Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MikNick

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai hódmezővásárhelyi időközi polgármester választást nem csupán helyben követték izgatottan, de a végeredményére az egész ország figyelt. Nem azért, mintha egy megyei jogú város választási eredményéből automatikusan következtetni lehetne arra, mi történik majd április 8-án. Sokan és sokszor…..
MikNick 2018.02.26 15:02:24
"Ahol a part szakad" blog 4.-ik bekezdésében Török Gábor azt írja, hogy 3 esetben bukhat meg a Fidesz.
Az első a támogatottság összeomlása, amiről aztán hosszas elemzés után megállapítja, hogy nem lehetséges opció.

Ha az ellenzék nem tesz semmi újat, innovatívat (akár Fideszesen brutálisat is), akkor valóban nem fog összeomlani a Fidesz támogatottsága.
Olyat ne várjunk el, hogy valamelyik párt a saját érdekeivel szemben áldozzon be a köz javára esélyt, pénzt, mandátumot. Ez nem fog menni, viszont vannak áldozatmentes közös érdekek is amik mentén lehet tenni ezt-azt (pl.):

(1) Korrupció.
Hódmezővásárhely megmutatta, hogy a szavazópolgárt igenis zavarja a korrupció, talán ott ez volt a legfőbb indíték a jelentősebb részvételi arányra. Márpedig, ha itt nem 5, hanem 6-6,5 millióan mennek ki szavazni akkor biztos a kormányváltás.
Ezzel együtt azt is megmutatta, hogy a korrupcióra lehet építeni. Mindenki félt kivinni az embereket az utcára, mert igazán nagy utcai megmozdulást már régóta nem tudott egyetlen párt sem összehozni. A visszamaradt 40 napban össz-párti megmozdulásként lehet 2-3 utcai meetinget is szervezni a strómanokról, a bűnöző Tiborcról (Lázárral egybefűzve), a keresztapa Orbán családról, a maffia Fideszről.
Jó eséllyel összejön 100.000 ember és ezt már nem lehet eltitkolni a közmédiában.

(2) Migránsozás
Valaki elemezze már ki, hogy az Orbáni 8 évben hány magyar piacképes fiatalból (600 ezer?) lett gazdasági migráns nyugaton, és ez hogyan befolyásolja a GDP-t, a nyugdíjasok jövőjét, a gazdaságot...
Az oktatás átalakítása hogyan befolyásolja az ország piacképességét, jövőjét?
Keletről és délről nem menekült, de az Orbán kormány kapzsiságból behozott 20 ezer bizonytalan gazdag-migránsot. Ez hogyan befolyásolja az ország biztonságát?
A Fidesz kormány nem hogy megvédi, hanem kifejezetten tőle kell megvédeni Magyarországot. Reálisan tehát jelenleg az Orbán család jelenti a legnagyobb biztonsági kockázatot az ország számára.

Na ez a két dolog egyik ellenzéki pártnak sem jelent kockázatot, vagy érdek feladást, viszont egy összehangolt támadás hatékony lehet és akár még meg is törheti a Fidesz támogatását.