Regisztráció Blogot indítok
Adatok
p.zsuzsa

264 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Benedek Elek (Elek apó),a magyar mese- és gyermekirodalom megteremtője. "Jézus tanítványa voltam, gyermekekhez lehajoltam, A szívemhez felemeltem, Szeretetre így neveltem."  ..
Új helyünket a klog.hu biztosítja. Nevünk változatlan és az egész anyagot átköltöztettem. Ezentúl csak az újat fogom frissíteni, várlak titeket a http://hetenyigeza.klog.hu/címen...
Johannes Gensfleisch zur Laden zum Gutenberg, (  Mainz, 1400 körül – 1468. február 3.) a mozgatható betűelemekkel való könyvnyomtatás, a betűfém, a kézi öntőkészülék, a nyomdafesték, szedő-sorjázó vagy más néven szedővas (winkel), a kézisajtó és a festékező…..
p.zsuzsa 2009.02.11 09:47:25
Az ENSZ 62. közgyűlése (2007. december 19-én) 2009-et a Csillagászat Nemzetközi Évének nyilvánította. A világ csaknem valamennyi országa csatlakozott a kezdeményezéshez.A magyar szervezőbizottságról és a hazai tervekről a magyarországi hivatalos emlékévi honlapon lehet…..
Új helyünket a klog.hu biztosítja. Könnyebb lesz hozzászólni, mert belejentkezés nélkül is meg lehet tenni, így remélem aktívabbak lesztek. Egyelőre még csak a blog tesztelése folyik, aki tudna a fejlécbe új képet készíteni, nagyon megköszönném. Méretei 1300×160 pixel…..
Herold Eszter koccan libben csálé glória koccan a félfán libben a függöny körberepültél kést bele hátha kibomlik a test is majd de a ráncok máshogyan esnek…..
Lezárult a felmérés. 128 szavazat érkezett arra a kérdésre, hogy Hány könyvet olvasol el egy évben?. 13 szavazó mondta azt, hogy egyet sem és 90% vesz minden évben legalább egy könyvet a kezébe. 36% 15 könyvnél is többet olvas el egy évben, vagyis legalább egyet havonta.…..
a mozgatható betűelemekkel való könyvnyomtatás, a betűfém, a kézi öntőkészülék, a nyomdafesték, szedő-sorjázó vagy más néven szedővas (winkel), a kézisajtó és a festékező labdacs európai feltalálója.Az emberi művelődéstörténet új korszaka kezdődött a 15. század…..
Franz Seraph Peter Schubert 1797. január 31.született Bécsben  ..
Már régen meg akartam nézni a moziban, de nem volt kivel. Most lesz péneteken 23.10-kor  a tévében az m1-en! Kíváncsi vagyok.   színes magyar játékfilm, 2007 rendező: Szász János író: Csáth Géza forgatókönyvíró: Szász…..
p.zsuzsa 2009.01.29 11:30:26
Ez a másik, amit meg kell nézni, mostanában!m2, szombat.22.35.Fellini és Casanova! Na, ne számítsatok valami sok romantikára! Rendező: Federico Fellini író: Giacomo Casanovaforgatókönyvíró: Federico Fellini, Bernardino…..
Vak tyúk is talál szemet... Katyn 2009.01.29 09:08:11
Terror Háza Múzeum kiállításaA katyni bűntettet a Szovjetunió legfelsőbb állami és pártvezetőinek utasítására hajtották végre egy olyan ország törvénytelenül táborokba és fogdákba hurcolt polgárain, amely jogilag nem is állt háborús viszonyban a Szovjetunióval. Ezzel…..
Amerikai idő szerint kedd reggel elhunyt John Updike amerikai író - jelentette a CNN amerikai hírtelevízió. Updike, a Nyúl-tetralógia szerzője, a modern amerikai irodalom egyik legnagyobb és legtermékenyebb alkotója tüdőrákban halt meg 76 évesen. Az író élete során…..
Kicsit más mint a 36-os film. Igaz?http://www.gillesvidal.com/sziget2008/budapestchateau..
Sajnos jegyfoglalásra már nincs lehetőség, de aki időben ébredt, vagy hajlandó kockáztatni és sorban állni,  az ma rengeteg, nagyon jó filmet nézhet meg ingyen.Én későn ébredtem, így lemaradok a régen vágyott Kaméleonról. Nem csak azért érdekes mert ingyen lenne, hanem…..
A kézirat szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnusz megírását. Erre az eseményre emlékezve 1989 óta január 22-én ünnepeljük A MAGYAR KULTÚRA NAPJÁT.A Himnusz („Hymnus, a magyar nép zivataros századaiból”) Kölcsey Ferenc verse, mely egyben…..
Hangtárnok hívta fel a figyelmemet erre a felvételre:A Magyar Kultúra Napja alkalmából hallgassuk meg nemzeti áriánkat, Erkel Ferenc: Bánk bán c. operájából származó áriát László Boldizsár énekli Szegeden. Simándy József klasszikus előadása: itt és itt..
Ki vagy te? Hogyan keletkezett a világ? Hogyan lesz földből és vízből élő béka? Hiszel a sorsban? Mire van szükségünk a boldog élethez?Sofie Amundsen tizenöt éves norvég kislány különös kérdéseket tartalmazó levelekre bukkan a levélládában. Ahhoz, hogy megválaszolhassa az…..
A Színházajánló.hu így értékeli a színész II. szakképzőseink részvételével bemutatott Wedekind:A tavasz ébredése c. darabotMintha nem változtak volna a körülmények semmit 1891, a darab születése óta, legalábbis ez tűnik ki A tavasz ébredése című Wedekind-dráma Karinthy…..
Különleges kincset rejt a svéd közszolgálati televízió, az SVT internetes archívuma.A felvételek között „Bada i Buda" – azaz Fürödj Budán!" címmel, egy 1936 nyarán készült, 11 perces Budapest turisztikai kínálatát bemutató filmre bukkanhatunk, amelyet a…..
1944. január 17-én fejezte be Nem tudhatom című gyönyörű versét az idén 100 éve született Radnóti Miklós. Az MR1 Kossuth Rádió Mentés másként című műsorában 10 féle előadásban hallható a vers.  Hallgassátok meg a műsort itt! (Media Player szükséges a…..
Angolul tanulóknak ajánlom ezt az interaktív játékot:Forrás:http://www.mcclatchydc.com/inauguration/..