Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ökobetyár

87 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
11 társadalommodell:* Rendszerváltás:1.Uralomkritika 2.Szubszisztencia 3.Ökoszocializmus  4.Radikális értékbírálat  5.Indusztrializmusbírálat *Modernizálás: 6.Ökológiai korszerűsítés 7.Evolúciós szociálökonómia  *Fázisváltás: 8.Reflexív modernizálás 9.(Re)produktivitás 10.Kultúraváltás11.Alternatív…..
11 társadalommodell: Alapvető rendszerváltás Az itt összegyűjtött koncepciók és szerzők fő üzenete: Az ökológiai válság (annak katasztrofális következményeivel), legyőzésének szerkezeti képtelensége a nyugati modern kapitalista társadalmak alapvető viszonyaiban, a hozzájuk kapcsolódó…..
Mag die kantsche Voraussagung noch weiter anhalten: Kriege hören auf, um ruhig Handel zu treiben. Andererseits: Der Verbrauch reicht’s nicht, Krieg soll her, Kapitalvernichtung, Neubau, neuer Wohlstand. Der Rekord von 50 europäischen Friedensjahren (1867-1914) ist längst überholt, wir nähern uns…..
Kant jóslata - bár beválna: Megszűnnek a háborúk, hogy nyugodtan lehessen kereskedni. Másrészt: a fogyasztás nem elég - háború kell, tőkemegsemmisítés, újratermelés, újra jólét. Az 50 európai békebeli év (1867-1914) rekordja már rég megdőlt, már a 80 folyamatos békeév felé közeledünk. És a…..
Fütyülni szeretnék mostan. Okt. 23-án is úgy járok, mint a népszavazáskor*: elindulok a Blahára az MSZP-DK-PM-tüntetésre, de a Juhász azt mondja, fütyülőmmel menjek a Kossuth-térre, Orbánt kifütyülni. Közben leállítanak a Jehova Tanúi, hogy ők az igaz út. Végül a feleségem eligazít. (Foltozzam be a…..
Fünf Szenarien Gesellschaftsmodelle Armin Hermann: Der Weg In Das Atomzeitalter [Ungarisch + Deutsch] Armin Hermann: Der Weg In Das Atomzeitalter [kurz]..
Ökobetyár Platánia, Köln, 1985 2016.10.02 11:23:09
A játék mindig ugyanaz volt: az SPD/CDU pártközpontokban indították a betonprojekteket. Ehhez zöld területeket, fákat, régi épületeket akartak eltakarítani. Mihelyt megneszeltük, kiszálltunk a helyszínre, a lakosságot fölhergeltük, tüntettünk, mozgósítottuk a sajtót, a tévét. A százezres…..
Ökobetyár Utolsó olimpia 2016.10.02 11:21:36
-Rió ráfizetéses, a gazdaságosság oda, botrányokkal kezdődik.-A nézők elmaradnak: a “játékok” hiteltelensége, járvány, merénylet, dopping, utazáskockázat elriasztja őket.-Sokan átlátnak a szitán: itt nem természetes emberek versenyeznek, hanem kitenyésztett, torz sportrabszolgák, akiket doppingolnak…..
Ökobetyár OPE népszavaz 2016.10.02 11:20:26
Mikor elindultam népszavazni (hogy a Fidesz szerint megmentsem a hazát), az első sarkon megállított az MSZP, hogy maradjak otthon. A második sarkon a liberális azt mondta, csak menjek nyugodtan és szavazzak igennel. A következő sarkon a kétfarkúak arra biztattak, ahová csak lehet, rakjak kövér…..
Beszéltem ausztrállal, írrel, némettel, szlovénnal - csak magyar egy szem se! “Elfelejtettek” bennünket meghívni, pl. az Élőfalut, de magától mért nem regisztrált egy magyar csoport sem? A megnyitó esti partin úgy tűnt, sokan eljöttek Budapestre ökobulizni, míg a németek java része hivatalból van…..
Lesbos, Lampedusa szaporodó sírhantjai nem tesznek jót az idegenforgalomnak, a nyaralóknak kissé kényelmetlen lehet, friss sírokkal a hátuk mögött a strandokon sütkérezni,  ahol néha kisgyerekeket is kivet a víz és hullákat hoznak le a mentőhajókról. ..
2011 (Szemelvények) A MODERN FIZIKA OLYAN FELISMERÉSEKRE JUTOTT, amelyek már nem engedték ıneg a határvonalak eddigi egyértelmű meghúzását az anyagi és a szellemi világ között. A természettudomány és a vallás azóta egymást kiegészítő, egymásra utaló elveknek tekinthetők. Felismerték, hogy AZ…..
