Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mandible

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem tartom különösebben jó nőnek magam, de időről időre összehoz a sors néhány érdekes férfiemberrel. Amatőr pszichológusként egy-egy csajozási technikát különösen viccesnek és érdekesnek tartok. Gondolom néhányat itt is megosztanék. Nem feltétlenül bármilyen rendszer…..
Ez a Zeitgeist c. film egyik állítása. Ebben azt állítják és bizonyítják is - ami sokunknak és persze egyre többünknek nem újdonság - hogy a keresztény vallás majdnem teljes egészében plagizálás, tehát egy nagy átverés. Ez sajnos a megdöbbentő igazság. A film egy az egyben rámutat és be is…..
Mandible 2009.04.20 01:12:41
Ez az istenhit valahol engem is kiborít. Fel nem tudom fogni, hogy hogy lehet valami olyasmiben hinni, amire nincs semmilyen bizonyíték. A zeitgeist egy dologban nagyon jó volt. Rávilágított, hogy kritikusan kell szemlélni a környező világunkat. Vizsgáljuk meg, hogy mi van amögött, amit természetesnek veszünk. Nem mondom, hogy 100%-ig igaz, ami le van benne írva. Semmi sem 100%-ig igaz egyébként a világunkban. A tudásunk és hitrendszerünk folyamatosan fejlődik és változik. Tegnap geocentrikus világkép, ma heliocentrikus. Aztán szépen kiderült, hogy a nap sem a világ közepe. Egyedül valahogy a vallásosoknak nem sikerül ezt felfogni.

Nekik létezik Isten, mert létezik. "ÉRZIK" XD. Mindenki más aztmondja, hogy létezik. Apuci meg anyuci is, akkor létezik. Le van írva a Bibliában...LÉTEZNIE KELL. XD Nem veszitek észre, hogy ez mennyire hajmeresztően abszurd?

Én nem mondom, hogy nem létezhet Isten. Lehet, hogy van, lehet, hogy nincs. Nem kizárt, hogy létezik valamilyen erő, amit nem tudunk felfogni. NA DE EBBEN HINNI??? Legalább a gondolattal eljátszadozhatnátok csakúgy hipotetikusan, hogy "mivel lenne más az életem, ha nincs Isten?", vagy egyszerűbben "mi van akkor, ha nincs Isten?". Én eljátszottam a gondolattal, hogy "mi van ha van Isten?.

Mindenesetre sok tanítása egyszerűen nem fenntartható a mai világunkban. Ezt is meg kéne érteni. Amikor szexuális forradalom van, meg női egyenjogúság, meg óvszer, akkor teljesen mást jelent a "ne paráználkodj" kifejezés. Persze fogadok, hogy a vallásosak is "paráználkodnak" házasságkötés előtt, vagy ha nem akkor szeretnének. A többi bűn persze jogos még most is. Meg azért tegyük hozzá, hogy aki, Harlemben nő fel bünőzők között, az elég könnyen maga is bűnözni fog. Isten meg ezért nyílván elítéli, de ez a bűnösnek vajon volt más választása? Hát nemtom...hol van itt a megértés? Ha megértünk valakit, akkor nem ítéljük el, még akkor is ha ellenállunk neki. Isten ezt ne tudná?

Szal elképesztően birkák tudnak lenni az emberek. Birka=mivel mindenki ezt mondja körülöttem, ezért énis ezt csinálom. Ti vallásosok ilyenek vagytok. Utána meg fröcsögtök az evolúcióra. Vannak hibái az evolúcióselméletnek, de ez kb olyan, hogy "más szemében a szálkát sajátjában a gerendát.

Mind1. Okos enged szamár szenved. Tudom, hogy nem én fogom a megváltást nektek elhozni, de azért legalább elgondolkozhatnátok. "Mi van akkor, ha tévedek?". Normális emberek néha megszokták ezt csinálni.
Mandible 2009.04.21 13:32:31
@Ubu: Az a baj, hogy eszméletlenül szűklátókörű vagy, és az alapvető emberi természettel se vagy tisztában.

Szép dolog, hogy a biblia ad egy választ a "miért"-re a tudomány pedig nem, de könyörgöm ettől már igaz is????

