Regisztráció Blogot indítok
Adatok
magnolia21

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
JT BLOGGER EGONYMUS Záróra 2018.08.08 08:08:00
Kedves Olvasóim!Több, mint 30 évet töltöttem Jehova Tanúi közelében. Kétkönyves (Paradicsom, Imádat) tanulmányozók voltunk a feleségemmel együtt. A hírnökségtől a gyülekezeti felvigyázói tisztségen át, egyéb társulati kiváltságokat láttam el. Kétgyermekes családomban igyekeztem példamutató 'igaz…..
magnolia21 2018.08.28 13:59:53
@t.csilla: Tényleg nem tudod megérteni, hogy a másik mit ír vagy szándékosan érted félre? Ramadillo azt írta, hogy eddig nem kommentelt, de olvasta ezeket az oldalakat. Azt sem látjátok, hogy ti csináltatok ügyet ebből a számotokra semmitmondó cikkből, amit Egon írt. Ha olyan semmitmondó, akkor miután elolvastad miért nem kattintottál máshova hozzá sem szólva? Mert nektek az kell, hogy másokat lehúzzatok, különben nem érzitek magatokat sikeresnek. Nekem az is olyan furcsa, hogy nőként te ennyire kötözködő vagy. Nem egy nőies tulajdonság.
magnolia21 2018.08.28 14:10:02
@ramadillo: Csillával még nehezebb épkézláb beszélgetést folytatni, mert ő nagyon jól elsajátította hogyan tudja úgy kiforgatni más szavait, ahogy az neki jó. Ez a Karcsizás pedig még nevetségesebb. Lehet ez egy terápiás blog, ahol mindenki kiírja magából a kínjait és talán jobban lesz tőle. De láthatóan nincsenek jobban. Őket nem érdekli már a jt vallás, mégis ebben élik mindennapjaikat és folyamatosan szakítják fel azokat a sebeket, amiket ott szereztek. Sajnos így soha nem fognak túljutni azon az időszakon.
magnolia21 2018.09.20 10:46:42
@Egonymus+: Végre, hogy lezárult ez a parttalan vita. Ez az egymás mellett elbeszélés. Kicsit csodálkoztam, hogy nem veszel részt ebben, hiszen ez a te oldalad. Egy-két embert én biztos töröltem volna. Bár az alpári stílusukkal igazából magukról állítottak ki szegénységi bizonyítványt. A legszomorúbb az az egészben, hogy még büszkék is rá, hogy ilyenek. És még arccal és névvel is vállalják ezt! Azzal, hogy törölték a közös blogról a Marci írását elismerték, hogy mekkora tévedés volt a részükről.
„A teljes írás Istentől ihletett és hasznos a megjobbításra…” Az alapvető kérdés az, hogy a Bibliából merített ismeret, milyen mértékben hat ki az ember gondolkodására, cselekvésére, egyszóval az életére? Megjobbítja-e azt? A Biblia szerint az ember, jónak és rossznak ismerője. A rossznak…..
magnolia21 2016.04.16 22:57:12
Érdekes téma a Biblia elemezgetése. Gondolom tudtál volna még írni sok gondolatot mindkét bejegyzéshez. Én úgy látom, hogy a Biblia nagyon jó útmutató lenne, ha értően olvasnák és értelmeznék az emberek. Tény, hogy akik összeállították szándékosan hagytak benne egymásnak ellentmondó állításokat és a félelmetes, haragvó istenkép is eléggé torzít a mondanivalón. Ha lecsupaszítjuk és csak a Jézus által elmondottakat vesszük figyelembe, akkor viszont teljesen letisztult képet kapunk. Az Őáltala elmondottak nem ütköznek más régebbi, keleti vallások és filozófiai irányzatok elgondolásaival. Az Ő beszéde egyetemleges és ugyanúgy lefordítható akár az utóbbi években felfedezett kvantumfizikai tudomány által leírt jelenségekkel.
Az eredendő bűn igazából vétek (a bűn szó kicsit erős kifejezés). Amikor elvétjük a helyes útirányt, amikor kiesünk az Istennel való egységből, nem vagyunk harmóniában és ezért olyan dolgokat követünk el, ami nincs jó hatással ránk.
