Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Újratöltve

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com   Sziasztok!   Egy jóhírűnek mondott cég három interjú után /a lakhelyemtől…..
Újratöltve 2014.12.29 12:42:46
Nyíregyházi Betti siránkozásával nem értek egyet. Miért? Mert a törvény keretein belül a munkáltató van fölényben, azon egyszerű oknál fogva, hogy ő az, aki a munkahelyteremtés lehetőségét előzetesen megteremtette és a költségeket is előzetesen megfinanszírozta. Tetszik-nem tetszik, ő van fölényben. A legtöbb ember a világon kockázat nélküli fix biztos munkát szeretne, jó fizetéssel, csak ilyen már alig van. Akinek a kezében van a pénz és a hatalom, az diktál, tudomásul kell venni. Bele kell kalkulálni a lehetőségekbe, mint az influenzát. Mindenki a maga érdekeit követi, a munkáltató is. És hagyjuk az erkölcsre, meg a tisztességre történő hivatkozást. Nézzük csak meg az elitet, hogy viselkedik. Ismétlem, a munkáltató ebben az esetben nem járt el jogtalanul. Jót nevetek azon, aki kártérítési pert javasol. Ugyan milyen címen? Miért tisztességtelen valakit próbaidő alatt elbocsátani? És mi van, ha már az elején, az első napokban kiderül valakiről, hogy alkalmatlan a feladatra? Mert ez ugye fel se merül a munkavállalóban. Ő csakis Áldozat lehet, a munkáltató meg a Gonosz kényúr. A világ nem értünk van ám, emberek! Vagy jók vagyunk és bizonyítunk, és akkor kellünk, vagy pedig nem. Ez van! Hadd legyen már joga a munkáltatónak eldönteni, kivel akar dolgozni és kivel nem. És ismétlem: a törvények szabályozzák a dolgokat, hogy kit mi illet meg. Azt meg nem lehet kivédeni, hogy valakit balekságból vegyenek fel, hogy majd másokat megmentsenek, vagy fenntartsák az állást, amíg ismerős-rokon nem jön a képbe. Ilyen a világ. Lehet főnöknek, vállalkozónak menni, lehet HR-es lenni, és akkor majd lehet élvezni a fordított helyzetet. Mezei munkaválallóként viszont mindent lehet, amit a jog megenged. A többi csak rinya.
Nem semmi év volt 2014: amikor már épp azt hittük, hogy a rezsim megingathatatlan, a hatalmasok egymásnak estek és maguk indították el a Fideszt a bukáshoz vezető úton. Csak így tovább! Évértékelő sorozatunk első részében személyes impulzusok a blog szerzőitől, aztán jönnek…..
Újratöltve 2014.12.22 04:47:46
Akármi is történt és történik, pusztán a szemben álló fél utálatából és az ellene folytatott, egyre nyíltabb és durvább verbális-mentális terrorizmusból nem lehet megélni. Kellene egy kormányzóképes erő. De olyan - ebben a régóta kontraszelektált országban - nincs. Orbánék bénázása nem helyezi rivaldafénybe a Gyurcsány és Dicső Társai Bt. működése során szerzett tapasztalatokat. Azok ugyanis olyan borzasztóak, hogy egyelőre OVI-ék simán megélnek belőle az ellenpóluson. Az emberek nyilván felfogják, hogy fél évszázad szarának eltakarításról van szó, márpedig szarból nem nagyon lehet várat, s palotát építeni, és a józan ember azt is belekalkulálja, hogy minden magyar politikus ugyanabból a fos mentalitás-alomból jön, amelyet szintén el kéne takarítani, csak nem sikerül. Valamit tehát tenni kell az elmúlt fél évszázad szarával, és most legalább kiderült, hogy OVI-ék se tudnak jobbat, vagy ha igen, egyszerűen megemelik a közterheket, és adóztatásból szedik be a pénzt. Ennyire megosztott társadalommal nem is nagyon lehet mit kezdeni, csak szopatni, és ebben a dicső műveletben az eszelősségig mániákusan gyűlölködő ellentábor bőven kivette a részét, anélkül hogy pozitív alternatívát tudott volna felállítani. Erekció nélkül viszont nem lehet szopatni - és ez az, amit tudomásul kéne végre venni. Meg azt, hogy külföldre szaladni az impotenseknek a "Hazával szemben", és gusztustalanul külföldi államokkal és titkosszolgálatokkal, médiumokkal paktálni egy törvényes kormány ellen ... hát azért, álljon már meg a menet. Ha polgárháborút robbant ki a Gyurcsány-Goodfriend tengely, annak súlyos következményei lesznek, és inkább a kormányoldalnak lesz "56-os" jellege. Ő bármikor a szuverenitás mögé bújhat, és joggal. A Nyugat irányított áldemokráciája akar itt demokráciát? Foglalkozzon a saját csákmátéivai, úgy tűnik a magyar még elvan az övéivel. És végül: kefélni is tudni kéne, nem csak intrikálni, szervezkedni, meg pofázni. Szóval: nincs jobb OVI-éknál!
