Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zseti

3 bejegyzést írt és 78 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Igen-igen tudom, vers már megint és el kell, hogy áruljam, hogy a következő poszt is verses lesz. Legalábbis előre láthatólag. Hacsak nem jön közbe valami hirtelen.Azért, hogy legyen valami érdekesség is -mármint, az agyalágyúlt verseimtől eltekintve- azok kedvéért, akiket…..
avagy: Ady után szabadon vérengzésHejj, fürdöttek vérben,hát ébren egy sem maradt.Alusznak már mélyen,a csirkecsontú vadak. Vándorok kik jöttek,a falujukba régen.Felkoncolták mindet,egy sem maradt élve. Ültek nagy tort aztán,mint sok fekete sátán.Átugrották a tüzet,a…..
zseti 2011.02.06 19:46:59
Politoxikománia Miss NE 2010.12.05 23:44:11
Ne zajongj!Ne zörögj!Ne keltsd fel!Ne ringasd!Ne keltsd fel!Ne ringasd!Ne kényeztesd el!Ne ébreszd fel!Ne beszélj hangosan!Ne beszélj egyáltalán!Ne maradj csöndben beszélj hozzá!Ne tedd le!Ne vedd fel!...            4 ..
zseti 2010.12.30 18:58:52
Na, drágáim! Csak, hogy legyen itt valami, meg hogy ne hallucinálják már azt páran, hogy végre nagynehezen elhaláloztam magam. Írandok ide valamit. Sok-sok oka van annak, hogy abbahagytam a blogot. Még az is lehet, hogy nem örökre tettem. Pedig lenne ám miröl írni, csak sem erőm, sem…..
Csak negatív tapasztalataink vannaka Szent János kórházzal kapcsolatosan. 2009.november 14-24.-ig voltam a "vendégük". Sajnos felső magzatburok repedéssel kerültem be a kórházba, amit nagyrészt a Szent Margitos "nagyon lelkiismeretes nőgyógyásznak köszönhetek. Szóval…..
zseti 2010.09.10 12:32:11
Csak pár gondolat, ami felmerült bennem a a poszttal és a kommentekkel kapcsolatban.

Mi is megjártuk idén a János Kórház PIC és a koraszülött részleget, szintén kis súlyú babával.

A császármetszés műtét, nekem eszembe sem jutott, hogy oda apás is lehetne. Van valahol ilyen Mo-on, ami nem fizetős?

Valóban olyan érzésem volt nekem is, hogy nem kívánt járulékai vagyunk a gyereknek a PIC-en, aki feltartja a kezelést...de egyrészt ez intenzív osztály, másrészt túlérzékeny az ember ebben a helyzetben, harmadrészt pedig igyekeztek mosolyogni ránk, és korrektül tájékoztatni. Nálunk is előfordult a tájékoztatás csúszása, de túl vagyunk rajta.

A PIC jobb állapotú, idén ablakot cseréltek, szúnyoghálót raktak fel. A koraszülött osztályon sajnos nincs, mert elfogyott a pénz addigra, mire sorrakerültek volna. A kora az tiszta szocreál állagú.

A PIC-en 4 orvos látja el a gyerekek 24 órás felügyeletét. Nővér ment el azalatt is, ahogy ott voltunk. Túlterheltség, sok munka, intenzív osztály. Volt, hogy 12 gyerek volt,hogy hogy 7. Mi sok, mi kevés.. Én nem láttam "30 ezres csomagot ", viszont dobtunk össze pénzt eszközre. S volt szülő, aki házi sütit vitt be. Azonkívül a hallottam olyat, hogy inkább az alapítvány számlájára fizesse be a szülő... A látogatás adott, 5 ször lehet bemenni, adott időpontokban, ki hogy gondolja. Igen, valóban máshol másképp van. Mi beletörődtünk...

Mi is későn kezdtünk kenguruzni, és szoptatni nem is tudtunk a PIC-en. Épp sokan voltak, a házirenddel sem voltunk teljesen tisztában. Bár sokmindent összeírtak és a szülőknek adják tájékoztatásul fénymásolt papíron(megy azért info a szülőknek nah), ezek maradtak ki csak. De az is igaz, hogy ha nagy gond van a babával, akkor kérdés nélkül keresi meg a szülőt az ott lévő orvos.

A szonda és a szopizás között még ott a cumiztatás. Ez kimaradt a posztból. NA az igazán időigényes egy korababánál, mert meg kell tanulnia. Kórházi cumi, itthoni cumi. Nem úgy van az, hogy egy szondás gyerek egyből tud szopni is, van aki hamarabb, van aki nem. Az meg más kérdés, hogy egy nővérnek mire van ideje, és mire nem, vagy mit bír a gyerek.

