Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Voltagemultiplier

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vannak fegyverrendszerek, amelyek komoly rajongótábort mondhatnak maguknak. Gondoljunk csak a MiG-29-re. Két kattintás a világhálón, és máris megtudhatjuk, háromszor körberepüli a Raptort.  A világ egyik legjobb harckocsija, a Merkava is hasonló érzelmeket vált ki internetes…..
  Reményeink szerint felkavarjuk kicsit az iszapot ezzel a rövid vitaposzttal (sajnos van aktualitása a témának). Николай Фёдорович Ватутин e cikk főhőse, aki még a cári Oroszországban született 1901-ben, harcolt tizenéves vöröskatonaként a polgárháborúban…..
Voltagemultiplier 2014.05.19 00:43:09
Egy ilyen anyagcsatában az a legnagyobb érték, ha a fegyvereket elvesztésük ütemét meghaladóan képesek újragyártani (a szovjetek 3...4 havonta indíthattak egy egy új offenzívát, hiszen havi 900 db T34 est termeltek) a második lépcsőfok a háborús készültésgnek, ha a gyártási kapacitás ugyan nem képes pótólni az veszteségeket de legalább a háború kirobbanása előtt tekintélyes készletek lettek fölhalmozva. Ezt a filozófiát követték a nyugati országok. (Nyilván népjóléti okokból nem tarthattak fenn egy folyamtosan teremlő hadiipart.)

na most már a németeknek egyik se volt a Barbarossa kezdetén, sőt, még egy "készültségi lépcsőfokkal" lejjebb is voltak hiszen rengeteg típusuk még tervezőasztalon se volt de még a szükségességük sem hasított a wehramcht koponyáiba. (lásd páncélvadászok és rohamlövegek tákolása)
Kész csoda inkább hogy ilyen sokáig húzták egy olyan Szovjetunió ellen amelynek a T34-ese már 1937ben tesztelés alatt állt és egyéb nagy űrméretű löveggel ellátott páncélozott járműveik gyártásban voltak.
Arról ne is szóljunk hogy egyetlen igazán használható pct ágyújúkat, a Pak40-est, 1942-re kezdték rendszerbe állítani (a háború közepén), szóval egy, a háború előtti "felhalmozás" fázisról alaposan lekéstek. Amit felhalmoztak (37mm-t) nulla volt.
Igazán csoda hogy lényegében teljesen felkészületlenül utólag ennyire össze tudtzák szedni magukat, de győzelemre még patthelyeztre se, soha nem volt esélyük 1941 után. Minden győzelmük pótolhatalan veszteséggel járt az orosznak semmilyen veszteség nem számított 4 hónap után.