A Fidesz politikája az előző négy évhez képest az elmúlt két hónapban semmit nem változott. Népszerűsége mégis mintegy 10%-al, támogatói harmadával zuhant. Népszerű magyarázat minderre, hogy a szavazók mintegy „besokalltak” és bár a Fidesz ugyanúgy a nyugattól elforduló…..
IFL Gazdaság Orbán Trianonja? 2014.12.02 10:48:21
Szóval már megint sikerült nemzeti örökségünket beváltani az európai nagyszínpadon. Nagyon ügyesen és komoly stratégiát követve nyalták ki előljáróink a rossz segget. Eladták az országot vagy csak megint ennyire hülyék? Miután az egyetlen és logikus lehetőségünket a…..
Rengeteg mindenért gyűlölhető a Fidesz, de úgy látszik, a magánnyugdíjpénztárak lemészárolásába minden elképzelhető mocskukat belesűrítették. Ha egy embernek lenne ennyi rossz tulajdonsága, környezete jó esetben ignorálná, de lehet, hogy likvidálná. Úgy tűnik viszont,…..
   Erdemrendet kapott Takaro Mihaly "irodalomtortenesz".  Takaro volt az a kis pollencs, aki orjongve mocskolodott, miutan Kertesz megkapta a Nobel-dijat. Evekkel ezelott mar irtak rola a Magyar Narancsban, igazi komplett bolond irodalmibogarlaszlo. Tudom, hogy most fel kellene haborodnom, de…..
Újratöltve 2014.08.19 06:38:31
Hát végtelen szeretettel üdvözlöm ezt a mérhetetlenül szerencsétlen, beteg, frusztrált és pszichopata társaság-magot, amely gyűlölettel, aljassággal, trágársággal és tahósággal kompenzálja létezésének és csalódásainak súlyos mentális terheit. 1. A véleményszabadságot nem a futóbolondoknak és a közveszélyes tahó pszichopatáknak találták ki. 2. Ha valóban nácik és fasiszták léteznének ma Magyarországon, akkor a dicső kiválasztott szellemről árulkodó bloghasmenéses szerző és kompániája már nem eregethetné kultúrgondolatait köreinkben. 3. Ha viszont eljő az újnácizmus ideje Magyarországon, akkor hálásak lesznek majd maguknak, mert a maguk szellemisége idézi-teremti meg a nácikat. És azok nem sokat fognak teketóriázni. Maguk addig ordibálnak, tahóskodnak, sértegetnek, mantrázzák az egetverő hülyeségeiket egy 70-80 évvel ezelőtti defektes nyelvezettel, amíg egyszerűen agyon nem verik magukat, mint a veszett kutyát. A zombifilmekre emlékeztető módon. És elárulom: egy könnycseppet nem fogunk hullajtani ezért. Ebben a társadalomban ilyen szellemiségre nincs szükség. Ha nem tudnak pozitív érzelmeket kommunikálni, nem tudnak tisztességesen viselkedni, akkor vagy fogják be a pofájukat, vagy húzzanak a francba egy kibucba kifulladásig dolgozni. Ha pedig nácikon akarnak lovagolni, akkor vegyék meg a legújabb Wolfensteint, és a játék végén dugják fel a nácikat a valagukba!