ÉS pont a korán láttam, ahogy a nővérek cumiztatták, büfiztették, dédelgették a gyereket.

CSókosok? Napersze.

A PIC-et külön takarító felszereléssel mossák, alkoholos fertőtlenítő és kézmosó rendelkezésre áll, mi is akkor a hiányolt higiénia?
A korán is votl fertőtlenítőszer dögivel, viszont itt a látogatás kicsit lazább volt.

Az eszközök elavultak, elhasználtak mindkét osztályon.

És nem toltuk a pénzt és az ajándékokat.

Ja, és kora osztály. Na, én ott találkoztam nővér által vett popsikrémtől kezdve az általuk vásárolt bébiruhákon át sokmindennel. Én is vártam a baba mama szobára, aztán mire bekerültem már alig volt baba az osztályon. Talán, mert a babák is sokszor frontra érzékenyen születnek. Szóval vagy túlterheltség van, vagy üres az osztály.

Kimaradt a tejkonyha állapota is. Az alagsorban van, egy szó szerint dohos, rohadó falú lépcsősor visz le.

Így hirtelen ennyi jutott eszembe, csak hogy nem minden fekete vagy fehér.

Az meg evidens, hogy embereknek, akik hozzátartozóink életéért felelnek, vagy gondozzák őket, nem szabadna ennyire keveset keresniük.
zseti 2010.09.10 14:01:11
@zsuzsi28: Nekem ez akkor pont valahogy nem hiányzott, és azóta sem érzem hiányát. Nem vagyunk egyformák, még ha 2010-et írunk is.
Ellenőrző Irígyek a tanárokra? 2010.05.18 08:00:00
A tegnapi posztunkhoz érkezett kommentek közül választottunk egyet, ami -a mi véleményünket is képviselve- végigveszi az "érveket" és szisztematikusan végiggondolva azokat, válaszol is rájuk. Üdv Mindenkinek! Végig olvastam a kommenteket és sírni támadt kedvem a sok…..
zseti 2010.05.18 15:47:10
@panteon: Naja, önző vagyok mi??? Idejétmúlt rendszer a korengedmény, sajnos! Másnak se, mert most, így igazságtalan.

Szerintem.
Szolgálati idő kedvezmény miatt teljesjogú nyugdíj jár a rendőrnek, a sarkon posztolónak is meg az irodistának is... Meg a tűzoltónak, aki a hullákat szedegeti ki az égő házból... Meg a szövőnőnek, aki nyeli a gyapju porát, meg a bányásznak (sztem ők már mind nyugdíjasok azóta), meg a dízeles buszsofőrnek. JAh. Laikus szemmel is, az egyik megérdemli, a másik nem. És idejétmúlt, mert minden más szakmában 40 év szolgálati idő kell, nekik meg 25.. igaz? Igazságos???

A korengedménn egyébként az, amikor a nyugdíjkorhatár betöltéséig a munkahely kifizeti a NYUFI-nak a TELJES nyugdíjköltséget. Ez járt mindenkienk, akinek a munkahelye szerződést kötött. Legfőképp a közszférában ment ez, ugye elismerjük....
És nem mellesleg, ha jól csalódom még átmenetileg van érvényben, és végre megszűnik.

Vagy az előrehozott nyugdíj? Az legalább már csak csökkentett összegű lehet.

Nem, nem irígykedem, és nem azt mondom, hogy másnak se legyen.. csak figyelek, és tovább látok a saját érdekköreimen, látom, hogy mi igazságtalan, és nem beszélek zöldségeket. Vége már annak a kornak, hoyg 55 évesen nyugdíjasok legyünk. Ennyi.

