Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vbv96

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még tavaly jelent meg az Átlátszó Oktatáson, hogy schmittelt pályázattal lett majdnem igazgató egy minisztériumi hivatalnok a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumban. Végül eredménytelenül zárult a pályázat. Most arról kaptunk egy emailt, hogy egy Kucsera Denis nevű…..
vbv96 2014.05.13 18:10:17
@kucsera denis:
Kedves Kucsera Denis!
Mint a fent említett iskolák egyikének diákja - aki ugyan Önt mint embert nem ismerem -, tisztelettel szeretném megkérni, hogy "pályázata" és kommentjei alapján vonja vissza kérelmét az igazgatói állás betöltésére, és ezt azt hiszem minden diáktársam nevében mondhatom. Ezt én nem bántásból teszem, de nyilvánvalóan Ön nem alkalmas erre a feladatra.

Először is az Ön 2 éves tanári múltjával nincs meg a megfelelő tapasztalata egy iskola vezetéséhez, így kérelmét már itt el kellett volna utasítani.

A megfogalmazott pontok egyszerűen nevetségesek.

Kezdjük a jogosítvánnyal. Ön fogja-e finanszírozni a megszerzését? Ha nem, akkor nincs beleszólása. Mellesleg a több jogosítvánnyal rendelkező ember több autót jelent az utakon, ami több károsanyag kibocsátást, és ez nem túl környezetbarát.

Ami a harcművészeteket, zenét és sakkot illeti, ezek fakultatív, szabadidős tevékenységek.

Az informatika órákról, hadd mondjam el, hogy már most is ezt csináljuk. Az iskolába járó diákok nagy része rendelkezik ECDL vizsgával.

Az osztályfőnöki órás ötleteken is jókat vidultam, de a magyar óra a legképtelenebb. Hadd tudakoljam meg kedves Kucsera úr, hogy majd a magyar érettségit is úgy megreformálja, hogy Hamlet helyett majd a gépjármű adásvételi szerződésről kérdeznek? (Mellesleg ezt a szerződést egy 5 perces feladat letölteni az internetről.)

Végül, de nem utolsó sorban a nyelvvizsgákról. Az én iskolámban már most is, ha nem is mindenki, de majdnem mindenki rendelkezik legalább egy, de inkább több nyelvvizsgával. Azok védelmében, akik pedig nem, el kell, hogy mondjam, hogy nincs mindenkinek istenadta érzéke a nyelvekhez. Ha sose lesz nyelvvizsgájuk attól még ugyanolyan értékes emberek lesznek, mint azok akiknek 5 van.

A beadványa taglalását itt én most be is fejezném és rátérnék arra, ami igazán felháborított, a kommentjeire.

Hogy jön Ön ahhoz, hogy megítélje ezeket az embereket?

Mi köze van ahhoz, hogy milyen nyelveken beszél az az illető vagy, hogy mennyit költött Office tanfolyamra? Ha valaki nem beszél öt nyelven és nem tudja használni az Office-t, akkor már emberszámba se kell venni? Az én nagyszüleim nem beszélnek idegen nyelveken, sőt még érettségijük sincsen, de szorgalmas, dolgos, jó emberek, akik megdolgoznak a pénzükért. Mellékesen jegyzem meg, hogy saját üzletük van, én nem tudja használni az Office-t. Az üzlet mellett pedig maguknak termelik a legtöbb ételt. Ha Ön tehet fel ilyen kérdéseket, itt az enyém: Kapált már életében, dolgozott tanyán vagy túlságosan lekötötték az Office tanfolyamok?

Nézzük a következőt! Miért akarna engem egy skinhead ,,pofán csapni"? Nem igazán értem, ez egy eléggé légből kapott érv.

Miért kéne bárkinek is cégvezetőnek lennie ahhoz, hogy Önről véleményt formálhasson? Az Ön értékrendje szerint Ön felett állókat, akkor Ön se ítélheti meg? Mindenki egyenlő de vannak egyenlőbbek?

Szóval kedves diáktársaim és jómagam csak élő nyersanyag vagyunk? Tudom, hogy ez lényegében így van, főleg egy üzletembernek, de őszintén szólva nem túl diplomatikus egy ilyet kijelenteni. Egyébként én magamra szeretek egy élő, érző lényként gondolni, akit nem lehet olyan könnyen formálni azzá amivé Ön akarja, mint egy nyersanyagot. Persze tudom, hogy a cél a tömegtermelés, és egyforma, buta droidok nevelése, de köszönöm én ebben nem kívánok partner lenni.

Nem értem, hogy miért ítél meg minden Dánielt. Úgy vélem, hogy egy igazgatói posztra pályázó felnőtt embernek elég intelligensnek kellene lennie, hogy ilyen esetekben ne személyeskedjen, sőt felülemelkedjen ezeken.

Mindent összefoglalva szakmai képzettség és nyilvánvalóan jó modor hiányában szeretném újra megkérni, hogy lépjen vissza.