Regisztráció Blogot indítok
Adatok
megmondomúgyahogyvan

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegnap esti hír, hogy nyilvánosságra hozták, kik voltak a besúgók Nagy Imre újratemetésén. Nekünk Nógrádi György nevén akadt meg rögtön a szemünk, aki mondjuk nem médiamunkás, de már-már az, hiszen heti szinten fordul elő műsorokban, kérik ki a véleményét, szóval…..
István Galaxy S6-osán klittyog a gomb, ami nem tűnik őrült nagy problémának, de egy több, mint 200 ezres telefonban tényleg ne klittyogjon már semmi. A szerviz szerint viszont ez egy ilyen Samsung - ami mondjuk igaznak is tűnik, mert nem kellett különösebben feltúrni a netet sem a…..
  Kedves olvasók! A tervezettnél később ugyan, de a közönség elé tárjuk podcastunk második adását. Témánk ezúttal a hibrid hadviselés, amely a kelet-ukrajnai konfliktus kapcsán jelent meg ismét a közbeszédben, mint a "felkapott" biztonságpolitikai kifejezések között az egyik legújabb. Jó…..
Miközben az Európai Unió és Oroszország között egyre hűvösebbé válik a viszony, a magyar külpolitika mindkét oldal számára tesz gesztusokat, és a diplomáciai lavírozás közepette sem feledkezik meg az orosz beruházások fontosságáról. De vajon ugyanez hogyan néz ki a…..
megmondomúgyahogyvan 2014.11.19 07:09:23
A szerző szerintem abból a hibás feltételezésből indul ki, hogy az amerikaiak lesznek annyira erősek, hogy a világpolitikai változásokat "kézben" tartva továbbra is játszhatják a "mi vagyunk a világ legjobbjai" nevű játékot. Véleményem szerint ennek a lemeznek vége lett mikor megalakult a BRICS. Az már régebben 20-25 éve is látszódott, hogy az U.S.A. a folyamatos rablóhadjáratai miatt, egyre inkább hiteltelenné és ellenszenvessé válik a világon mindenütt. Nem tudja már eljátszani a szabadság védelmezője szerepet sem, tekintettel arra, hogy a démonizált Szovjetunió megszünt létezni. Mialatt az amerikaiak abban a hitben voltak, hogy hegemoniájuk halad előre addig az oroszok és a kínaiak szépen felzárkóztak, sőt el is hagyták őket. Ezt valahogy nem képesek sok helyen észrevenni.
A keleti nyitás politikája itthon, véleményem szerint kicsit megkésve érkezett meg. Nekünk nem nyitnunk kellett volna, hanem be sem kellett volna zárnunk, most akkor sokkal jobb pozícióban lennénk. Kínában "ismerik" a magyarokat, az oroszokkal pedig amúgy is volt kapcsolatunk. Erre kell építkeznünk szerintem, de persze az európai szerepünket is megtartva, lévén a másik oldalon ők vannak. Az a vonal amit itt 24 éve elkezdtek, mindenképpen hibás. Az igaz ugyan, hogy ütköző zóna vagyunk, de ezt mi nem használjuk ki szerintem megfelelően. Célszerűbb lenne, egy mindenkivel legyünk jóban, de tartsuk meg a 3 lépés távolságot, politikát folytatni. Ez az idenyalok-odanyalok politika eddig is az ország szétszabdalását eredményezte folyamatosan a történelemben.
A média térhódításáról és hasonló egyebekről már egészen felesleges beszélni. Minden mondat közhely, mindenki immunis az egyébként jó szándékú prevencióra, hiszen minél többet hallunk valamit (ráadásul ugyanabban az oktató hangnemben), annál kevésbé tesz ránk…..
