Regisztráció Blogot indítok
Adatok
penészedés

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sefatias Calas, Sirven, La Barre 2014.04.30 20:10:21
Voltaire-nek sok ellenlábasa volt.Elég pökhendi fickó volt, úgyhogy könnyen belemászott mások lelkivilágába. A közhiedelemmel ellentétben Voltaire nem volt ateista. Haláláig hitt Isten létezésében. Valószinüleg őt is azért tartják, tartották sokan ateistának, mint engem:…..
penészedés 2014.05.04 19:34:06
@karalabe4: hogy hol lépi át a valódi lelkesedés a határt(amely valóban nagyon vékony lehet)fanatizmusba(magyar szinonímák:"vakbuzgóság","elvakultság")ez egy nagyon érdekes és fontos kérdés.Érdemes volna alaposabban körüljárni.Az általad belinkelt kitűnő anyagban van utalás erre.A magyar szinonímák említésével arra akartam utalni,hogy a fanatizmus sokkal összetettebb fogalom mint az az első látásra tűnik.Én ezekhez hozzáadnám még a TÚLBUZGÓ kifejezést is mert a túlbúzgóság már határolja a fanatizmust...
penészedés 2014.05.04 19:36:12
@Csakegyember: nagyon pontos meghatározás!
penészedés 2014.05.05 13:50:49
@karalabe4: Igazad van,ezek a meghatározások mind szubjektívek.Abban is igazad van,hogy valakinek a viselkedése egyesek számára fanatizmus míg mások számára az lelkesedés.Ismét visszatérünk ahhoz,hogy nagyon keskeny a határ...Azért az a valódi fanatikust könnyű megkülönböztetni a pusztán lelkesedőtől.
Nekem ebben a témakörben Csakegyember definíciója a mérvadó:másoknak ÁRT s magának is.A "joga-e van beleszólni?" kényes kérdés.Egy gyülekezetben felelősek vagyunk egymásért és egyben gyülekezetért is.Bizonyos értelemben bibliai értelemben "őrzője vagyok a testvéremnek"és felelős vagyok érte.Az,hogy ez nem működik a gyülekezetekben annak számos oka van.Vannak gyülekezetek ahol a "ne rázzuk a csónakot"elv az uralkodó és valóban senki sem szól senki dolgába,máshol pedig önjelölt "kiigazítók"működnek akik rendelkeznek a "helyreigazítás karizmájával"és nagy károkat okoznak.Igazad van,a dolognak van egy szubjektív olvasata de kell,hogy legyen objektív olvasata is.Azok a példák amelyeket sefatias említ a posztban azok objektívan vallásos fanatizmus eklatáns példái,amint a Szent-Bertalan éj is.Ezek mögött nem lelkesedés állt.Sok igazság van abban is amit a gyülekezetről írtál.Konkrétumokra én is kíváncsi vagyok.A második cikked hol található?Bocsánatot kérek a hányavetett hozzászólás,válasz miatt de egy kicsit zaklatott vagyok,mert egy másik blogon valaki megvádolt istenkáromlással mert kiálltam a Biblia ihletettsége mellett.Most egy kis önvizsgálatot kell tartsak.A blogolás és az abban való részvétel lelkileg egyáltalán nem veszélytelen dolog.Elég sok sebet kaptam már más blogokon,ezen még nem.Valahogy a trollok elkerülik ezt a blogot.Példaképpen az egyik blogon evolucionista trollokkal vívtam nagy csatát és ez lelkileg annyira kimerített,hogy három hónapig egy vitában sem vettem részt.Bocsánat ezért a szubjektív önkitárulkozásért.Az említett evolucionisták teljesen fanatikusak voltak és kíméletlenek.Ez egy objektív tapasztalat volt a fanatizmus eme fajtájáról.A meggyőződéses evolucionista(Darwin vagy Dawkins híve)egy igencsak fanatikus ember.Szerinte ez tudomány,de nem veszi észre,hogy számára az evolucionizmus vallássá vált és fanatikusan védi a vallását eszközöket nem bírálva.Ha nem osztod a véleményét akkor....
Írta: David Bolton (eredeti: Rebels, Refugees and a Returning Remnant – Part 1)  Hatalmas változásoknak lehetünk tanúi az Úr Jézus Krisztus Gyülekezetében szerte az egész világon. Komoly, hívő keresztények sokasága hagyja el az intézményesült egyházakat egy egyszerűbb, közvetlenebb, több…..
penészedés 2014.05.01 00:35:15
@Kéry Zsuzsanna: belenéztem az angol eredetibe és úgy látom,hogy a tanulmány legalább négy részből áll(ha nem többől),úgyhogy várom a
folytatásokat(azt hiszem nem csak én).Az ÚR adjon erőt a fordítás nehéz munkájához.Megéri:áldás van rajta!Útmutató a keskeny úton haladóknak.
Shalom.
Sefatias Megint az elitizmusról 2014.04.24 12:08:17
Vajon milyen hatással van az emberi viselkedésre az elitizmus? Milyen hatással van az emberi kapcsolatokra annak a tudata, hogy a velem szemben álló ember egy kitaszított, hitehagyott, Isten által elvetett, halálra méltó, és halálra is ítélt? Azt hinné az ember, hogy ilyen nem is létezik, és…..
penészedés 2014.04.30 19:39:18
@ORION: @sefatias: Köszönöm az érdeklődéseteket!Jól esett :).A "penészedés"azért "keletkezett" mert a blog.hu-n vissza akartam állítani a régi nevemet,de a blog.hu minden ajánlatomat elvetette.Mivel ez a blog és a Hitvédelem blog ebben a rendszerben működik ki kellett találnom valami nevet(más blogokon megtartottam a régi nevemet),és mivel ez a két blog fontos nekem ezért újra regisztráltattam magam.Sokat gondolkodtam a sok elutasítás után milyen nevet vegyek fel.Még a "karalábé" név is foglalt volt.Egy blogon egy hozzászólásban egy hozzászóló használta a gyülekezetének állapotára a "penészedés"kifejezést.Ezt akkor nagyon találónak és aktuálisnak találtam.Az én gyülekezetemben is elég előrehaladott állapotban van a lelki penészedés és még más is....Ajánlottam a blog.hu-nak és nagy csodálkozásomra ezt elfogadta.Sefatias,várom a posztot!
penészedés/káposztafej,amúgy Árpád.