De csak, hogy értsd én nem mondtam, hogy a tudomány megkérdőjelezhetetlen igazság. Igazából minden megkérdőjelezhető. Erre ti hívők nem vagytok hajlandók és ezzel a fejlődés lehetőségét is elvetitek. Ami nem fejlődik az pedig alulmarad.

Szóval a végső következtetés, hogy az ember semmit sem tudhat igazán biztosra. Bármikor bármiről kiderülhet, hogy nem igaz. Az istenhitben meg az a szomorú, hogy bizonyíték sincsen rá. De ti hívők még most is foggal körömmel harcoltok érte. Azonkívül, hogy a homokbadugjátok a fejeteket a problémák elől nem igazán értem, hogy miért van erre szükség.
Mandible 2009.04.21 23:22:07
@Ubu:

Ubikám ez az érv. Hogy az ember megkérdőjelezheti a saját álláspontját és biztosan semmit se tudhat. A hit meg már lejárt. Ma materialista világkép van. Lehet holnap más lesz, de ma ez magyarázza meg legjobban a világ jelenségeit ha tetszik ha nem. Amúgy meg nincsen kézzelfogható, mással meg nem magyarázható bizonyíték Isten létezésére. Nem jelenik meg mindenki előtt mondjuk a Kossuth téren és aztmondja, hogy "Itt vagyok, higyjetek bennem!". Valószínűleg mindenki elkezdene hinni! :D

Milyen érvet vársz még? Miért kéne valaminek bizonyítani a nem létezését, amikor a létezése sincs bizonyítva? De kezdheted akkor te. Tudod a hiedelemrendszer úgy épül fel, hogy az ember bizonyítékokat sorakoztat fel alá. Olyan, mint egy asztal (hit), annál erősebb minél több lábon(bizonyíték) áll.

Hogy a "megkérdőjelezhető" és a "hazug" közé egyenlőséget rakok? Nem. Én elhiszem, hogy ezt ti szent igazságnak tartjátok, és azok is akik leírták. Nektek ez igazság. Viszont megkérdőjelezhető. Lehet, hogy így van, lehet, hogy nem. Viszont aki idáig eljut annak már valszeg gyengül a hite. Tudod az "igazság" az csak a fejünkben létezik. A nyugati kultúrában kűzd mindenki az "igazságért". Platón hagyatéka. Keleten belátják, hogy az egyik ember így gondolkozik a másik úgy. Tehát az igazság viszonylagos. Csak akkor kell beavatkozni, ha valami káros. A vallás pedig az.

"Viszont szeretném közölni Veled: a hitnek általában ez a sajátossága: hogy először meg kell próbálnod kilépned a semmibe, minden bizonyíték nélkül elhinned, hogy van ott Valami. Ha ez a te hited azután megtart Téged - íme, ott a bizonyíték. Ha nem - akkor igazad volt. Mondd: megpróbáltad...? Mint talán olvastad, én 38 évig halogattam ezt a lépést."- Kilépned a semmibe? Ezt talán egy kicsit kifejthetnéd. Van egy olyan gyanúm, hogy Isten nélkül is meg lehet magyarázni a jelenséget.
Brendel Mátyás (BrM), közismert ateista személy próbálta érdemi kritikával illetni az Általános Isten definíciója levezetésem. Nem sok sikerrel.  Brendel Mátyás (BrM) "Az általános isten és a tudomány" című cikkében próbálta kritizálni az Általános Isten definíciója levezetést. Miért is nem…..
Meglehetne, ha igazán akarnád... Hogy hogyan?Van egy történetem a számodra. Ez egy igen rövid történet, pár perc csupán. Egy Papa nevű pua szerepel benne és Paris Hilton.Figyelem! A sztori igaz.Képzeld el a következőt:Egy mexikói gyorsétteremben üldögélsz Hollywood Hillsben.…..
Üdv!Ahogy ígértem, ma egy kis betekintést adok neked abba, hogy kik is ezek a puák és mit csinálnak. Mivel nem akarok egy egész könyvet írni, ezért csak a legnagyobbakat említem.A "pua" szó a "pick up artist" (felszedőművész, nőzőművész) kifejezés…..
Sziasztok!Mókás péntek reggelt kívánok. :)Ma ne vigyétek túlzásba a munkát, hiszen szükségetek van az energiára a hétvégi nagy bevásárlótúrákra. Mosolygós eladólányok egész sora lesi majd minden kívánságotok. :DÉs lehull a lepel:Neil Strauss: A játszma (The game) című…..
Magyar Pua Blog Mi kell a nőnek? 2008.12.13 11:08:00
Mi kell a nőnek?A válasz egyszerűen sokkoló :P:A nőnek férfi kell... Kicsit furán fog hatni, amit most írni fogok, de igaz:A nőknek nem egy másik nőre van szükségük. Miért írom ezt? Azért, mert a manapság sugárzott férfikép, amivel nap mint nap találkozunk, ami nap mint…..
Magyar Pua Blog Alfa vs. Pua 2008.12.22 18:19:00
Van az állatvilágban ez az alfa hím dolog. Nos, ez az emberek esetében sincsen másképpen. És a nőknek természtesen az alfa kell, ilyen a természetük.Milyen tulajdonságokkal bírnak ezek a természetes alfák? Miről lehet felismerni őket?Mystery ezzel kapcsolatban 3 dolgot emel ki, de…..
Bocsánat a poszt késése miatt.Egy klasszikust idézve: "A fiúknak f*tyijük van, a lányoknak meg p*ncijuk."/Az "Ovizsaru" című Arnold Schwarzenegger filmben az egyik óvodás/Sajnos - vagy nem sajnos - azonban nem ilyen egyszerű a dolog. Mi most valójában arra a…..
Mandible 2008.12.30 01:35:37
Ezt nem amerikában csinálják, hanem mindenhol. Ez természetes ösztön, megköszönhetjük az evolúciónak.