Ökobetyár 11 társadalommodell 2016.06.12 15:51:07
Kommentár Adler és Schachtschneider: Green New Deal, Suffizienz oder Ökosozialismus c. könyvéhez BEVEZETÉS A szerzők áttekintést adnak olyan 11 különböző, a szociológiában aktuális koncepcióról, melyek az ökoválság okait és társadalmi kiutait tárgyalják...
Ökobetyár Föld a láthatáron 2016.06.12 15:49:46
Kölnből vidékre - aszfaltról termőföldre A Szocialista Önsegély Köln (SSK) kísérletet tesz, hogy a fogyasztói társadalomból kilépve, Kölntől 60 km-re, Bergneustadt közelében, 6 ha parlagföldet (“Düster Gründchen - Setét Grundocska”) rekultiváljon önellátás céljából...
Ökobetyár OPEkockás 2016.06.12 15:43:03
A rendőrség előállított egy tucat, a Városligetben  r e j t ő z k ö d ő  s z a v a z ó t.Azzal védekeztek, hogy csak bújócskát játszottak gyermekeikkel. A miniszterelnök csuklása nem akart elállni, ezért orvosa tanácsára "NÉPSZAVAZÁS! NÉPSZAVAZÁS!"-kiáltozással ráijesztettek...
Ökobetyár Vadóckor (1952-1962) 2016.05.08 16:41:52
Egy lavór vér A Vasa Carapica ulicában laktunk, apai nagyanyámnál, egy hátsó kis szobában. A szomszédban, a gangon volt egy hinta, azon játszom, de fölakasztom magam a drótkötelére, egy horog akad az államba. Dől a vérem, ordítok, egy ronggyal törölgetnek, azt öblítik egy lavórban, azt látom…..
Menjetek és tegyetek jót! (Der Spiegel, 32/2015) 118 Mit tehetünk, hogy a világot és a szegények életkörülményeit javítsuk? Az ausztrál filozófus, Peter Singer ad ehhez útmutatásokat. Singer, 69 éves, korunk egyik legismertebb és ugyanakkor legvitatottabb filozófusa. Új könyvében a “hatékony…..
Ökobetyár OPE nyuszi 2016.03.13 15:00:31
A kockásfülű nyulat is előállította a rendőrség azzal a váddal, hogy ő a kockásingesek vezére. A minisztériumokból azonnali hatállyal betiltották az összes kockás papírt, az étkezdében a káposztás kockát és begyűjtötték az összes sakktáblát...
HVG, 2015. október 24. KORNAI: Vagyonok eredete, Bill Gates, tisztelem. SZEA (Szelíd Energia Alapítvány): A mai kapitalizmusban ezek a vagyonok is már gyanúsak. Kitalálnak egy tolvajnyelvet, rászoktatják a világot és megzsarolják. (Az egyszerű és olcsó WIN XP-t kifuttatták, hogy másikra…..
Ökobetyár OPE Hóember 2016.03.13 13:38:37
Miután a Politico magazin elnökünket választotta az év emberévé, közzétetté az ÉV MADARA nyertesét is. Hát nem az is a miniszterelnökünk lett? Aláírásgyűjtést szervez a kormány egy másik fajta migráns, az INVÁZIÓS MADARAK ellen is (csonttollú, fenyőpinty). Ezek a külföldiek elhappolják a kukacokat…..
Gyerek kezébe kést Ökocska Nr. 66 Mokének, dzsaravák, nyenyecek, yanomamik, inuitok vigyázzatok, jön a fehér ember!Fölkutat és szétzúz minden ősi, intakt, harmonikus közösséget, ahol nincs szó az "akarni"-ra, az "aggódni"-ra,és kultúrát hoz Nektek: filteres cigarettát és okos telefont...
Végel L.: A magyar másságokról, Népszabadság, 2016.január 2.   Följött Novi Sad-ról, hogy megállapítsa: Budapesten nem lehet cseverészni a pincérrel,a trolik késnek és a vásárlók csak néhány szelet tőkehúst vesznek.HELYZET VAN, EMBER! VAK VAGY?..
-Akit egy ország nem tudott megállítani, azt megállította Ica néni. (Nem engedte be Lázárt a tiszadobi kastélyba.) -Fal épül Kelet- és Nyugat-Magyarország között, végighalad a fővárosi Rákóczi úton, körbeveszi a VIII. kerületet és meg sem áll Kistarcsáig, ahol állandó…..
Ökobetyár Forschen auf Deutsch 2015.12.29 19:10:15
Der Machiavelli für Forscher - und solche die es noch werden wollen S. Bär..
(nem kompakt, nem szlovák, 3 kg, Tesco Value, Bonux, 250Ft/kg) 1. Mosogatásra (kevés meleg vízben föloldva) 2. Súrolószerként 3. Foltkezelésre (friss folt alá ruhát, kevés por, meleg víz, ütögetni) 4. Kézmosásra (szappan helyett, kevéske por) 5. Hajmosásra (nagyon…..