Mellesleg ha minden szakma korkedvezméyes nyugdíjra jogosítana, ami idegösszeomlást eredményezhet.. háááát....
zseti 2010.05.18 15:58:40
@Egregor: Nem is vagyok tanár, hogy 30 gyerek szedje szét az idegeimet :) Mert ezt választottam. Viselem is a következményeit. És nem is én akarok hamarabb nyugdíjas lenni... nemazért, mert irigylem magamtól, csak realista vagyok.
zseti 2010.05.18 16:14:00
@internationale: "Ne legyen kötelező a korengedményes nyugdíj, de ha valaki 25-30 év tanítás után úgy gondolja, hogy ő most már nem képes teljes erőbedobással dolgozni, annak ne kelljen. Egy pedagógus, akár tetszik neki, akár nem, teljes lényével, személyiségével dolgozik mindig, ahogy belép az iskolába."
Aki elhivatott a szakmája iránt az mind így tesz. Teljes erőbedobással dolgozik. És más szakmában is hazaviszik a munkát, a problémákat. És DIREKT nem példálózóm, mert belekötne valaki. És tényleg minden tiszteletem a jó tanároknak (van abból is bőven azért még), de más szakmánál sincs rekreáció, akiknek ugyanúgy szüksége lenne rá. Kitaláltok dolgokat, hogy korengedmény, rekreáció... komolyan, ez agyrém, hogy még ragaszkodtok is hozzá, amikor észérvek jönnek, hogy miért valóságtól elrugaszkodott. Engem ez a hozzáállás cseppet kiábrándít.
Ja, tudod mit?? Én is szeretnék félévente tengerpartra kiküldetést rekreáció céljából, állami támogatásból. És gonosz, önző, irígy kistörpe mindenki, aki nem azt mondja azonnal, hogy legyen nekem :))))
Politoxikománia Baba Power! 2010.04.11 13:36:00
Aki még nem tudná, bár lassan már mindenki tudja akinek tudnia kell. Lassan az 4,5. hónapban vagyunk. Már azt is biztosan tudjuk, hogy lány. Tuti biztosan és nem csak találgatunk az UH alapján.Eredetileg, egy UH felvétellel akartam felütni a posztot, de lássuk be, a kicsajnak lesz elég…..
  Hangfoglalás 2009.10.09 23:25:00
Múlt héten a Kortársak nagyszerű koncertet adott a Syma csarnokban megrendezett Hangfoglalás zenei kiállításon.   A „C” csarnok termében a szervezők négy színpadot állítottak fel, a zenekarok pedig pár perces szünettel játszottak délelőttől késő…..
zseti 2009.11.06 16:59:08
zseti 2009.11.20 22:51:07
  Koncertek sorra 2009.09.15 19:43:00
Belendült a Kortársak, koncertek voltak, vannak és lesznek... :-) Kecskemét, Szeged, Mátrafüred... és végre Budapest!!!Október 4-én vasárnap 12:40-13:10 között a Syma csarnokban a Hangfoglalás nevű zenei kiállításon fognak egy közel fél órás koncertet adni igényes…..
  A Fekete Zaj Fesztivál 2009.09.06 19:00:00
Idilli környezetben, a mátrafüredi Sás-tó melletti kempingben kellemes dark-zenekarok, házias ételek és italok alapozták meg a hangulatot az esti koncertre. Aki tehette, a darkos-gótikus ruhatárát is magával hozta a sátras-bungalós-apartmanos nyári táborozásra. Mintha az egykori…..
A Huffington Post közzé tette a Disney nevével fémjelzett alkotás első fotóit a Bolondos Kalapost alakító Johnny Depp-ről, továbbá Helena Bonham Carter-ről, ahogy ijesztőre maszkírozva pózol Szívkirálynőként, Anne Hathaway pedig fehér hajjal néz a távolba Fehér…..
A héten sajnos megint ügyfélhez kellett mennem, de most nem hagytam otthon a futócipőm és egyéb felszerelésem. Kedden este relatív hamar sikerült is elszabadulni az irodából, sőt még két kollega is csatlakozott. Ők kb 20 percnél adták fel, én lenyomtam az órácska előírt…..
Tegnap nagy esemény volt Kecskeméten. A Ritmo Café-ban megrendezett Depeche Mode lemezbemutató partiján díszvendégként szerepelt a Kortársak. A lelkes közönség a koncert elejétől a végéig intenzív zenei élményben részesült. A régi számokat sorra…..
Hamburgi barátom St4rk, kajás cikkére reagálnék.http://hamburger.blog.hu/2009/03/28/magyar_termekek_1Hozzászólásnak indult, de olyan hosszúra nyújtottam, hogy inkább ri(Re:)poszt lett belőle. :)Amire viszont emlékszem, hogy tőlünk nyugatabbra szörnyűek a zöldségek. Persze én…..