A leggazdagabb orosz médiabárókat és olajmágnásokat is térdre kényszerítette. A nem kívánatos, „rendszerellenes elemek” kiiktatása, politikai hatalomtól való távoltartása érdekében nem válogatott az eszközök között. A Jelcini privatizáció idején meggazdagodott, az orosz…..
megmondomúgyahogyvan 2014.09.29 19:56:37
@keresztyén szellemiségű strihkurva:
Húú apám te nagyon kész vagy! Nagyon nagy bölcsességre vall, ahogy kinyilatkoztatod a nézeteidet. Elolvastam pár hszed és úgy gondolom, hogy te egy nagyon megkeseredett emberke vagy. Annyira süt belőled a gyűlölet, hogy egyszerűen képtelenség komolyan venni azt amit írsz. Gondolom nagyon-nagyon sok ázsiai embert ismersz, hogy ennyire le tudod őket fikázni. Vagy egyszerűen csak végtelenül buta vagy.
Javaslom nézesd meg magad szakemberrel. Magadnak is szivességet tennél. Hidd el az ilyen foku gyűlölet már önpusztító.
Egy koszos kis faluba nyomultunk be az egyik délután, amikor három oldalról támadás érte a konvojunkat. Kosz és por minden mennyiségben..
megmondomúgyahogyvan 2014.08.12 15:12:37
@borzimorzi: Ne hidd, hogy amikor azt látom, hogyan ölik meg ezek a szélsőséges agyhalottak az áldozataikat akkor nekem nem az az első gondolatom, hogy gödörbe velük. De igen én is ezt gondolom. Elsőre! Aztán tovább gondolom és rájövök, hogy pár ezer éves történelmünk azt mutatja, hogy ez nem old meg semmit. Ergo a megoldás más lesz. Ha jól tudom az afgán srác már nem ott dolgozik, tehát a büfé sem az övé volt. Remélem ez megnyugtat. :)
Bementem a minap egy pékségbe venni egy kenyeret, aztán elolvastam miből készült. Nem vettem. Európai volt a cég is és a dolgozók is. Sőt, magyarok voltak!
A kenyereikben a legtermészetesebb alapanyag a műanyag zacskó volt. Szóval ennyit az EU-ról...
megmondomúgyahogyvan 2014.08.12 17:16:10
@borzimorzi: Aham... Hát, ha szerinted a II VH előtt jólét volt a németeknél és szaud arábiában általános jólét uralkodik, akkor azt hiszem mások a fogalmi rendszereink. Az, hogy a pénzes arabok mellényzsebből mit vesznek, nem meghatározó az általános jólét szempontjából, sőt ahol a tőke felhalmozódik ott törvényszerüen megjelennek a társadalmi különbségek. Ha szerinted ez nem így van akkor azt hiszem nincs miről beszélni. Nem állítom, hogy a háborúkat végérvényesen meg lehet szüntetni, de szerintem ebbe az irányba kell haladni, nem pedig a fosztogatás és gyilkolászás irányába. Az eddig sem vezetett sehova.
megmondomúgyahogyvan 2014.08.12 15:02:49
@waldorfbalcon: Véleményem szerint, ha kiengyesúlyozott lenne kis világunk, akkor nem lennének ezek a háborúk. Nekünk, akik ilyen jó körülmények között születtünk, valamint akik most már az információs világban élünk, hatalmas a felelősségünk. Ezeken az embereken úgy biztos nem lehet segíteni, hogy lelőjük őket vagy valamelyik hozzátartozójukat. Aztán pedig bedobjuk tessék itt a demokrácia. Az a közhely, hogy erőszak erőszakot szül, sajnos teljesen igaz. Lehet, hogy banálisan hangzik, de fegyverek helyett iskolákat kell adni, a vakbuzgó hit helyett, pedig valami értelmes elfoglaltságot. Meggyőződésem, hogy az általános jólét kitermeli az ilyen helyeken is a békét.
Persze, ezt nagyon sok helyen nem így gondolják, hisz kell az új jacht, az új sportautó, sok sok szolga, a képzelt hatalom, stb. Azt gondolom, hogy most elérkezett az idő arra, hogy változtassunk az évezredek óta tartó gyilkolászáson. Vagy tudunk változtatni ezen, vagy megyünk a kukába mindenestűl. Minden mindennel összefügg. Nem lesz olyan, hogy itt nagyon jó lesz, ott meg nagyon rossz. Ez mostanság fog megszünni.