Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ladybird89

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megint kitört a számháború a „hány magyar is dolgozik külföldön?” témakörben, most éppen azon folyik a vita, hogy eléri-e a szám a 600 ezret vagy „csak” félmillió. A lényeg szerintem nem ez, hanem a folyamat, amely egyelőre megállíthatatlannak tűnik. (kép forrása:…..
Ladybird89 2014.05.16 09:59:54
@tanato: Bérlakásnál nem elég, ha papíron ott lakik a gyerek. Konkrétan kimennek az önkormányzattól és faggatják a szomszédokat, akiknek jegyzőkönyvben kell nyilatkozni, hogy xy itt lakott-e életvitelszerűen. Ha nem egybehangzó a szomszédok véleménye, nem kapja meg a lakást.
A döntésnél, mely szerint elinduljunk-e külföldre, talán már csak az a nehezebb (de legalább is ugyanakkora súlyú) elhatározás, hogy vajon hazatérjünk-e. Ebben a helyzetben van a mai poszt szerzője, Péter, aki a „menni vagy maradni?” dilemmájával szembesült, csak éppen…..
Ladybird89 2014.05.15 22:12:55
@klappol: Ó, köszi, az megvolt, hogy kommentben kell kérni, de azt hittem bármelyik poszt alatt lehet.
Ladybird89 2014.05.15 22:35:16
@diggerdriver: Oké, most már tutibiztosra mentem, itt is kértem meg ott is, ahol mayree mondta. Amúgy én is tudom mi az a sparhelt, és 25 vagyok. :) Szerintem a vidékiek még az én korosztályomból is tudják, legfeljebb a nagyvárosiak nem.
Ladybird89 2014.05.15 23:19:05
@charlieharper: A mamáméknál lévő alul kályhás felül főzős szerkezetet hívtuk annak. Persze lehet, hogy máshol másra mondták... én erre ismerem. Anyukám gyakran emlegeti, szerinte azon lehetett a legjobb töltött káposztát főzni. :)
Augusztus közepén lesz két éves a Határátkelő, nemrégiben volt egy éve, hogy itt vagyunk az Indexen, és e két dolog egyenként is számvetésre késztetett a blog jelenével és jövőjével kapcsolatban. A számvetés eredménye egyfelől az, hogy örvendetesen nagy a közösség, sok a…..