1. Természetesen az állatból is lehet jó apa. De általában egy állat megbízhatatlan, mivel minden nőnek tetszik. Másrészt a nőkben úgy kezdenek ki az állattal, hogy közben már járnak a papuccsal, és mégis peteéréskor az állat kell neki. Ezért van az, hogy állítólag sokkal könnyebb kikezdeni egy olyan csajjal, akinek barátja van (nem tudom alátámasztani).

2. A papucs nem jó az ágyban. Mivel a nő nem érez iránta vonzódást, lehet, hogy orgazmust tud okozni, attól még nagyon is hiányzik a nőnek, hogy valaki igazán nőként bánjon vele.

Az alapprobléma egyébként nem az, hogy valaki jó az ágyban vagy nem. Egy nő azért vonzódik egy férfihoz, mert az nagyban segíti, ő és a gyerekei túlélését. Egy papucsot lehet befolyásolni (a nő sikeresen befolyásolja), ezért akárki keresztülgázolhat rajta. Ha befolyásolható, akkor nem tudja elérni a célját, nem érezheted magad vele biztonságban.

3. Itt a genetika a lényeg. Az állat elvileg olyan géneket ad át, amelyekkel a gyerekből is egy állat lesz. Persze jó kérdés, hogy ez tényleg így van-e. Az evolúció mindenesetre így gondolja.

4. Nos. Egyértelmű, ha tudod, hogy mit kell keresni. Egyébként teljesen más dolog az evolúció, és hogy egy férfi mitől lesz férfi, meg a nőkkel való ágyban való szereplés. Egy nőnek 20 percig tart átlagosan, hogy frankón elélvezzen, míg egy férfinak csak 7-8. Senki sem tudja, hogy ez miért lehet így. Mindenesetre ha elképzelsz egy ősembert, az valszeg nem várta ki a 20 percet, mégis fennmaradt az emberiség.

Matt Ridley-től ajánlom a Sötét Bábok királynőjét (Red Queen). Kivesézi előlről hátulról az emberi evolúciót, és egy csomó válasz van ezekre a kérdésekre.

Cain
El tudjátok képzelni azt a sokkot amit akkor élhet át az ember mikor leül a barátnőivel a kompjuter elé, beírja a becenevét a keresőbe és a Subbás válogatást hozza fel első találatként? Ahol a kommentek között drága barátaink leginkább azt kérdezgetitek, hogy vajon…..
Remek felsőoktatásbeli videóklippel örvendeztetett meg minket egyik olvasónk. Bár a kép és a szöveg összhangja nem teljes - hiányoljuk példának okáért a kopuláló dékánt - de a raggamuffinos előadásmód és a remek verses fordulatok így is elszórakoztattak. Vegyétek,…..