Hitelből és a más nemzetek szellemi és társadalmi fölényéből idepotyogó morzsákból. A bankokból, az EU-ból és az Audiból. Meg egy kicsit az időjárásból. Úgy megemberesedtünk, mondja a miniszterelnök, hogy a Fradi stadiont is fel tudtuk húzni. Fájdalmas, cinikus hazudozás.…..
Újratöltve 2014.08.17 14:23:31
A cikk mindvégig téved, adataiban és következtetéseiben is, vitatkozni vele nem kívánok. Csak idézni szeretnék egy passzust attól a feddhetetlen liberális-konzervatív Sebastian Haffnertől, aki az 1930-as évek Németországának politikai és kulturális viszonyairól adott tömör és velős leírását az egyik legjobbnak ítélik a világon, s aki egyébként 1938-ban Londonba emigrált Hitler elől. Haffner rámutatott egy tanulmányában, hogy 1933-ban a németek többsége megkönnyebbült, úgy érezte, „megszabadult a [parlamentáris] demokráciától". Hozzáteszi: „ A nemzet nagyságának újjáéledéséhez fűzött remények egyesültek egy jobb, szociálisan érzékenyebb társadalom utópisztikus vágyával.Paradoxonnak tűnhet, de a [parlamentáris] demokrácia vége mintha sokak számára az igazi népuralom kezdetét jelentette volna."
Ez a lényeg, érti? És valójában a liberális demokrácia-féltők pofáznak, ők jajgatnak, ők siratják az eleve rendszerhibás import terméküket. Nem nehéz számon kérni a gúzsba kötött, mindvégig manipulált-irányított és lebutított kutyától, hogy miért nem tud gepárdként futni. A szerző körének csak ahhoz van erkölcsi joga, hogy a magyar népet attól féltse, hogy a szétrohadt és önmaga alapjait pusztító létdeficites műliberális műdemokrácia után következő új rendszer nehogy hitlerizmusba torkolljon, pontosabban hitlerista nemzetiszocializmusba.
       Jövő novemberben fogják kiengedni az allenwoodi börtönből Ronald Peltont. Pelton a Nemzetbiztonsági Hivatal elemzője volt, és a szovjetek javára folytatott kémkedésért ítélték el 1986-ban. Többek között azzal vádolták, hogy többször is találkozott egy  Anatolij…..
Tekintetes Pálos Károly Polgármester úrnak    HELYBEN    Kötelességemnek érzem, hogy egy igen érdekes stróhmanra felhívjam nb. figyelmét.    Huszthy Sándor (Deák Ferenc utca 2. sz.) az illető. Grosz Imréné zsidónő tulajdonát képező műteremben tevékenykedik már hat…..
Újratöltve 2014.06.30 09:56:50
Uraim! Soha nem szabad egy történelmi dokumentumot kommentárok nélkül közzé tenni. Nem szabad kiragadni a környezetéből, amelyben keletkezett, és ez az, amikor az utólagos értelmezések és magyarázatok nem szakszerűek, hanem érzelmi-indulati alapúak, mert nem a dokumentum keletkezéséhez vezető valóságban, környezetben élnek, és így óhatatlanul felületesek. Tetszenek érteni? Ez körülbelül olyan hiba, mintha a mai eszünkkel, tudásunkkal, világnézetünkkel, ízlésünkkel, kultúránkkal egy római cézárt lefitymálnánk, hogy miért rabszolgatartó társadalmat vezetett. A mindenféle háttér nélkül leközölt levél nem több puszta politikai haszonszerző manipulációnál, mert anélkül lázít, kelt indulatokat és ítélkezik, hogy a keletkezési körülményeket megvilágítaná, és a dokumentumot a saját keletkezése korának valóságába helyezné. A kommentelők közül szerintem senki nem történész, így mindenki kénye-kedve szerint reagál. Például ismerni kéne a korabeli törvényeket és rendeleteket, mert ezek tették lehetővé, sőt adott esetben büntetés terhe mellett kötelezték is az állampolgárokat az ilyen és ehhez hasonló bejelentésekre. A magyar zsidóságot (a zsidótörvények érintettjeit) a korabeli nagypolitika nemzetidegen háborús és vallási-ideológiai ellenségnek tekintette, pozícióit, lehetőségeit, vagyonát jelentősen korlátozta, szankcionálta. Nyíltan arra ment a játék, hogy az