A vallások is eredetileg az Istennel való kapcsolatfelvételről szólnának és nem egy láthatatlan, félelmetes "lény" előtti hajbókolásról.
Tény, hogy a vallási fanatizmus, mint ahogy minden szélsőség, kegyetlen. Isten nevében könnyebb elkövetni olyan tetteket, amit az embernek saját romlott egója számlájára kéne írnia, de ehhez nincs bátorsága. Amíg az emberek erkölcsileg ilyen alacsony színvonalon akarnak élni, ráadásul gyáván, saját tetteikért nem vállalva a felelősséget, addig a vallások létezni fognak és addig a Biblia is fent fog maradni. Így lehet mindig idézgetni, mert minden élethelyzetre található benne valamilyen mondat, amit a véleménytelen emberek szajkózhatnak.
Kedves Olvasó! Üdvözlünk a Blogközösség Jehova Tanúiért oldalon!   Bizonyára kíváncsi vagy rá hová is tévedtél, és arra is, hogy kik vagyunk és miért hoztuk létre ezt az oldalt? Ha figyelmesen elolvasod a blog megnevezése, 'valakikért' van. Ők nem mások, mint Jehova Tanúi, akik leginkább a…..
magnolia21 2016.03.17 22:59:32
Sziasztok. Nem vagyok egy grafomán személy, de úgy érzem, hogy most írnom kell. Nem vagyok tanú, nem is voltam soha, de érdekel és több ilyen témájú blogot is szoktam olvasgatni. Örülök, hogy van még egy új induló blog, ami talán egy kicsit más, új és érdekes. Várom a cikkeket és gratulálok az adminoknak ahhoz, hogy a szabadidejüket erre áldozzák.
Ezért is döbbent le ez a hosszú, értelmetlen "párbeszéd". Még nincs is fönt igazán téma és már egymásnak estek az emberek. Tulajdonképpen a semmiről értekeznek. Cicaharc, mert komolyan nem lehet venni! Kíváncsi lennék milyen az az ember, aki egy blog beköszöntéséhez is kilométeres litániákat ír és szinte csak a hibákat fedezi fel. Mármint, amiket ő hibának tart. Mert miért is kellene pont az ő - a századik juh, leslie07 - kritikáját elfogadni? Semmi építő nincs benne. Milyen a háttér? Nagyon fontos.... Tényleg! Csak nem itt. Nem értem az ilyen embereket, valaki kényszeríti őket, hogy azzal kínozzák magukat, hogy olyan oldalt olvasnak, ami nem tetszik nekik? Ráadásul ráérnek egész nap kommentelni. Fura. Felróják, hogy az oldalt létrehozók között akad olyan, aki nem ír rendszeresen. Eszébe se jut, hogy esetleg más dolga is van? Esetleg más is érdekli, mással is foglalkozik és nem azzal tölti a drága idejét, hogy érzelmileg sérült, elnyomott kisemberek pökhendi írásaira reagáljon. Az adminok helyett én nem válaszolgatnék olyan embereknek, akik csak fröcsögni jönnek ide. Tényleg, ha nem tetszik hozzon létre olyan oldalt, amilyet ő akar. És akkor még a háttérképet is ő választhatja meg!
Várom az érdekes cikkeket. Sok sikert az oldalhoz!
Mivel egy gyerekből, aki mindent megtehet, amit akar, nem lehet semmi jó, szükséges a „bot és fenyítés“. A gyereknek bele kell törődnie a fájdalmakba, hogy megspórolja a szülőknek a bánatot és fájdalmat. „Fenyítsd meg fiadat, és nyugalmat hoz neked, és nagy gyönyörűséget…..
