Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Marton Ádám Márton

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A fantasmania.hu gondozásában április végén megjelent Magyar Szuperhős Mesék (kritika: itt) kapcsán figyelmesek lettünk az egyik képregényes Facebook-csoportban egy vitára, melyben Szűcs Gyula minden kétséget kizáróan állítja, hogy a kiadványban megjelent Hungária Kapitánya…..
Marton Ádám Márton 2014.05.14 09:28:15
Hungária Kapitány és Hungária Kapitánya után bedobom a saját kreálmányomat, Captain Hungaria-t, csak hogy én is beszálljak a digitális ringbe.
Itt meg is találhatjátok:
kartonkukac.weebly.com/alter.html
Én 2009-ben készítettem az első vázlatot, majd 2010-ben temperafestmény, 2013-ban digitális festmény formájában csináltam róla illusztrációt. Szóval én is vitatkozhatnék arról, hogy ki találta föl hamarabb a spanyol viaszt, de nem teszem. Még a cghub-on vagy deviantart-on láttam Szűcs Gyuláék tervét, miközben magyar digitális grafikusok után kutattam, de már jóval az után láttam meg a grafikát, miután megalkottam a saját kapitányomat. Mivel nagyjából egy időpontban jött létre Tikos Péter és az én figurám, valamint annyira különböző a két design, és a nevük sem egyezik, Hungária Kapitány vs Captain Hungaria (milyen irónikus, hogy egy magyar szuperhőst akartam létrehozni, csak a neve nem magyar), így leszögezhetjük, hogy a két karakter kényelmesen el lett volna egymás mellett az interneten.
"Nem tudtuk, hogy van már egy Hungária kapitány..." - Egy frászt! Én is jelentkeztem a fantasmania pályázatára az illusztrációmat használva referenciaként. Különösen irritál, ha valaki úgy áll valamihez, ami már létezik, hogy az teljesen az ő ötlete volt, mert senki se csinálta meg korábban...