Regisztráció Blogot indítok
Adatok
S Zotya

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Apple és a Samsung három éve kezdett bele abba a véres háborúba, amihez hasonlót előtte még talán senki nem élt át a tech világban: a harc ügyvédek tengerének ad folyamatos munkát, a két cég összesen eddig több mint 220 milliárd forintot áldozott be a pereskedésre, a…..
S Zotya 2014.05.20 12:13:47
@kovi1970:

Szerintem a szabadalmi rendszernek van értelme. Úgy tűnik, hogy csak a fejlesztőnek jó, de hosszú távon a felhasználónak is jó.

Miért kell a fejlesztőnek:
Képzeld el magad fejlesztőként! Úgy, hogy 3 éven keresztül dolgozol egy terméken. Rámegy a hétvégéid egy része, csak nyáron fordul elő, hogy a nap még fent van, amikor hazaérsz - kb. mint az iPhone fejlesztői. 100 tervet készítesz, mire egyet elfogadsz, de a végeredménnyel elégedett vagy. Szinte boldog, amikor piacra kerül. Úgy érzed volt értelme. 3 hónap múlva lemásolják. 1 év múlva csak egy vagy a sok közül. Milyen érzés?

Miért jó a felhasználónak:
Ha a cégek nem tudnák megvédeni ennyire hatékonyan a fejlesztéseiket mint ma, akkor nem öntenének bele ennyi pénzt a fejlesztésekbe. Mindenki arra várna, hogy a másik járja végig a rögös utat, amit azután ő lemásolhat. Nagyon lelassulna a fejlődés.