addig a keresztények rovására túlérvényesülő zsidóságot visszaszorítsák a számarányukkal arányos gazdasági és társadalmi pozíciókba, és ez a törekvés egyre keményedett, a nyilas hatalomátvétel után pedig már szinte semmi nem számított. Főleg, hogy a társadalom igenis egyetértett magával a törekvés lényegével, mert sokat nyert vele: állások, vagyonok, lehetőségek. A köznép egyszerűen ezt a helyzetet használta ki. Az emberi gyarlóság azonban nem vallás-, faj(ta)-, vagy származás-függő, hanem általános tulajdonság. A zsidók érvényesülése sem Szentek Története volt, ezzel nem igazolni akarom a velük történteket, csak utalok arra, hogy a nem zsidó társadalom amint megérett a nagypolitikai helyzet, visszavágott a zsidóságnak a vélt vagy valós sérelmeiért, és kapzsi módon (ő is) kihasználta a helyzetet a maga javára. Ez az, ami a magyar folklórban rendszerfüggetlen, mert egyes társadalmi rétegek intézményesített kirablása és likvidálása a magyar történelemben folytatólagos politika volt a 19. század második fele óta és még ma is tartó folyamat. És igen, a kommunisták se voltak különbek, ők is öltek, raboltak, hazudtak, csaltak, terrorizáltak, aztán persze konszolidálták a rendszerüket és kiegyeztek a társadalommal, amely végre nyugodtan akart élni és gyarapodni tisztes úton. De senkit nem üldöztek pusztán azért, hogy hova-mibe született bele, és ez nagy különbség. A történeti zsidósággal szemben sok esetben joggal felmerülő súlyos aggályok, sőt alkalomadtán bűnök mellett, bárminemű vita ellenére is megrendülten vagyok kénytelen rámutatni, hogy a magyar tudatot, identitást, kötődést elvitatni nem lehet az üldözött, deportált, meggyilkolt honfitársainktól. A magyar etnikum fogalma a török után jelentősen felhígult, és a zsidóság esetében "csak" annyi történt, hogy az ő asszimilációjuk érthető és törvényszerű okokból nehézkesebb, bonyolultabb, ellentmondásosabb volt a keresztény gyökerű más népcsoportokhoz képest. Az nem megy, hogy azért is bíráljuk a zsidóságot, hogy miért nem asszimilálódott, amint viszont ez bekövetkezett az egyedek szintjén, azoktól is elvitattuk a magyarságot, akik asszimilálódtak. A zsidó "a semmi sem elég jó a külvilágnak vele kapcsolatban " csapdájában szenved évezredek óta, és ez tragédia. A világon semmi nem tökéletes, és minden csupa kompromisszum. A másik, amire fel kell hívnom a figyelmet, hogy ezektől a "zsidóktól" (zsidó magyaroktól) SOHA NEM VETTÉK EL A MAGYAR ÁLLAMPOLGÁRSÁGOT. Ebben az összefüggésben nem arról van szó, hogy szeretjük-e vagy nem a zsidóságot. (Ez most már úgy néz ki, lassan a pszichopaták, mentális defektesek velős csontja.) Hanem arról van szó, hogy magyar állampolgárt semmilyen körülmények közt nem szabad kiadni idegen joghatóságnak! A magyar állam lényegében szembeköpte és kivégezte magát. Megkérdőjelezte a létét, gondoljunk csak bele. Ide kötődő, ide adózó, az állam fenntartásában állampolgári részt vállaló emberek százezrei joggal várhatták volna el az államtól, amely ugyan zsidóként megbélyegezte és kifosztotta őket, hogy magyar állampolgárként viszont legalább az életüket megoltalmazza egy tervszerű háborús megsemmisítő programtól. Erről a magyar vezetés legalább 1943 óta tudott. Mivel nem így történt, ha igazi keresztények lennénk, és igazán szeretnénk az emberséges, szelíd és jóságos zsidó Jézus vallását, akkor mélyen, de mélyen magunkba kéne szállnunk és ZOKOGVA kéne zsidó és egyben magyar testvéreinket átölelnünk, szörnyű fájdalmukban, gyászukban együtt érezve. Sose feledje senki, hogy az Auschwitzba érkező magyarországi transzportokat maguk a németek "magyar"-ként identifikálták.
