Regisztráció Blogot indítok
Adatok
atinam

153 bejegyzést írt és 57 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
helló életem! A disznó éve 2019.01.31 16:42:54
Valami furcsa változás van folyamatban, olyan mintha letisztulnának a dolgok, mintha egyszerre egy csomó szemetet sikerült volna kidobni és a helyét nem veszi át semmi, hanem marad a tágas, levegős tér, és ez jó. Persze az is lehet, hogy ez csak a tél illúziója. A biztonságos hideg napoké amikor már…..
helló életem! boldog új 2019.01.13 18:05:23
Annyira csodásak voltak az ünnepek mint talán még soha, nem emlékszem, hogy valaha ennyire béke lett volna a lelkemben. Nem tudom minek köszönhető ez de tulajdonképpen mindegy is, a leggyönyörűbb emlékek dobozába kerül ez az időszakom, amire mindig úgy tudok majd visszaemlékezni, hogy olyan nagyon…..
helló életem! Ünnep 2018.12.23 13:39:18
Hosszú évek óta először béke van a lelkemben Karácsony idején, szinte már meseszerű - olyan egészen lebegős érzés.  Kívánok boldog ünnepeket, gyönyörű, varázsos Karácsonyt nektek, olvasók!   ..
Hát, ha valaki azt mondja nekem néhány évvel ez előtt, hogy kandírozott narancshéjas mákos bejglit fogok sütni az M.mel házasságban ünnepelt első Karácsonyra, miközben a várakozás izgalma fűszerezi az Adventi időszakot ..... Azt hiszem igencsak felkaccintottam volna, már csak az ötlet felmerülsének…..
helló életem! száncsengő 2018.11.24 14:20:13
Az összes karácsonyi ajándék beszerezve idegroham nélkül! Éljen az online shopping, és Isten áldja az Amazont! De komolyan srácok, ha nem muszáj ne akarjatok már mindenhová személyesen odamenni, tülekedni, sorban állni, cipekedni ötvenhat helyen egymás után, bllllláááááá!!!  Nem egyszerűbb,…..
helló életem! legyen könnyű 2018.11.04 12:20:22
Megvan az az érzés amikor vársz valamire, nem tudod mi az, azt sem tudod, hogy rossz lesz vagy jó, de mégis ott van benned a várakozás, és majd amikor történik a dolog akkor érkezik a felismerés, hogy ez az?..
Előre bocsátom nem őrültem meg, legalábbis azt hiszem, bár tudom, minden őrült ezt mondja.... Komoly tudományos elmélet van arról, hogy létezhetnek párhuzamos idősíkok. Nem tudom pontosan idézni de az elmélet lényege valami olyasmi, hogy amikor az életünk igazán komoly fordulóponthoz ér akkor…..
helló életem! dércsípte 2018.09.10 12:46:36
Kezdjük az őszt egy kis statisztikán való merengéssel.  A blog látogatottsága nagyjából stabil, kb. ugyanazokat a számokat látom kisebb-nagyobb eltéréssel szinte mindig amikor az ellenőrző felületet csekkolom. De vannak napok amikor irreálisan megemelkedik, konkrétan akár a tízszeresére nő a…..
helló életem! összeért 2018.08.24 16:01:21
"Este volt s a nyári égről Rohanó, tüzes vágyak estek belém, Mikor a bőrünk össze-összeért, Egész életemmel ott éltem én, Azon a kicsi, darabka helyen, Ahol a bőrünk, A bőrünk összeért. " /József Attila/..
  Tudtok valakit akivel szívesen cserélnétek el az életeteket? Úgy értem valódi hús vér személyt akit tényleg ismertek, akinek beleláttok a hétköznapjaiba, a küzdelmeibe, az önmagával vívott csatáiba is? Én egyetlen ilyet sem ismerek...
helló életem! 2287 2018.07.28 13:25:43
Annyira elkapott a feeling, hogy már azt is tudom mit szeretnék Karácsonyra! Mármint tényleg van egy konkrét pénzért megvásárolható dolog, ez nagyjából 6 éves korom óta nem fordult velem elő. Láttátok tegnap éjjel a Holdat? Mi megnéztük, szép volt. De a látványnál jobb volt maga az érzés, hogy…..
Amikor a nyári hőhullám kellős közepén azt veszed észre, hogy karácsonyi dalokat dúdolgatsz, meg szépen díszített fák képeit nézegeted Pinteresten, miközben a fél világ - köztük te is - a forróságot próbálja túlélni, akkor gondolkodj el azon, hogy lehet már megbolondultál. Jingle bells, jingle…..
Ma egy elég sokkoló felfedezést tettem. Vagyis nem, mert tulajdonképpen nem lepett meg a dolog, ami azt jelenti, hogy mindig is egyértelmű volt csak nem tudatosítottam. A depresszió egy olyan filter amit soha nem tudsz kikapcsolni (értsd, SOHA ebben az életben egyetlen másodpercnek még csak a…..
