Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Agát

35 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szerző: Gát Anna Kárpáti György Mór fiatal kora ellenére már jól csengő név a nemzetközi filmfesztiválokon - Erdő c. vizsgamunkájával Berlinben, Provincia c.  kisfilmjével Cannes-ban versenyzett. Izgalmas történeteiben az emberi viselkedést boncolgatja letisztult…..
  TÖLTSD KI A VOKSKABIN REMEK TESZJÉT! Végre kiderülhet, amit eddig is sejthettél: melyik magyar párt áll hozzád a legközelebb a nők jogainak megítélésében?   "A Vokskabin a budapesti Andrássy Egyetem és a netPOL (Politikai Kommunikációs Hálózat) közös kezdeményezése.…..
Forrás: TIME A vérrögképződés már a ’90-es évek óta ismert kockázatnak számít a szájon át szedhető fogamzásgátlók kapcsán, de a rizikó olyan kicsinek tűnt, hogy a nők bátran szedték a tablettát. Most azonban olyan kutatási adatok kerültek napvilágra a The BMJ…..
Jelenleg ő a legvagányabb és legszókimondóbb női stand up komikus az angolszász világban. Kis összeállítással kívánunk neki boldog születésnapot.  (NAGYKORÚ KONTENT KÖVETKEZIK!) Szeretjük Amy-t, mert: - meri parodizálni a nők teljesen irreális kisebbségi komplexusait -…..
  OLVASÓNKTÓL: Szépségterror van: a szép, vonzó és fiatal nőké a világ. Na de a hétköznapok világában valóban jobb annak, aki Cosmopolitan-címlaplányokat megszégyenítő vonzerővel lép ki az utcára? Biztos sok felnőtt nő emlékszik rá, hogy óvtak bennünket…..
A Fast Company magazin már több remek cikkben foglalkozott a jótékonykodó hollywoodi híresség kérdéskörével. Kelet-Európában az ismertség-alapú adakozás talán még nem annyira elterjedt, de a tengerentúlon komoly elköteleződést és hatalmas pénzeket jelenthet.  Az amerikai…..
Bár nem gondoljuk, hogy ez véget vetne az anyák háborújának, de jó tudni: számos előnnyel jár, ha az ember anyja a háztartáson kívül is végez munkát. Egy friss kutatás szerint, amely 25 országban 50 000 résztvevőt ölelt fel, a dolgozó anyák lányai nagyobb arányban és…..
Szerző: Csonka Anna Eredeti megjelenés: Index.hu (2015.04.27.18:22) Belső vizsgálatot indít a TV2 az Éden Hotel pénteki adásában képernyőre került szexuális bántalmazással kapcsolatban. A bántalmazást korábban letagadó csatorna egy hétfői közleményben azt írta, a…..
Hiszen mi másért mennének a nők a valóságshowkba szerepelni, ha nem azért, hogy szexuálisan bántalmazzák őket...? Éden Hotel 45/3, amelyből sok mindent megtudunk a párkapcsolati erőszak anatómiájáról Szerző: Csonka Anna "Éden Hotel Nórinak máshogy alakult az éjszakája,…..
Üvegplafon Mrs. President 2015.04.16 12:33:20
Feminista-e Hillary Clinton – azaz lehet-e a világnak hamarosan egy feminista vezetője?  Gát Anna írása Hillary Rodham Clinton még be sem jelentette, hogy ismét elindul az amerikai elnökválasztáson, mikor máris számos fontos publikáció latolgatta az esélyeit, értékelte a…..
Zöld erdőben jártál? Kék ibolyát láttál? De nem akart hervadni...? Manapság egyre többször hallani ilyesmiről! Ha egyáltalán nincs kedved idén locsolkodni, az Üvegplafon segít.  Hímes tojás, kötözött sonka, tulipán és parfüm. A nyulacska-korszakból kinőve elég…..
(Forrás: itt. Szerző: Horváth József) Sok munkahelyen küzdenek a nők hátrányos megkülönböztetése ellen, gyakran sikerrel. Ám vannak olyan alattomos dolgok, amiket nem lehet hatékonyan kezelni, és jogi úton sem lehet ellenük fellépni, mert az emberek mentalitásában…..
Kisvirág a szüfrazsetteknek, avagy veregessük hátba anyut, amiért adtunk neki szavazójogot (vagy mert tud főzni)....  Megkíséreljük számba venni, miben is rejlenek a nőnap ellentmondásai Magyarországon: A Nemzetközi Nőnapon a női egyenjogúsági mozgalmak sikereit…..
  A Nemzetközi Nőnap alkalmából megkérdeztünk pár véleményvezér apát, milyennek szeretnék látni a magyar társadalmat, mire kislányuk vagy kislányaik felnőnek… Rényi András, művészettörténész Lili lányom áprilisban lesz három éves, és töröm a fejem, hogy március…..
Írta: Jane Shilling Nemrég nekiláttam a könyvespolcom régóta esedékes kitakarításának. Több tucat szemeteszsák vándorolt el az Oxfam könyvesboltba (ahol az eleinte boldog és hálás személyzet az ötödik visszatérésemet már rettegéssel fogadta), bennük többek között: két…..
ÜVEGPLAFON - NŐI KÖZÉLETMÓD. Réz Anna és Gát Anna már az első adásban nagy kérdésekre keres választ: miért vágynak a politikusaink a "vágyott" gyerekekre, és vajon minek kellene történnie Magyarországon ahhoz, hogy meg is szülessenek. * Az óvónő szerint a lányod nem…..
  Mint a kvótát nem-feltétlenül-támogatónak gyakran el kell gondolkoznom, hogy akkor milyen alulról jövő kezdeményezés, folyamat lenne szerencsésebb, és hogy ezek miért indulnak be olyan marhára nehézkesen Magyarországon. KÓSZÁLÁS 1. - Az SZDSZ, az MDF és a pre-Öszöd MSZP…..
Rendező: Nagypál Orsi   ÜVEGPLAFON - A WEBSOROZAT - indulunk! ..
Több mint 250-en mentek el a londoni Trafalgar Square-re, hogy a "Közfelháborodás napján" a magyar kormány politikája ellen tiltakozzon - ezt Gát Anna mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A londoni tiltakozás szervezője szerint rengeteg transzparenst hoztak magukkal az…..
A képen Kester Hynds és Carolin Ott.  Fotó: Gazdag Júlia ..
NUGAT Remekjó Feminfós cikk. 2014.11.13 19:20:37
http://feminfo.444.hu/2014/04/08/egy-ista-gondolatai/ Úgy látjuk, hogy a szexizmus és a rasszizmus bizony sok szempontból hasonlóak. Hatalmas viszont a különbség a kettő megítélésében. Csak kevesen merik felvállalni rasszista nézeteiket ország-világ előtt, és még…..
NUGAT Esetleg lehet nő is. 2014.10.08 15:21:34
#budapest2014 (egy kedves Üvegplafon olvasónktól)  ..
  Lekváros pacalról, neurózisról, mellekről, kardokról, fogzásról, troll-figurákról, áttört falakról és a komfort zónán túl elterülő ismeretlenről....   Üvegplafon - Meddig terjed a nők szabadsága? címmel indítottak szórakoztató társadalmi beszélgetéssorozatot…..
Túl nőn és férfin ♂ ♀ transzok* és a nemi identitás ÜVEGPLAFON - Társadalmi beszélgetéssorozat - feminizmusról, egyenjogúságról szórakoztatóan. ♂ ♀ Moderátor: Réz Anna filozófus Túl nőn és férfin ♂ ♀ transzok* és a nemi…..