Újratöltve 2014.07.01 07:14:58
Éhes ló: Valamit meg kellene érteni. Ha egy út szörnyű tragédiába vezet, akkor sajnos az út vége, tehát a végső eredmény mérlege a meghatározó. Szóval gondolom zsidó hátterű honfitársainkat nem tette boldoggá a tudat, hogy mindegyikük akár már 1942-ben meghalhatott volna. A körülményekhez képest viszonylag biztató kezdetek (Horthyék 1942-ben még megakadályozták a parlamenti deportálási terveket[!]), 1944-re elolvadtak és tragédiába torkolltak. Sajnos ez a döntő. Az, akit 1944-ben megöltek, vagy ha nem is ölték meg, de kirabolták, megalázták, kitaszították a nemzetből, attól még nem lesz boldog, hogy korábban akár neki volt a legjobb dolga a német érdekszférához tartozó országokban. A végelszámolás, a végső mérleg a döntő, nem egyes fázisok önmagában álló és akár még pozitív mozzanatokkal is rendelkező mérlege. Ezt tessék megérteni kérem. Megint hangsúlyoznom kell, hogy a magyar állampolgárságot sosem vették el a deportáltaktól, és egy modern, polgári állam felelősséggel tartozik a polgáraiért és a legalapvetőbb természeti törvények betartásáért. Például azért, hogy a polgárai százezreit még háborús körülmények közt sem szolgáltatja ki egy idegen államnak, amelyről tudvalévő volt, hogy tervszerűen meg akarja semmisíteni őket gyerektől az aggastyánig, valamiféle torz kollektív ellenségkép alapján, "az árja népek elleni zsidó összeesküvés" hatásos ostobasága alapján.
Zsidó hátterű honfitársaink meghálálták a nemzetnek befogadásukat és egyenjogúsításukat, tessék csak megnézni kiválóságaink listáját, mennyi a zsidó köztük. A Nobel-díjasaink majdnem mindegyike zsidó hátterű. Az nem megy, hogy büszkén verjük a mellünket a Nobel-díjasaink eredményeiért, hogy a következő pillanatban skizofrén lélekkel már utáljuk is ugyanazokat az embereket, a zsidó hátterükért. Meghálálta befogadását az egyszerű zsidó ember is, azzal, hogy állampolgári kötelességeit ellátta, adóival és adományaival vett részt az állam fenntartásában. És ez bizony nagy dolog. Ez is fontos. Egyebekben az állam törvényei a mérvadók, tehát egyes erkölcsi vádak (mint a kapzsiság), szelektíven általánosítók és törvényileg megfoghatatlanok. Tudjuk, hogy sokszor ami törvényes, nem erkölcsös, viszont a törvényeket mégsem önbíráskodásra alkották. Nem volt kötelező zsidóval üzletet kötni, semmi sem volt kötelező. A zsidók egyszerűen éltek a jogaikkal, a lehetőségeiket kihasználták, és elmentek addig a keretig, ameddig a kapitalista berendezkedésű polgári állam a büntetőjog határáig engedte. Pereskedni, vitázni, véleményezni - lehet, elgázosítani, agyonlőni, jogfosztani valakit csak azért mert zsidóként született - nem lehet. Ennyi a lényeg, a többi csak rosszindulatú, szelektív-sztereotíp mese, manipulatív beállítás. Ha lett volna a zsidósággal szemben egy tökéletes keresztény erkölcsű, nem kapzsi, feddhetetlen társaság, akkor más lenne a helyzet. De nem volt, gondoljunk csak például Móricz "Rokonok"-jára. Magunk sem vagyunk különbek a megvádoltaktól, évszázados önfelmentő és ellenségkereső mechanizmusok fogságában vergődünk. Nincs kollektív bűn, csak egyedek bűnei, gyarlóságai, vagy akár erényei vannak. Közismert, hogy a zsidóság egy szűk rétegének hajlama volt és van a kommunista típusú messianizmusra. "Zsidó bolsevizmus"-ról beszélni, halálos komolyan venni ezt a maszlagot mégis megmosolyogtató, mert a zsidó alapvetően kapitalista mentalitású. Egy szűk körű zsidó kommunista kisebbség bűneiért nem felel az egész zsidóság, és ne feledjük, hogy ők a zsidó kapitalistákat, polgári származásúakat sem kímélték. Kun Bélának és Rákosinak is bőven voltak zsidó áldozatai. Nincs mindenek felett álló zsidó összetartás, rejtélyes keresztényellenes vérszövetség! Nincs nemzetközi, mindent felölelő és mindenen átívelő zsidó összeesküvés! Csak egyes érdekcsoportok, lobbik vannak, de ez természetes. Meggyőződésem, hogy ha engedték volna, ha lehetett volna, akkor rengeteg jobboldali-szélsőjobboldali zsidó is létezett volna, persze nem zsidógyűlölő ideológia mentén. A zsidókat nem kötelező szeretni, de a tisztességes és tapintatos viszonyulás (főként azok után, ami történt) azért alapkövetelmény kellene hogy legyen.
