Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Npisti1983

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Korunk c. folyóirat újonnan megjelent számában olvasható az Isten létének kérdésével analitikus filozófiai alapon foglalkozó Szalai Miklósnak egy rövid, tömör, nagyon frappáns és érdekes írása, amely az evolúció és Isten létének összefüggését tárgyalja. Nekem ez az…..
Npisti1983 2014.05.17 13:10:05
@Barát Csaba:
Va@Brendel Mátyás: Tisztelt Brendel Matyas!
Velemenyem szerint az evolucioval magyarazni az ember jelenletet az Univerzumban, kizarva egy intelligens, felsobbrendu hatalom jelenletet, aki nem mas, mint Isten, egyszeruen nevetseges.
Istent kizarni az ember fejlodesebol, egyszeruen nevetseges, mivel barmennyire okosnak es fejlettnek hisszuk magunkat,csak porszemek vagyunk Isten dicsosegehez kepest.
Ember csak intelligens teremtes reven johetett letre, mivel evolucio soran nem es nincs bizonyitek ra.Egy olyan komplex renszer letrehozasa,mint az emberi test, pusztan a veletlen , es Darwin tanitasa szerint, mutacioval, rohejes.
Az emberi szervezet a legkomplexebb rendszer, ami valaha volt es van az Univerzumban.Mutacioval magyarazni ennek a rendszernek a letrejottet egyszeruen nevetseges.Pl a DNS ahhoz, hogy mukodjon, elo anyagnak kell lennie.Holt anyagbol sosem jon letre mukodokepes DNS, mivel informacioatadas csak elo szervezet kozott jon letre.Oroklodessel csak a pozitiv tulajdonsagok vihetok at.Nincs meggyozo tudomanyos bizonyitek es elfogadhato kiserleti bemutato a DNS letrejottehez es senki sem tudott letrehozni mukodo DNS-t sehol, holt anyagbol, Istenen kivul.Igen, a genetikusok, biologusok, kemikusok es a tudomany egyeb szakemberei felterkepeztek a DNS szekezetet, az emberi genterkepet, sok kerdesre valaszt adtak, de arra nem, hogy hogyan johetett letre holt anyagbol.Sejtszinten is rengeteg a megvalaszolatlan kerdes, hat akkor szervenkent szervrendszerekkent vagy a teljes rendszert, mint egyseges egesz ,megmagyarazni, egy Teremto kizarasaval lehetetlen.
Az evolucio hivei mutaciot ugy tekintik, mint a Szent Gralt.De:a mutacio a biologiai rendszerek szamara kifejezetten karos, es nem szolgal elonyos tulajdonsagokkal.A mutacio mindig az egyed pusztulasaval jar.Az emberi, vagy barmilyen fejlettebb faj szamara(kiveve a virusok,de ok nem tekinthetok fejlett fajnak), gondolok a gerincesekre,
egy mutacio betegseget vagy negativ tulajdonsagot hoz letre, ami mindig az egyed pusztulasat okozza.Pl a tumorok sosem elonyosek a gazdaszervezet szamara.
A negativ tulajdonsagok sosem oroklodnek, csak mindazok, amik elonyosek az egyed es a faj szamara.
Velemenyem szerit Isten megteremtette a vilagot ugy, ahogy van es az embert is es nem volt semmifele evolucio.Minden mas csak sience-fiction!Csak az ember dontese alapjan valt azza ami, es ennek a kovetkezmenyeit isszuk most.Az ember dontes volt a Bun, es emiatt van az, hogy sokan megprobaljak kizarni Istent a teremtesbol, azzal, hogy evolucioval probaljak magyarazni a megmagyarazhatatlant, a Teremtest!Nem vagyok vallasi fanatikus, de hit nelkul ezt nem lehet megmagyarazni.Es az sem elhanyagolhato teny, hogy a vilag vezeto, Nobel-dijas tudosai mind Isten-hivo volt.Valaszat varom!