Regisztráció Blogot indítok
Adatok
petymegsüveg

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elhúzódó tél után végre beköszöntött az igazi tavaszias (mit tavaszias, szinte már nyári!) meleg idő, ezzel együtemben megkezdődött a szabadtéri tevékenységek időszaka - s vele párhuzamban a kullancsszezon is. Aki szereti a természetet, szívesen tölti idejét a szabadban, azt nem árt, ha…..
petymegsüveg 2018.04.21 21:17:54
@ezneménvagyok: Nagyon egyetértek azzal, amit a zárt ruházat hátrányairól írtál. Gyakorlatilag minden kullancsos cikkben kihangsúlyozzák, hogy zárt öltözet, stb... holott ez elképesztően növeli a csípés esélyét!!
Sokat mászkálok erdőn-mezőn, és míg zárt ruhában tettem ezt, hatványozottan több csípésem volt. Jellemzően azért, mert megakadt a nadrágomban, ahol vígan felszambázott akár a karomra is... vagy tudja fene hogyan, de mégis utat talált a nadrágom alá... de még gyakoribb volt az, hogy egyszerűen hazavittem, és később mászott belém.
Mióta rövidnadrág/rövidujjúban kirándulok, én is könnyen észreveszem a bőrömön grasszáló egyedeket, és azonnal meg tudok szabadulni tőlük.

Az utolsó gondolatoddal viszont vitatkoznék: mi pont azt vettük észre, hogy az elöl haladó gyűjti be a kullancsok tetemes részét. :) Nekem a másodikként haladás mindig sokkal biztonságosabbnak tűnt. Vagy errefelé más a munkamoráljuk... :D
petymegsüveg 2018.04.22 08:24:46
@ezneménvagyok: Nálunk az elöl haladó mondjuk akkora, mint egy szekrény, én pedig háromszor kisebb vagyok - lehet, engem nem is érzékelnek mögötte. :D Ellenben ő olyan robusztus, hogy azonnal megbízhatóan felszed mindent.

Teljesen más gondolat, de nagyon érdekelne egyesek véleménye: mitől lehet az, hogy vannak emberek, akiket sosem csíp meg a kullancs? Van túratársam, akit még SOHA nem csípett meg, pedig tisztességesen bóklászik ő is a természetben. Ez azért több, mint puszta szerencsefaktor...