Igen, vannak aránytalanságok és anomáliák a zsidó hátterű baloldaliak múltjával, tevékenységével kapcsolatban. Az Ön által említett problémák valóban létező és bántó kérdések. A megfelelő kommunikációval és viselkedéssel ezen változtatnunk lehet és kell is, úgy vélem.
Hozzászólása legvégén elragadták az indulatok, kérem erre a jövőben figyeljen oda.
Bell & Sebastian hozzászólására nem kívánok reagálni.
Miután nem csak filmen, hanem már TV-sorozatban is megtalálta a siker (Simlisek 2011), Christian Slater bevásárolt Floridában. Méghozzá egy 2.2 millió dolláros villát a híres Coconut Grove környéken. Ez a terület a legrégebben lakott rész Miami-Dade megyében, ahova már 1825…..
A múzeumigazgató asszony fulmináns röpiratban számol le a "ballib" értelmiséggel a radikálfideszes, közpénzen dotált Borókai-lapban: véget ért, úgymond, a szellemi terrorjuk. Sikerült kiéheztetni valamennyit, kushadnak és szűkölnek, csakúgy, mint a jogállam egyéb terhes…..
Hosszú huzavona után hétfőn a Kúria végre meghozta az egységes döntést a devizaalapú hitelekkel kapcsolatban. Az árfolyamrést semmisnek nyilvánították, az árfolyamkockázattal kapcsolatos teherviselést csak abban az esetben lehet vizsgálni, ha az ügyfelet nem tájékoztatták…..
Újratöltve 2014.06.21 07:29:14
Nem volt kötelező hülyének, óvatlannak, tudatlannak, felelőtlennek és lustának lenni. A bankok valójában az átlag magyar mentalitást használták ki addig a térfélig, amíg a lehetőségeik engedték. A lecsupaszított helyzet még mindig az, hogy aki hitelt ad, az diktál, aki hitelt vesz fel, az a kiszolgáltatott. Erkölcsileg ott bukik meg az egész, hogy amikor a devizahitelezésnek komoly előnyei voltak, tehát jóval olcsóbban lehetett hitelhez jutni a forinthitelhez képest, akkor SENKI NEM TILTAKOZOTT! Ezen a kettős mércén bukott el a dolog előttem. Szóval ez üzlet. És az nem megy, hogy ha valami előnyös, és annak hasznát élvezem, akkor ha fordul a kocka, a hátrányokat nem akarom viselni. Aki felvett milliókat, sajnált százezret egy pénzügyi ügyvéd szaktanácsára, meg egy kockázati biztosításra, mert volt olyan marha, hogy miközben tőzsdézett az árfolyamra, elhitte az ellenérdekelt devizahitel-ügynöknek (jutalék, stb.), hogy a devizaárfolyam nem vagy alig fog változni. Ezt a szituációt úgy hívják, hogy debilizmus. Magyarán elmebetegség. Ami persze kapzsisággal párosult. És most, azoknak az adóiból mentenek, akik óvatosak voltak, a lehetőségeikhez mérten szervezték az életüket, és nem estek áldozatául a fogyasztói társadalom talmi, önpusztító világának. A feltételeket alaposan végig kellett volna gondolni, és nem kellett volna aláírni a szerződéseket, amelyekben világosan kikötötték