Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Béla Szilbek

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1910. Az új osztrák-magyar hadihajó, a „Zrínyi” vízre bocsátása Triesztben. Alig 11 szolgálati éve alatt a háború után először az amerikaiakhoz került, majd az olaszok szétbontották 1921-ben..
1916. decembere. Zsidó német katonák ünneplik a hanukát a harctér közelében az első világháborúban  ..
Az életrajzi ihletésű filmek fontos sarokköve a főszereplő kiválasztása. Tökéletesen csak akkor láttatható a film alanya, ha megformálója kellőképpen hasonlít is rá. Az alábbiakban erre láthatunk néhány remek példát, amikor sikerült megtalálni a megfelelő színészt a figura megformálására. Eddie…..
Béla Szilbek 2015.09.17 01:13:01
Buster Keaton (1895–1966) az amerikai némafilmkorszak híres színésze, filmproducere, forgatókönyvírója és filmrendezője volt.  ..
A retrofuture szónak nincs jó magyar megfelelője. Jelentése kb. "a múltban elképzelt jövő" lehetne. Természetesen csakúgy mint ma, rengetegen képzelték el az eljövendőt a huszadik század elején is. A következő lapok közös jellemzője, hogy a jól ismert városi háttérre az akkori átlagember által…..
153 éve e napon az északi államok csapatai átlépték Virginia állam határát és elfoglalták Alexandria városát. Ezzel megkezdődött az Amerikai polgárháború. Az Egyesült Államok leginkább ismert belső fegyveres konfliktusa elkezdődött és közel négy évig tartott. Odaát minden kisiskolás fújja a…..