Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vatikáni valuta..

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tamás nem mutatta meg a táskáját kifele menet, úgyhogy perpatvar lett belőle: A mai napon a kispesti, üllői úti aldiba mentem vásárolni. Az egész boltban voltunk vagy 3-an vásárlók. Kifelé menet a pénztár után odajött az őr, hogy legyek szíves megmutatni a táskámat. Mivel…..
Vatikáni valuta.. 2014.05.16 16:49:07
Tisztelt, Hölgyek és Urak!

Elnézegettem, hogy mennyi energiát fektettek ebbe a kis „nüánszba”!
1, A Vagyonvédelmi törvény, a vagyonőrök munkájának (munkavégzésének) a szabályozása.
A „civil” embereknek nem keletkeztet sem kötelmet sem jogokat!
2, A vagyonőrnek annyi a joga amennyi a megbízójának! Sem több sem kevesebb! ill. kevesebb lehet, amennyiben a szerződésben úgy kötik ki! Ezalatt azt kell érteni, hogy míg egy magánember, vagy egy jogi személyiségű cég, vállalkozás, társadalmi szervezet, STB. ad megbízást az annyi mintha valaki az otthonát védené!
De, ha pl, fegyveres testület, (had ne soroljam fel) ad megbízást akkor néhány jogkörrel felruházhatja a biztonsági őrszemélyzetet! De, csak is arra az időre és azon a helyen ahol a tevékenységére megkötetik a szerződés!

Ügy – hogy, tisztelt biztonsági őri tevékenységet végzők figyelmét felhívnám, azon szabályozásra, melyet az Alkotmány, a PTK, és a BTK szabályoz!
Én, sok mindent elhiszek és sok mindent láttam már! De csak jelezném, hogy amennyiben, (egy a fenti cikkben említett inzultus után) lenne olyan ügyes és rafinált a „megalázott” személy és nem hagyva magát megvezetni, (még akár a Rendőrség által sem) és hatalmas pert akaszt a megbízó nyakába… hát bizony, az egyszer precedens értékű lesz!

Kis közhely annak, azoknak, akik úgy vélik, hogy a látványos bemutató elriasztja az igazi tolvajokat!
Attól hogy a tömegben, mely felvonul, tudjuk, hogy vannak gyilkosok, még nem lövünk bele, hogy akkor hátha azt is eltaláljuk, aki megérdemli!
Tehát ( igen, így nem kezdünk mondatott) tisztelt Őr urak!.. Ha megalapozott!!!!! indok nélkül vegzál egy Állampolgárt akkor nincs az a hatóság fellebbviteli, vagy állampolgári jogok biztosa mely önöket ne marasztalná el!
1, személyi szabadság korlátozása
2, Rágalmazás, becsületsértés, és mindez (nagy) nyilvánosság előtt!
2, ha meg elvezeti vagy irodába invitálja az ő kifejezett ellenvetése ellenére, akkor meg még megvalósítja a jogtalan fogva tartást és a lelki terrort!
(ilyen dolgot annakidején a „nyilasok és a keretlegények tettek” ill az „új” korban az ÁVH! )
Tessenek utána olvasni!
Amennyiben változik a Törvény és kimondják, hogy önök hatósági jogkörrel rendelkeznek, úgy meghajlok a jog rendelkezése előtt és azt fogom betartani! De addig is legyenek szívesek jogkövető módon dolgozni és élni!

ius bonumque