Regisztráció Blogot indítok
Adatok
újlakó1

108 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Délután 3 óra. Az utolsó simításokat végzem a gyerekeknek készített adventi naptáron. Mindjárt kettőn. Egy Kicsi M-nek, egy Kicsilánynak. Napok óta dolgozom rajta. Idén kirakókat rejtenek a kis borítékok, amiket apró facsipeszekkel rögzítek egy madzagra. Némelyikbe édesség is kerül, azokat színes…..
A Zsákfalvi Riporterrel már akkor találkoztam, amikor igazából még nem is létezett. FB - akit az előző részben már megemlítettem - kért tőlem pár mondatot a baba-mama klubról egy "új újságba". Hát, küldtem neki néhány sort. Aztán egyszer csak ott volt a postaládánkban a Zsákfalvi Riporter. Az új…..
Aki egy kicsit is közelebbről ismer, az tudja rólam, hogy utálom a politikát. Struccként élem az életemet. Nem nézek híradót, nem olvasok hírportálokat. M viszont mindent követ, így a legfontosabb információk rajta és a Facebook-on keresztül eljutnak hozzám. Meg néha drága Anyukám is tájékoztat…..
Karantén van. Önkéntes bezártság. Háziasszonyként sokkal több a dolgom: a főzés, mosás és hasonló nyalánkságok most kétnaponta kenyérsütéssel, hétfőtől péntekig pedig tanítással egészülnek ki. Mégis valahogy több időm van. Úgyhogy írok. Ki-ki majd eldönti, hogy örömére vagy bánatára. Egy évvel…..
M-mel már régóta túrázunk. Kábé mióta megismerkedtünk. Eleinte kettesben vagy barátokkal, majd miután túravezetői képesítést szerzett, egyesületi keretek között. Aztán kilépett, de néhány túratárs maradt, hozzá adódott pár kolléga, barát és azok barátai, családtagjai. Jelenleg 20-30 fő közötti…..
Huh, nem tudnám megmondani, hogy mióta készülök ennek a bejegyzésnek a megírására. Két éve? Három? Alig vártam, hogy begépelhessem ezt a címet. Mert már annyira régóta a fejemben van. Szóval az egész akkor kezdődött, amikor elhatároztuk, hogy a bérelt belvárosi lakásunkat egy bérelt vidéki házra…..
M modellhelikopterezik. Amíg nem kezdte el, azt sem tudtam, hogy ilyen létezik. OK, modellekről már hallottam, na, de modellhelikopter! Aztán kiderült számomra, hogy vannak különböző méretek, márkák, robbanómotoros és elektromos, van világbajnokság és még kabinszín-trendek is. Egy egészen új világ…..
"Születésemtől fogva Budapesten éltem. 24 évig Csepelen, majd közel 10 évig Zuglóban. Csaknem 6 éven át 1 perc sétára volt tőlem a Récsei Center, 15 percre az Arena Plaza, 2 percre a 7-es busz és 10 percre a 2-es metró. 1 hete vidéki lettem. Pilisborosjenői. Egy teljesen más életformával ismerkedem…..
Szeretem a karácsonyt! Az a fajta karácsonyváró vagyok, aki jó előre megkomponálja még a terítéket is, ahol minden mindennel harmonizál. Az ajándékok díszes csomagolást kapnak, mert szerintem sokkal nagyobb a meglepetés, ha szép papírba rejtjük és csillogó masnival kötjük át. A feladataimat listázom…..
2015 őszén jártunk először a Bükkös parton. Egy pilisborosjenői barátnőmet vittem Szentendrére, hogy ajándékot vásárolhasson titokban a férjének. Gyerekek hátul, hát persze, hogy kellett valami program nekik is. A barátnőm ajánlotta a játszóteret a Bükkös patak partján, mondván, ők gyakran járnak…..
Pilisborosjenőn az élet Falupiac 2014.07.04 22:30:48
Becsszó nem voltak nagy elvárásaim. Direkt mondtam M-nek, hogy inkább én viszem a gyereket a kis hordozóval, mert szerintem szűkös lesz a hely... Még mielőtt ide költöztünk, emlegette M, hogy Borosjenőn van egy falupiac. A költözés alatt, ahogy ide-oda furikáztunk, a Budai úton…..
újlakó1 2018.08.29 10:34:49
@szabaderdőbeli: Szia! Ne haragudj a késői válaszért! A falupiacon ezer éve voltam utoljára, de néha járok arra és a helyzet ugyanaz, igaz a helyiség nem is ad túl sok lehetőséget a bővülésre. Talán egy másik helyen, talán ha valaki felkarolná a dolgot... Ha vidéki piaci hangulatra vágyom, akkor a vörösvári piacra megyek, feltéve, hogy képes vagyok felkelni és kellőképpen korán kiérni.
A múltkorában (a jó múltkorában...) elcsíptem egy beszélgetést az oviban. Egy anyuka olyan terepet keresett a környéken, ahol futóbiciklizni taníthatná a gyerekét. Pilisborosjenő erős kihívásokkal küzd a témát illetően, lévén a falu útjai néha még gyalogosan is nehezen járhatók, egy 2-3 éves kezdő…..