magnolia21 2015.06.14 13:45:10
@Inquisitive Man: Teljesen egyetértek veled. Nekem az a furcsa, hogy azon megy a beszélgetés, hogy vajon a Biblia engedi-e a verést, bzdít-e rá stb... Mintha nem is felnőtt emberek lennének, akik csak nem merik vállalni a felelősséget és másra mutogatnak, jelen esetben a Bibliára. Szerintem teljesen mindegy, hogy ki vagy mi szerint engedélyezett a gyermek bántalmazás. Akkor sem ütném meg a gyermekemet. Ezekből az emberekből hiányzik az empátia, hogy beleéljék magukat egy kisgyerek helyzetébe. Visszaélni a testi fölénnyel egy kiszolgáltatott gyerekkel szemben szégyen. Valószínűleg ezeknek az embereknek ez egy megoldási módszer, talán őket is így nevelték. Érdemes elgondolkodni, hogy mit szólna az a felnőtt, aki nem úgy viselkedik, ahogy a másik elvárja és egy hatalmas, nála kétszer akkora kéz ráverne. Vajon milyen érzés lenne. És utána csodálkoznak, hogy vajon a gyerekekben miért van ennyi elfojtott düh.
magnolia21 2015.06.14 13:51:00
@nicku: A pálcával ütlegelő nő valószínűleg olyan kisebrendűségi komplexussal él, hogy nem meri vállalni azt, hogy a gyermeke nem úgy viselkedik, ahogy azt a fafej vének elvárják. Biztos az ő hibája, ha egy pici baba nem bír végigülni egy számára érdektelen előadást. Igazából az a normális, hogy eleven és nem érdekli ez a számára kínai szöveg. Az anyát kellene ütlegelni, hogy ennyire korlátolt. Az a baj, hogy mindenhez kell végzettség, de a gyerekneveléshez nem. Pedig az első 3 év a legfontosabb. Milyen alapja lesz annak a személyiségnek. Egy kis pszichológiai képzés is elkélne az ujdonsült szülőknek és nem csak azt kellene tudni, hogy hány óránként kell etetni a kisbabát.
Sziasztok!Azt hiszem végső elkeseredésemben jutottam hozzátok, aminek nagyon örülök! Az én történetem 1 éve kezdődött, amikor adódott egy lehetőségem, hogy az egyesült államokban töltsek fél évet a nagynénémnél, aki mint utólag kiderült Jehova Tanúja az egész…..
magnolia21 2014.08.06 11:05:48
Kedves Rita!

Mióta ismered ezt a fiút? Azt írtad, hogy 1 éve mentél ki fél évre. Ez nem valami sok, ráadásul elvakíthatott a szerelem. Miért akar ez a fiú ilyen gyorsan házasodni? A többiek tanácsait olvasva én azt javaslom, hogy nagyon gondold meg, hogy belemész-e ebbe a házasságba. Ez a vallás nem egy sima egyház, ahová az ember vagy eljár vagy nem. Te nem szeretnél megkeresztelkedni, a vőlegényed pedig azt szeretné, ha igen. Azért mert csak így lehettek jó "rabszolgái" ennek a szélhámos bandának. Ismeretségi körömből tudom, hogy mennyire fanatizálva vannak ezek az emberek és a józan ítélőképességüket is elvesztik, ha arról van szó, hogy válasszon egy ember vagy az egyház között. Teljesen a valóságtól elrugaszkodott gondolkodásmódjuk van és persze ha te mást gondolsz, akkor te vagy a sátán gyermeke. Megtagadnak szülőt, gyereket, bárkit, ha az egyház elvárja. Itt azok érzik jól magukat, akik megrekedtek egy 8-9 éves szinten, ahol nem képesek önálló döntést hozni és meg akarnak felelni egy felettes hatalomnak, jelen esetben a véneknek, vezető testületnek. Mindezt Istenre hivatkozva, akinek semmi köze ezeknek az embereknek a hagymázas, gyöpös elgondolásaihoz. A nő szerintük arra való, hogy szolgálja a férfit. Minek akarnál tanulni, dolgozni, saját életet, barátokat? Te csak egyet akarhatsz: Szolgálni a szervezetet. És a gyerekkérdés is elég kényes téma. Szerintem nagyon kiszolgáltatottá vállnál ott egyedül és házasságon belül a fiú is ki tudja már hogy állna hozzád. Főleg, ha neki ez tényleg olyan fontos, hogy még a távolból is a Bibliát tanulmányozzátok. Szerintem két ifjú szerelmesnek nem erről kellene szólnia a beszélgetéseinek, együttléteinek. Ebből is látszik, hogy jó jt feleséget keres. Lehet, hogy van mély érzelem is, de ki tudja meddig. Az ilyen fundamentalista vallás híveinek semmi nem fontos. Keresztülgázol mindenen, ha a megmentését veszélyben érzi. Szegény, egyszerű emberek, azt hiszik, hogy ez a földi szervezet garantálja nekik az örök életet. Tényleg olyanok, mint a mesében hívő kisgyerekek.
