Regisztráció Blogot indítok
Adatok
applefan69

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Blikk mai infója szerint valaki fogta magát, és felnyomta a rendőröknél Sebestyén Balázst, mert a műsorvezető a Vundersőn és Zuperszexi egyik adásának felvételén biztonsági öv nélkül vezetett a forgalomban. Vadon Janinak volt annyi esze, hogy az anyósülésen…..
applefan69 2014.05.08 10:44:23
@Brunnenthaler: Az anyagiakat igen, a celebképzőt szatirikusan.
applefan69 2014.05.08 17:19:52
@Brunnenthaler: De, az is fáj.
Két dologról beszélünk. Az egyik, hogy mennyivel többe kerül, ha valaki nem használja az övét és balesetet szenved. Sokkal. A másiknak közgazdasági jelentősége van.
Mindkettő érdekes számomra, mivel, mielőtt közgazdász lettem, a mentőknél is dolgoztam, ott pedig rohamkocsin :-). Láttam, ahogy ki tudják nyírni magukat, láttam, ahogy banális balesetek komoly sérüléseket okoznak. Sebestyén Balázs nyilván nem tudja, hogy a légzsák képes eltörni a nyakcsigolyákat, ha valaki nincs bekötve. A test előrelendül 70-80 akármennyi kilójával, míg az a nyomorult légzsák valahogy pont ellentétesen robban, nyak meg törik (törhet). Na de nem ez a lényeg, hanem az, hogy a sérülések gyógyítása bizonyítottan többe kerül azoknál, akik nem voltak bekötve. És igen, ez már egyszer-kétszer fel is merült az OEP-nél, hogy ha bizonyítottan nem volt valaki bekötve, akkor kerüljön pénzbe neki is a gyógyíttatása (nem az életmentés, az grátisz), mert egyrészt szabályt szegett, másrészt a felesleges virtusa sokba fáj a társadalomnak.

Nyilvánvaló, hogy egy ilyen eset nem fogja megrengetni az ország anyagi helyzetét, azt az összeget, amibe kerülne Balázs összerakása, azt 3.9 M munkavállaló teszi össze (az lenne a pontos, ha levonnánk a közalkalmazottakat, köztisztviselőket, de mindegy).

Viszont az életmentés nem ugyanaz a gyógyítással. Az életedet ingyen (??!!) megmentik, a gyógyítás és a rehab más kérdés. Azzal nem kell foglalkoznunk, hogy életmentés, az jár. De annak, aki keresi a bajt, miért ne kerülhetne többe a gyógyítás és a rehab? Ha tényleg mindent elkövetett nagyképűségből azért, hogy tetézze a bajt, az miért jelent pluszkiadást a társadalomnak? "Gyönyörű" látni, ahogy állnak gyermekek a két ülés között, gyönyörű látni, ahogy a kocsma előtt beülnek ittasan az autóba, sorolhatnám. Aki közlekedik, láthatja nap-mint nap, hogy tudatosan mennyire kísértik a sorsot az embertársaink.

A másik, hogy el kell kezdenie egy országnak úgy gondolkodni végre, hogy minden pénzbe kerül. Mindennek ára van, mindent ki kell fizetni. Ha tömegesen szarunk bele, akkor lesz az, amit most látsz magunk körül.