Regisztráció Blogot indítok
Adatok
idejohetnek

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
TComment Utáljunk mindenkit! 2014.05.27 10:51:45
Az autósnak útban a biciklis, a biciklis ököllel üti az autót, de mindenek felett mindketten gyűlölik a motorosokat. És persze, a gyalogosok, hát azok baromira bosszantóak. Itt mindenki hülye? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
idejohetnek 2014.05.27 12:14:41
Ritkán állok be a fórumozók népes táborába, inkább csak következtetéseket szoktam levonni.. mindig van pro és kontra természetesen.
De a közlekedés kis hazánkban politika mentesen mondhatom, hogy kritikán aluli. Én a meghatározott %-okat alsó hangon is dupláznám, és félre értések elkerülése végett tisztában vagyok azzal, hogy mindenki fázisokon megy túl az un. rutinig a közúti közlekedésben - járműtől függetlenül. De amíg honunkban "köszi gomb" létezik (gondolok itt az elakadásjelzőre) addig mit várjunk? Sokaknak ez feloldozás arra, hogy szabályt vétett, de legalábbis így fogja fel.. de miért is!? Inkább megtévesztő és balesetveszélyes - lenne, ha nem erre alapulna a közlekedésünk.. És mondja nekem valaki azt, hogy az építő ipar épp a válság következményeit éli meg, a reggeli órákban a budapesti közlekedés 60%-át ők teszik ki - tisztelem és becsülöm őket, de 2t-ig pakolt 1,5-es rommá rohadt transit a 3 sávos Hungária belső sávjában több mint bosszantó. Márpedig napi szintű a tapasztalat. Sajnos az ország felfogása még mindig a "rohadjon el a szomszéd fűje is; dögöljön meg a szomszéd tehene is.. -" és hasonló elven működik.
De a legfurcsább, hogy ahogy átlépem nyugati irányba a határt minden megváltozik, felüdülés.. valahogy a határainkon belül felejtjük el a kreszt..
Arra ki sem térnék, hogy X év jogosítvány birtoklás után minimum a kresz vizsgát újra kötelezővé tenném.
idejohetnek 2014.05.27 17:19:08
@uarempty: Vajon mi a probléma a kézmegemeléssel/intéssel? A mondandómat nem értetted meg, hogy ez a gomb már-már felmentés - egyébként - bunkó viselkedéssel szemben.. Csak nehogy valaki kitalálja egyezményes formában a "b*meg, k*anyád" mondandókra is a jobbra/balra irányjelző esetleg ködlámpa/fék kombót - bár utóbbira már bizonyos kultúr körökben tapasztalható megnyilvánulás..
Félre téve az érzelmeket, pont a fordítottja az általad írtaknak, ha ne adj'Isten az autópályán valaki - egyébként szabályosan - jelezni szeretné, hogy torlódás alakult ki valamilyen oknál fogva, félre értés ne legyen belőle, hogy meg akar köszönni valamit valakinek.. Vészvillogónak hívják, ennek a szerepe ha csak egy életet is megment már kimondhatatlanul jelentős, erre is illene használni, teljesen más érzelmű indítéka van így a használatának, legalábbis az általad is alátámasztott feltételezés szerint.
Amit írtál azzal egyet értek, miszerint ha valakin segítenek illik megköszönni, bárki követhet el hibát.. de én maradnék az intésnél, az pedig hogy a zipzár elv működésének hiányában is már-már hálálkodni kell ha valaki beenged az szomorú.. de egy intést (köszönöm kifejezést) persze megér, INTÉST.