Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lányosapa

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Leesett az első hó, és itt a ködös időszak. Nyilván ezt mindenki észrevette, de nem is ez a lényeg. Hanem az, hogy olyanok is észrevették, akik rettegnek vezetés közben, és/vagy nyárigumival nyomják, még mindig. De most harminccal.  Országúton. És gyűlik mögötte a sor. Megy a paraszt…..
Lányosapa 2017.12.05 16:03:42
@Duplaxiii: Rólad írt a poszter b+
Bár a "méret nem minden", ha a következő turisztikai nevezetességeknek nem néztetek pontosan utána, könnyen lehet, hogy csalódni fogtok a nagyságukban. Nem tagadom, én is jártam már így. Most következzen az a 10 látnivaló, amitől nagyságilag mindenki kicsit többet vár...   © Bored Panda Mona-Lisa,…..
A fogínygyulladás igencsak veszélyes jelenség: ha nem kezelik időben, akár halálos kimenetelű is lehet. A Baranya megyei fogorvosi rendelőkben azonban ennél sokkal fontosabb dolgokkal foglalkoznak a fogorvosok: 90 éves, gyengénlátó, fogatlan nénikkel...
  Az én drága blogíró főnököm (nőjön nagyobbra a haja) kiadta az ukázt: "és akkor Joli, huszonhatodikára írjál valami vicces karácsonyi történetet".Csak így: valami vicceset.Ami karácsonyi.Ümmmm...
Lányosapa 2016.12.26 20:39:08
Gundel Károly, az "újkori" (azóta sajnos baromira feledésbe merült) magyar konyha egyik nagykövete volt. Halálának 60. évfordulóján szeretnék tisztelegni előtte egy általa kreált, és VALÓBAN világszínvonalú ínyenc recepttel. Imádom a borjút, de sajnos itthon nem lehet kapni normális minőségűt (vagy…..
Közeleg a karácsony, ami ideális ahhoz, hogy megvedd az új fényképezőgéped. De vajon melyik lenne a legjobb a számodra? Néhány hasznos tipp kezdők és haladók számára.  ..
Az ókori Görögországban egy nagyon kegyetlen eszközt találtak fel a bűnösök megbüntetésére. A bronzbika egy üreges, bronzból készült bikaszobor volt, melyben elfért egy felnőtt ember. Phalarisz türannosz vezette be a szerkezet használatát, de előtte még letesztelte - a bika feltalálóján. A bronzbika…..
Bár vannak lehetőségeink megtakarítani a téli gumi cserén vagy vásárláson, azért a biztonságon nem éri meg spórolni. Íme néhány tipp...
Lányosapa 2016.11.11 12:31:14
@Josh: Teljesen igazad van!!! Kb 20-25000 km után érdemes centíroztatni, átlagos használatnál ez 2 lefutott szezon.
Valamilyen ősi kapcsolat van a kolbász és káposzta között. Ha még e kötelékbe belép a paradicsom és a tejföl is, akkor megérkeztünk a top levesek földjére. Persze ha te a magyar házikolbászra esküszöl akkor legyen az. Érdekes volna egyszer komolyan elmerengeni, vajon miért van annyira hasonló íze a…..
HAMBUGER húspogácsa, Töltött fasírt, húsos lepény stb. készítő eszköz. HAMBURGERHÚS PRÉS TESZT Praktikus kelléke a mai konyhának. Jómagam már csak ezzel készítem a hambit. Gyönyörűen átsül, kívül ropogós, belül szaftos, ízes.Egyenlőre még csak forró olajban sütöttem. Receptem: 1 kg darált…..
Lányosapa 2016.08.31 22:42:46
@RS: Ha már sertéshúsból készül, akár olajban is sütheted! :)
Mit csináljunk esőben a Balaton partján? Menjünk múzeumba! A part körül legalább 15 olyan kiállítás van, amit kár lenne kihagyni, ha már itt nyaralunk. Közülük talán az egyik legérdekesebb az a boglári kiállítás, amelyet a szeméttelepekről gyűjtött téglákból hoztak létre. Érdekes módon több itt a…..
Lányosapa 2016.07.19 06:54:22
Napi érdekes, immár a 159. Ünnepelhetünk, pedig nem kerek szám, azonban tegnap elértük a blogon 1000. követőt, a Facebookon pedig D.David szorgos munkájának eredményeként e hónapban átléptük a 16 ezrediket! Az oldalletöltéseink pedig lassan elérik a 16 milliót! Köszönjük a kitartó érdeklődéseteket,…..
Lányosapa 2016.06.03 09:30:12
@bioLarzen: ?????????????????
  Nem sokára következik a böjtös időszak, bár mi nem igazán és szigorúan tartjuk be. Ma viszont egy nagyon laktató étellel, torkos csütörtököt tartottunk. Máskor külön-külön is fogyasztjuk ezt az ételt. Gasztronómiai szempontból,  nem tudom, hogy megállja-e a helyét, de az asztalunkon csodás…..
A szilveszteri pezsgő, sör és pálinka trakta utáni egyik legjobb étel, amivel érdemes indítani az új évet. Hozzávalók: 1/2 kg savanyú káposzta 1/2 kg füstölt sonka 2 fej vöröshagyma 3 ek sertészsír 1/4 kg kolbász 1/4 kg virsli 1 szál gyökér zöldség 4-5 szál…..
Ebben az országban sok kutyás és kutyátlan ember akad, aki ideje nagy részét azzal tölti, hogy megindokolja, miért is nem jó kutyát tartani. Az ilyen egyedek jó része nem áll meg itt, neked is megmondja, hogy mit és hogy kéne csinálni a kutyáddal. Összegyűjtöttem a…..
Lányosapa 2015.10.27 08:46:56
Blue Lemon Rántott csirkecomb 2015.10.06 07:12:04
Elkészítés: 1.) Vegyünk egy csirkecombot. 2.) Húzzuk le a bőrét, 3.) az ízületnél vágjuk ketté, majd 4.) csontozzuk ki. Így: 5.) Innentől kezdve pedig pont úgy kell tennünk, mintha rántott karaj került volna a kezünk ügyébe. Kloffoljuk ki, sózzuk, borsozzuk. 6.) Panírozás (lisztben, tojásban és…..
Közismert tény, hogy a férfiak, fiúk, pasik nagy része rajong a hús-krumpli kombóért. Legyen az sült, szaftos vagy bármilyen hús. A lényeg, hogy HÚS legyen. A krumpli meg az a fajta kísérő, ami elengedhetetlen, ha a kedvükbe akarunk járni. Persze nem azt mondom, hogy mást nem…..
Eljön minden férfi életében az idő, amikor rájön, hogy horgászni jó és kellemes, főleg ha fog is az ember valamit és hazaviheti megenni. Na, de csak nem eszi meg senki egyben a halat. Ez egy különleges post- segítség, nem recept azoknak, akik szeretnék maguk megpucolni a…..