Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mirella 2014 (törölt)

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A bizarrnál szalonképesebb szót nem sikerült találnom nekem sem a Népesedési Kerekasztal nyugdíjra vonatkozó akciótervére, amelynek nyilvánosságra hozatala idején már feltettem magamban a kérdést: vajon mennyi idő telik el addig, amíg a kormány ráharap, érdekesnek és…..
Kevesellte a hálapénzt a műtétet végző orvos. Tisztelt Praxis blog olvasók!   Valaki legyen olyan szíves és árulja már el nekem, mégis mennyi hálapénzt is illik adni egy orvosnak? Történet röviden, nagyobbik, majdnem felnőtt fiam mandulaműtétre kórházba került.…..
Mirella 2014 (törölt) 2014.05.09 14:58:37
@Tahaa:
Ennyire én nem látok bele. Ezt a 300 Ft-os vizitdíjat saját tapasztalatból írtam.
Az is igaz, hogy én olyan háziorvosi körzetbe tartozom, ahol az emberek kb 70%-a nyugdíjas. Én azért ebben az időben észrevettem a csökkenést a várakozásban.
Mirella 2014 (törölt) 2014.05.11 13:06:45
@Tahaa:
Értem mit írsz, és nem mondom, hogy nincs igazad. De biztos vagyok benne, hogy külföldön is, ha nem fogadom el az első orvos szakvéleményét, akkor mehetek tovább.
Az emberek többsége úgy nőtt fel, hogy azt tapasztalta, hogy adni kell/illik. Tudják, hogy kevés az orvosok bére, de ugyanúgy nekik is kevés. Nagyon sokan fújjolnak, hogy "szemét orvos tartja a markát, minek adjak, azért kapja a fizuját, hogy gyógyitson, én kevesebből jövök ki, vonják a tb-t minek adjak?" Azt hiszem mindet felsoroltam amit felszoktak hozni az emberek. De ezek az emberek is, ha odakerülnek adni fognak. Mert úgy érzik akkor kapnak jó/jobb ellátást. És itt jön képbe az orvosok felelőssége. Ha az emberek többsége ezt igy érzi, akkor lehet volt már rá példa, hogy aki nem fizetett/vagy keveset az azt érezte, hogy őt kutyába se vették.
Véleményem szerint az embereket az bosszantja amikor egy orvos pofátlan. Gondolom emlékszel még "ennyi pénzt 5 perc eliszok" doktorra, vagy a poszt-toló által leírt esetre. Ilyenkor minden jó érzésű ember legszívesebben jól pofán verné az illetőt. Az 20 ezer ft ami a dokinak zsebpénz, és fanyalog, hogy csak ennyi? az lehet ennek a családnak 1 havi tüzifája, vagy a 2 gyerek cipője. Vagy lehet anyu félévi konyhapénzből ezer-két ezer forintosával hozta össze.
Szerinted, ha megemelnék az orvosok fizuját az mennyiben szorítaná vissza hálapénzt? Főleg így, hogy a működési szabályzatban vagy nem tudom pontosan hol a kórházak engedélyezik. Szerintem semennyire. Max most már egyes orvosok a 100 ezer ft-nál fognak fikázni. Önmagában a fizuemelés semmit nem old meg. És ami ezt illeti mindenki más is rosszul keres.
Elképesztő egyébként, hogy a magyar betegek mennyire nem érzik sok esetben a "jó dolgukat". Próbálj meg Brüsszelben, vagy Svájcban háziorvoshoz, ügyeletre eljutni, vagy műtéti előjegyzést kapni. Nahát akkor "Drága Feleim" ;-) Néhány gondolat abból a megvilágításból, ahonnan…..