Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nikk

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
comment:com Norbi-járvány 2006.05.03 09:24:00
Sajnos, az egészség nem fertőző - mondta Dr. Bubó, de nem tudom mit mondana arra, ami mostanság hódít a televíziós műsorokban. Nagyon spontán módon különböző sztárok bejelentik, hogy ők le fognak fogyni a Norbi-diéta segítségével. Még szerencse, hogy pont a helyszínen…..
Nikk 2006.05.03 11:54:29
Induljunk ki abból, amiből Sebeők János: az ember sosem lehet a helyzet foglya, mivel mindig van vmennyi cselekvési szabadsága. Radnóti pl. az elképzelhető legkorlátozottabb és legelnyomóbb helyzetben írta meg a bori noteszt. Sebeők meg bement a Való Villába, és nem káromkodott, hanem a szép magyar nyelvet beszélte; és nem bulizni meg lazáskodni ment be, hanem beszélt az amazóniai esőerdők pusztulásáról, vagy pl. a hazaszeretetről. Mert úgy gondolja, hogy ha valaki a pálya széléről kritizálja azt, ami látható, az értelemszerűen nem sokat ér el, mert nem figyelnek rá. Ellenben, ha bemegy a pálya közepére, és ott mondja el a mondandóját, akkor hallani fogják, méghozzá sokan. Ha a Való Világ a pálya, mert éppen ilyen a kor, amiben élünk, akkor be lehet menni oda, és senki nem tiltja, hogy fontos dolgokról beszélj, és normálisan viselkedj. (Sebeők egyébként 200 ezret kapott a szerepléséért, és nem bántott meg senkit, valamint fontos dolgokról beszélt. Gáspár Győző például 800 ezret kapott.)
Simán elképzelhetőnek tartom, hogy Schobert is azért mutatkozik minél több helyen, azért foglalkozik ismert emberekkel is, azért jelenik meg ilyen, hogy mondjam... érdekes csomagolásban, mert tudja, hogy így juttathatja el az üzenetét a legtöbb emberhez. Egy megszállott embertől ez igazából természetes: valószínűleg Csernus is ezért ment el a Fókusz-portréba, meg a Balázs-showba, meg ezért szerepeltek annyit a műsorában ismert személyek - akár valóságshow szereplők - és nem azért, hogy Csernus gazdagabb legyen.
Ahogy agnika mondja, amíg az emberek lefogynak és egészségesebb, jobb, élvezhetőbb életet élnek a Schobert módszerével, addig nincs gond. De a módszert, a mondandót, az üzenetet a mai világban el kell tudni adni valahogy, és aki erre nem képes, az hoppon marad.
Nikk 2006.05.03 12:27:35
Meg az is olyan izé, hogy a "vegyszerekkel" jövünk... Nem attól vannak eltunyult, betegeskedő fiatalok, hogy E betűk vannak a kajákban. Éppen az általatok kritizált média az, ami próbálja nyomni ezt az E-betű pánikot, hogy a valós problémákról elvonja az emberek figyelmét. Az E betűk egy elfogadott, egyezményes jelrendszer kódjai; és sajnos a 21. század elején olyan világot élünk, amiben már nehéz megoldani azt, hogy az ember mindig tiszta, teljesen természetes ételt egyen, vagy hogy ne használjon mikrohullámú sütőt, stb.
Az emberek azért vannak olyan állapotban, amilyenben, mert a magyar iskolákban heti 1 testnevelés óra a kötelező, a folyosókon meg ott figyelnek a kóla- és csokiautomaták, amiket az általunk annyit fikázott Amerikában például ki tudtak szorítani a sulikból. Mindeközben a 13 év alatti, tehát még általános iskolás magyar gyerekek több mint 30%-a drogozott már. A lakosság egynegyedének magas a vérnyomása, tele vagyunk cukorbeteggel, a férfiak átlagéletkora asszem 8, a nőké meg 6 évvel marad el az uniós átlagtól. És el vagyunk hízva, mert zabáljuk egész nap a finomlisztet és a cukrot; emellett nem is merek statisztikát keresni arról, hogy hány magyar ember alkoholista. Na, ezek ellen a körülmények ellen próbál tenni a maga módján Schobert, méghozzá elég eredményesen, úgy látom.
Nem szerencsés elítélni valakit csak azért, mert gazdag, és mert sokat szerepel a médiában, ami meg sajnos olyan, amilyen. Érdemes utánanézni minél több ténynek, körülménynek, hogy ne csak a felszínt lássuk, és ne általánosítsunk annyit.