A gifet készítette: Laci7000 "Ha fiatal vagy, azzal a ténnyel is szembe kell nézned, hogy soha sem fogsz megöregedni a dolgok jelenlegi rendszerében. Miért nem? Mert az összes bizonyíték a Biblia próféciájának beteljesedésében azt jelzi, hogy e korrupt rendszer vége néhány…..
magnolia21 2014.08.01 21:34:34
@Toronyőrbácsi: Kedves Toronyőrbácsi! Eddig csak olvasója voltam ennek az oldalnak, de most úgy érzem írnom is kell. Jobban mondva reagálni a te stílusodra, már ha ezt annak lehet nevezni. Látszik, hogy a moderátorok "szabadságon" vannak, és te szabadon garázdálkodhatsz most. Nem tudom mi váltotta ki nálad ezt a hangnemet, de végigolvasva Egonymus írásait semmi bántót nem írt. Valóban tévedett veled kapcsolatban, mert neked nem nagy az egód, hanem inkább önbizalomhiányos lehetsz. Rengeteg sérelmed lehet, de ezt a primitívséggel és durvasággal palástolod. Tipikus védekező mechanizmus, ha félsz attól, hogy megbántanak, akkor előbb támadsz te. Szerintem magadba kellene merülnöd és feldolgozni a fájdalmadat, mert így csak mentális környezetszennyezést végzel, ami egyáltalán nem tesz jót a blognak. Változást szeretnél? Kezdd magadon! Ezt a trágár stílust pedig hagyd a blogon kívül, mert nem kíváncsi rá senki.
Elolvastam az Őrtorony (tanulmányozásra szánt kiadás) márciusi 15-i számának (május 19-25), "Figyeljünk oda az idős testvéreinkre!" című cikkét. 'A családtagok felelőssége' alcím alatti, 6-8-ig terjedő bekezdések elgondolkodtattak... Egy mondat a 8. bekezdésből: "Noha Pál…..
Sokat halottam már a legkülönfélébb vallásoktól, szervezetektől ezt a fajta hozzáállást, amikor hajléktalanokról, szegényekről, azon rászorulókról van szó, akik nélkülözésben élnek. Nem tudok arról nyilatkozni, hogy mások hogyan csinálják, valóban megtanítják-e a…..
magnolia21 2014.05.22 11:46:28
@embermás: Érdekes, hogy egy magukat hívőnek és Jézus követőnek tartó embereknek eltér a véleményük a segítségnyújtásról. Akiben nincs meg a segítségnyújtás képessége, az együttérzésé, milyen alapon papol a hitről és a szeretetről? Hogy veszi a bátorságot, hogy megítéljen bárkit? Ebből is látszik, hogy a vallásos és a hívő ember között óriási a különbség. Aki "csak" vallásos az keres mentséget, akár a Bibliából is, hogy miért is ne segítsen a másikon. Ha valakinek arra van szüksége éppen, hogy egy tál levest kapjon, akkor azt kell adni neki. Ha ruhára, orvosra, jó szóra, akkor abban kell segíteni. Könnyű moralizálni, hogy meg kell tanítani halászni. Igen, mert a segély nem old meg semmit, de akut problémán segít. És az a hozzáállás, hogy ha egy embert megmentünk, attól még ott van több száz, ezer, aki ugyanúgy éhezik. De egy ember is fontos. Ha te lennél az az egy ember, akinek valaki segít, amikor szorult helyzetbe kerül, akkor hálás lennél, gondolom. Ismered Maslow szükségletpiramisát? A legalsó sor az alapvető szükségletek kielégítése (élelem, víz, alvás) és csak utána következik a biztonság és egyéb szükséglet. Ha valaki éhes és fázik, te prédikálhatsz neki a jóhírről. Nem értem a jt gyülekezetben nem tanítják az empátiát, a szolidaritást és ítélkezés mentességet? Döbbenetes, hogy milyen közönyösek tudnak lenni néhányan és még azt hiszik, hogy ők milyen jó emberek...