az egyoldalú szerződésmódosítások lehetőségét, az árfolyamkockázat egyoldalú vállalását. Szóval a bankok csak azt tették, amit az ügyfél megengedett nekik és azt aláírásával igazolta. Az árfolyamrés, ami egy kis tejszínhab volt, csak egy kis része a dolognak, jellemző, hogy jogilag csak ebbe lehet (joggal) belekötni. A többi mesebeszéd. Mintha a Sátánnal kötött szerződésért reklamálna az ember, persze miután élvezte annak átmeneti előnyeit. Szóval: devizahitelesek takarodjatok!!! Fizessetek a szarban is, ha nem, pusztuljatok! Ezt érdemlitek. És ne más adófizetők meg a banki részvényesek kárára létezzetek, akik egy fillért nem kaptak tőletek, amikor futott a szekeretek. Az nem működik ám, hogy a hasznot-előnyöket lefölöznétek, a károkat meg társadalmasítanátok.
  Tisztelt Mt blog!   47 éves voltam, amikor megszűnt alólam az előző munkahelyem. Felsőfokú kereskedelmi végzettségem van, abban reménykedtem, hogy hamar találhatok munkát a szakmámban. Lassan 2 év telt el, de sajnos hiába próbáltam meg szinte mindent, az időszakos…..
Fotó: Flickr/jacinta lluch valero Ti mit tennétek, ha 1925-ben születtetek volna egy szegény spanyol parasztcsaládban. A spanyol polgárháború megszakította volna a tanulmányaitokat, majd mélyen vallásos édesanyátok annyira átplántálta volna belétek az istenhitet, hogy a…..
Újratöltve 2014.06.14 08:37:18
@Diorella Queen: Atyaég! Mintha meg is lehetne tanulni helyesen írni magyarul! Tahókirálynő! Felesleges a fal mellett szexelned, mert téged már rég agyonütött az értelmed.
A történetem a következő, itt írom, hogy hosszú lesz, de megéri elolvasni. Egy kis cégnél (10 fős volt) beszerző értékesítőként dolgoztam, és voltak ugyan húzós napjaim,   De ezt szépen honorálták, sőt egy mozgalmasabb időszak után még azzal is díjazta a főnököm,  …..
Tisztelt Mt!   Egy olyan problémával fordulok önökhöz, hogy a munkahelyemen, ami egy nagy kereskedelmi üzletlánc, eléggé megnehezíti az életemet. Sok olyan dolgot tudnék írni, amiben az itt dolgozók érdekeit megsértik, megalázzák őket, de a leginkább azzal nehezítik meg az…..
A minap szemtanúja voltam (sokad magammal), hogy mit művelt Kulka János, amikor a Szent Irma út, és a Peresztegi út sarkán lévő benzinkútnál betért a shopba, hogy fizessen. Erről a benzinkútról tudni kell, hogy a tulajdonosa egy Győző nevezetű, önfejű, öntörvényű ember, aki…..
Magyaridióta Seszták Conchita 2014.05.19 14:01:42
Azért valljuk be őszintén, osztrák sógoraink nem igazán tudtak volna nagyobb szolgálatot tenni az álkeresztény, álkonzervatív, álnemzeti kormányon harsányan hahotázi kívánó, magam fajta NER-ellenes honpolgároknak, mint azzal, hogy Conchita Wurstot indították az Euroizé…..