Ok, hát sejtettem, hogy a családi banzáj nem lesz egy fáklyásmenet, de hogy ennyire szarul fogom érezni magam arra azért nem számítottam. Borzasztó, rettenet, és még annál is rosszabb! És nem, nem, nem, soha (SOHA) ebben az életben többet ilyen nem lesz amíg rajtam múlik. Akármi is jön, ha piros eső…..
helló életem! zen 2018.06.24 11:52:47
Isteni idő van, a 20 fokos nyár mintha csak rendelésre készült volna. (Az én rendelésemre, hehe!) A nappaliban nyitva a terasz ajtó, hallani a kertből a madarakat, idebent a rádióban valami jó zene szól éppen. M. a kanapén hozzám dőlve olvas, én pedig azon kapom magam, hogy ez most éppen egy…..
helló életem! utolsó hétfő 2018.05.28 16:27:53
Ez most komoly, hogy 28-a van?! Emberek, hová lett a május? Ja, és érdekelne még az is, hogy azok a nők akik elvárják a gyereküktől, legyen utóbbi bármennyi éves, hogy felköszöntsék őket anyák napján, miért nem kezelik ugyanilyen természetességel, hogy ugyanaz a személy néhány héttel később,…..
A világ egyik leghíresebb kérdőíve Marcel Proust, a híres francia író (1871–1922) nevét viseli. Az eredeti kérdőívet nem Proust alkotta meg, ő is csak kitöltötte, ráadásul a feljegyzések szerint – különböző időpontokban – két alkalommal is. Először tizenhárom éves korában egy születésnapi…..
helló életem! wedding party 2018.05.19 17:39:13
Két hét múlva utazunk Magyarországra. Szűk családi és még szűkebb baráti körben megünnepeljük, hogy tavasszal összeházasodtunk. Iiiigen, nem felejtettem el, hogy két éve az augusztusi grillezés után amikor először eresztettük össze a két családot azt mondtam, hogy soha többet nem csinálok ilyet, és…..
Egy kurva nagy hátránya van a depresszív személyiségtípusnak (rengeteg persze, de talán ez az egy ami mindennél rosszabb), soha nem múlik el a "résen kell lenni" érzése...
Vannak emberek akik valahogy mindig, minden helyzetben, mindenkinél okosabbnak gondolják magukat. A nagyobb probléma, hogy ezt az önmagukkal kapcsolatos hipotézisüket nem is titkolják, és folyamatos késztetést éreznek arra, hogy megmondják a tuti frankót, vagy feltegyék "iránymutató"…..
helló életem! dilemma (ehhh...) 2018.04.04 17:18:14
Amikor két pár cipőt próbálsz melyek szinte ugyanúgy néznek ki, majd azt veszed meg ami pontosan 2x annyiba kerül mint a másik, mégpedig azért mert az sokkal kényelmesebb, akkor örülni kell, hogy már azon a szinten vagy amikor ezt is simán megengedheted magadnak, vagy el kell gondolkodni, hogy lehet…..
helló életem! nyúl 2018.03.30 17:46:45
helló életem! hópelyhek tánca 2018.03.20 15:56:17
Imádom ezt a hosszan kitartó hideget! Tudom, tudom hogy néhány hete már mondtam, hogy várom a tavaszt, ez nem változott. De attól még van valami egészen magától értetődően megnyugtató a március végi havazásban. Szívem titkos zugában Alaszkában élek, és szerelmes vagyok a végtelen télbe.      ..
helló életem! a + 1 fő 2018.03.17 16:55:20
2015 nyara, akkor volt De. esküvője, és akkor még M. neve sehol nem jelent meg hivatalosan, édes-drága-cukorborsó atinam, és + 1 fő (opcionális), így kaptam a meghívót. Mások is a társaságból egyébként, és azóta már többeknek gyereke is van, mások együtt élnek, megint mások már nem is emlékeznek ki…..
helló életem! easy street 2018.02.20 17:07:12
Az emberiség egyik legnagyobb találmánya minden kétséget kizáróan a sós karamella! Mikor először kóstoltam nyert értelmet számomra a mondás, miszerint boldogok a tudatlanok. Egyébként pedig most már várom a tavaszt, a fák is készülődnek, hamarosan színek és illatok töltik meg a várost. Ééééés, jövő…..
atinam 2018.02.26 20:57:46
@HoldViola:
Én szeretem az ilyen perverz ételeket. (Nincsenek véletlenek... hehe!)
Ellenben sok teljesen hétköznapinak tartott dolog csapja ki a biztosítékot. Pl. a kávé cukorral, brrrrr!, még kényszer hatására sem tudnám legyűrni.