A Kortársak zenekar egy rendhagyó koncertet adott tegnap, azaz 2009.03.14-én Kecskeméten. Végre megtörték a 15 évnyi csendet, és újra felcsendültek a régi dalok; felüdítő és szívderítő volt látni, hallani, ahogy egy fergeteges unplugged bulit…..
zseti 2009.04.04 09:33:15
@WillCodeForFood: 19 éve volt... Ma már valszeg nem walkmanben hallgatod, igaz?
Már érdemes számolni a következő koncertig a napokat :))
Nekem tetszik Bokros, mint jelölt. Talán ő az egyetlen, akit a jelen helyzetben el tudnék képzelni, mint egy olyan embert, aki valami valóban értelmes dolgot tud lépni a válsággal szemben. Ő tűnik számomra az egyetlen hasznos választásanak. Bokros, roppant praktikus választásnak…..
zseti 2009.03.29 12:55:08
Bokros vagy 2 napja bejelentette, hogy ő nem vállalja ezt a szerepet. Nem tenne jót a renoméjának.. vagy mi.
Ami borzasztó, hogy ötletbörze zajlik, és nyilvánosan. A fene nagy sajtónyilvánosságnak az a vége, hogy hamarabb tudja meg a közvélemény, mint maga a jelölt, hogy kit szeretnének miniszterelnöknek. Ez most politikai kapkodás és meggondolatlanság, vagy tudatos "égessünk fel mindent magunk mögött" taktika? Bármelyik is, engem az bosszant, hogy ez vár ránk legalább fél évig. Ennyi időt saccoltak ugyanis a választásos verzió utáni kormányfelállásnak. Ha meg új miniszterelnök lesz mégis, csakazértis, véletlenül, most "azonnal" akkor állítólag az jobb az országnak. Mer' "Azonnali" reformok... Vajon véghezviszik ezt a választások előtt 1 évvel?? Meg merik csinálni a népszerűtlen intézkedéseket? Nem hinném....
Vagy azért kell közgazdász az élre, hogy a politikai párt el tudjon határolódni a döntéstől, és csak az "ezt mondta a szakértő, és szükséges, elkerülhetetlen"-re bólogasson? Jó lenne azért, ha tényleg szakértő lenne.. álmodozom .)
A helyzet már nemcsak válság, hanem elkeserítő is sztem. A reformok az elmúlt pár évben erőtlenek, kifulladtak, mert janehogymegbántsuk már a szavazótáborunk nagy részét.. hangnemben teltek.
Idén pl. elvettéka 13 havi illetményemet, de keresetkiegészítésként azé kapok valamit. Felvetetették a 13 havi nyugdíj megszüntetését, de a mostani nyugdíjasok egy része (legnagyobb része!) mégis megkapja, igaz limitálva. (jé, pont mint a kerkieg).
No, most lesz nekünk jaj. Pislogjunk hát okosan, mintha mindent értenénk. Mást úgysem tehetünk.
zseti 2009.03.30 19:41:11
@azub aktir: egészségedre :)
a politikát különbenis már csak sörrel lehet kibírni !! :)))
  Koncert 2009.03.24 19:17:00
Nagy örömünkre újabb koncertről lebbent fel a bizonytalanság fátyla:Április 25. (Kezdés 22:00)Rendezvény: Depeche Mode Klub Kecskemét Helyszín: Ritmo Club Kecskemét, Kápolna u. 3.Belépő: 1000 Ft http://www.kortarsakmusic.hu/main.php?page=startA koncert szombatra esik, a…..
Sajnálatos hír, hogy elmarad a március 28-i koncert, de ne aggódjatok, nem maradunk Kortársak nélkül, további koncertek vannak kilátásban, amelyekről már folynak az egyeztetések!!!A március 14-i unplugged koncert képeit itt nézzétek meg! Nagyon jóóóóóóóóók!…..
Politoxikománia Játék !!! 2009.02.25 16:42:19
Dömm döröm döröm játék! :)Szóval megpróbálkozom egy feladvánnyal itt a blogon, ha elég jelentkező, válaszoló, egyszóval játékos lesz, akkor folytatom a sort és esetleg hétről-hétre feladványokkal szórakoztatom a nagyérdeműt. :) Szóval majd meglátjuk.Na, akkor a mai…..
A szerelem egy inidai légitársaság. Láv iz IndyAir! Na, ez meg a Zsoltiéknak:A legkisebb is számít, Tetkó!..
  Próbál a zenekar! 2009.01.12 19:31:00
Új évünk első heteiben, a Kortársak zenekar jó hangulatban kezdte meg a készülődést a várva várt márciusi koncertre. Az összpróba során Háry Péter hangstúdiójában felcsendültek az ismerős Kortársak dallamok friss, mai hangzásvilágukban.Az újra alakult zenekar még csak…..