Újratöltve 2014.05.20 17:35:04
Hát....nem hiszek a szememnek. A blog bőven kimeríti a közösség elleni izgatás tényállását. Nem arról van szó, hogy néhány, történetesen magyar ember idióta, hanem etnikai gyűlöletkeltésről van szó, mert a magyar jelzőt általánosító értelemben használja a blog szerzője, gyűlöletkeltő módon, gúnyolva egy népnevet. "Maga biztos magyar..." mert akkor biztos idióta. Tényleg nem hiszem el, hogy ilyet meg lehet tenni ebben az országban. Az ügyészség tud erről? Van olyan blog, hogy "zsidóidióta"? Ugye nincs? Van olyan blog, hogy "görögidióta"? Ugye nincs? Hát maguk mégis mit képzelnek magukról? Hogy képzelik a "magyar" népnév használatát ennyire pejoratív környezetben? A tartalomról most ne is beszéljünk, én Seszták helyében perelnék, mert a "Seszták Conchita" egy tényállítás, nem vélemény. De én a magyar állam helyében is perelnék és büntetnék, mert ez enm véleménynyilvánítás, hanem szimpla véleményterrorizmus. Hogy tahóság, arról már nem is beszélek, mert nem csak idiótának, hanem tahónak is lehet lenni, de ez már álcázott médiaterrorizmus, és ezt nem kéne tolerálni. Gondolom Izraelben ezt nem írná le, nem használná a "zsidóidióta" kifejezést. Ott nem lennének olyan elnézők magával mint itt. Volna egy-két tippem, milyen késsel vágnák el villámgyorsan a torkát és tépnék ki a mocskos nyelvét! Idióta! Mit képzel magáról!? Viselkedjen!
Kérem szíves elnézésteket a kihagyásért, de volt közben néhány határidőm Pl. egy jelentés és egy cikk, ma pedig előadok. Szerencsére Érvsebész ismét kisegített... Íme: Úgy elszédültem az elmúlt hetek közéleti vitáiban, hogy hovatovább a saját bal- és jobboldalamat sem…..
Újratöltve 2014.05.15 06:39:35
Ez a rovat mindig megnevettet. Mindig eszembe juttatja, hogy a műbaloldal vagy álbaloldal alól mennyire kilóg a lóláb. Egy valódi baloldali gondolkodású, empatikus, társadalmi probléma-érzékeny ember soha nem gúnyolná ki a bankok és a tőke ellen írt verseket, amelyek olyanok, amilyenek. Soha nem lenne pökhendi, gúnyolódó xarházi, hogy miért nem mindenki Ady szintjén áll. Ehhez neki is Ady szintéről kéne osztani az észt, de hát ő sem Ady. Csak egy darab kaki. Vannak amatőrök, és miután ők nem akadémiai körökben forognak, és nem egy beltenyészet íróasztal mellett döngicsélő tagjai, hát ők erre képesek. Az igazán nagy emberek szelídek és szerények. Nem pszichopata médiaterroristák. Tehát különösen szánalmas és átlátszó, amikor jobboldalizás címén valójában baloldali illetékességű témákon gúnyolódnak a műbaloldali médiaügynökök, médiaterroristák, főleg azután, hogy a műbaloldaliságukkal vastagon benne voltak a rendszerváltás csődjében. Abban, hogy nem jó, nem élhető és nem humánus világot épített itt fel a posztkommunista elit, és ezért rohad szét a társadalmunk, ez a legfőbb ok. És ebben nagy szerepe volt és van jelenleg is a pénzügyi világ mérhetetlen kapzsiságának és önzésének. És ezt a társaságot a műbaloldal védi....szóval ez egyszerűen elképesztő szerepcsere. Gúnyolódó-gyűlölködő, teljesen pszichopata blogszerzőnk nem veszi észre, hogy maga is jó nagy lapáttal járult hozzá ahhoz a "baloldali borzalmasan gyönge" szerepléshez, amely katasztrofális választási vereséget eredményezett. Ilyen mentalitással valóban nincs értelme baloldalról beszélni, ilyen idiótákkal valóban nincs mit kezdeni, nincs hova megújulni. Marad a borzalmasan gyönge szint, teljesítmény, pofázás, bujtogatás, gyűlöletkeltés, és a többi szokásos, csak ebből már nem lehet megélni igazán. Nem itt kéne partizánkodni, hanem a parlamentbe kéne bekerülni és ott a közösségért dolgozni, pozitív érzelmekkel, tettekkel. Csak ez magának nem megy! Ami megy: borzalmasan erőset fingani nyilvánosan - a saját orra alá. De ez kit érdekel? Szagolja csak maga!