A családi legendárium szerint első osztályos koromban karácsonyra már folyékonyan olvastam. Szintén a szüleim mesélték, hogy a nyári melegben én benn punnyadtam a szobában és faltam a betűket. Amikor rám szóltak, hogy menjek már ki a levegőre, én fogtam a kisszékemet, kivittem az udvarra, ráültem és…..
Még soha nem túráztam... gyerekkel... kettesben. Már nagyon hívogatott az erdő, ami TÉNYLEG itt van egy percre! Na jó, gyerekkel a hátamon kettőre. Meg ebben a nagy melegben nem tudtam jobb programot kitalálni kettőnknek. Jobb, mint aszalódni a házban. Az országos kéktúra (OKT)…..
A legutóbbi írásom után két és fél nappal világra jött családunk első tősgyökeres pilisborosjenői tagja. A szülinapom estéjén üldögéltem a kanapén, frappáns köszönőszövegen gondolkodva, válaszul a fészbúkos gratulációkra. Hirtelen az én magzatom akkorát pördült a hasamban, hogy azzal sikerült burkot…..
M megpróbált lebeszélni arról, hogy ezt a bejegyzést megírjam. De nem hagytam magam. Mert bármennyire is tökéletes hely számunkra Pilisborosjenő, bizony vannak hibái. És ha a blogom eredeti célja lebeg előttem, vagyis segítséget szeretnék nyújtani a leendő újlakóknak, akkor teljes képet kell…..
Egy hónap telt el az óvodakezdés óta. Azóta én is visszatértem a munkába. Hiányoznak a reggeli összebújások kicsi M-mel az ágyban, a péntek délelőtti, tumultus nélküli vásárlások és a ráérős séták a faluban. Jobban szenvedek mint a gyerek. De igyekszem a dolgok derűsebb oldalát…..
újlakó1 2018.07.19 00:06:22
Négy éve, hogy Pilisborosjenőre költöztünk. A véletlen hozta így. Egy olyan időszakban kerestünk bérelhető házat, amikor a pénzügyi válság és a bedőlt hitelek miatt sokan választották a lakhatás ezen módját. A legtöbb esetben el sem jutottunk odáig, hogy megnézzük a…..
Hosszú hallgatás után folytatódik a "Pilisborosjenőn az élet" blog. Másfél év tapasztalatát próbálom összesűríteni az idei év első írásában. A téma: hol és mit érdemes vásárolni a környéken? Igazi hasznos olvasmány lesz minden "újlakó" számára, méltó eme internetes napló eredeti küldetéséhez.…..
újlakó1 2018.04.14 22:47:43
@berkesandras: Kedves András! Mindig jól esik, ha visszajelzést kapok olvasóktól. :) Főleg, ha hasznosnak vélik a blogot. ;-) Korábban már kommenteltél, hogy ide fogtok költözni, gondolom ez azóta megtörtént. :)
Amikor az ember lakóhelyet választ, szerintem a közlekedés az egyik legfontosabb szempont. Amikor anno dilemmáztunk, hogy hová költözzünk, amennyire kívülállóként lehetett, utánajártam a dolognak. De akkor még csak a tömegközlekedési opciókat mérlegeltem. Aztán lett autóm. Nos, alapvetően türelmes…..
Hetek óta rendrakásban vagyok. M azt mondja, ez már a "fészekrakó ösztön". Lehet, elvégre kb. 5 hét és jön hozzánk a gólya. A nagy pakolászás eredménye: sok-sok sosem, alig vagy rég nem használt holmi, ami azonban sok-sok helyet foglal. Régóta tetszik a garázsvásárok hagyománya, már ha hagyományról…..
21. Most csak ennyi nap telt el a legutóbbi bejegyzésem óta. Alakul... A múltkor azt írtam, elárulom, mi áll a háttérben, mi garantálja, hogy a posztok sűrűsége legalábbis megközelíti majd a régmúlt időkét. Nos, íme a titok. 2017. február 24. Este Rapülők koncert. Arra készülünk. A készülődés azzal…..
201. Ennyi nap telt el az utolsó bejegyzésem óta. Mélységes szégyen. Az egyetlen mentségem a munka. Már ha az elfogadható mentségnek. A gyerekkel itthon töltött évek után visszamentem, egy darabig bírtam, aztán maga alá temetett. Mókuskerék. Az a megállíthatatlan fajta. A munkahelyemen sokat…..
Egy e-maillel kezdődött minden... Háromnegyed évvel ezelőtt a falusi levelezőlistára érkezett egy levél, amelyben egy közösségi kosárrendszerbe verbuváltak tagokat Pilisborosjenőről. Sok évvel ezelőtt egy női magazinban olvastam erről. A kosárrendszerben kis gazdák tömörülnek, akik összeadják…..
Ha ismeretlenekkel találkozunk, az időjárásról beszélünk. Ha kínos csend áll be egy beszélgetés során, az időjárásról beszélünk. Ha valakivel nagyon eltérő nézeteket vallunk, a viták elkerülése végett az időjárásról beszélünk. Ha túl meleg van, az időjárásról beszélünk. Ha túl hideg van, az…..