Regisztráció Blogot indítok
Adatok
queene

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem is olyan régen írt Klappol arról, milyen is a munka (és az élet) egy németországi raktárban dolgozva. A múlt heti poszt után elég sok hozzászólás és érdeklődés érkezett, ennek eredménye a mai írás, amely kissé részletesebben veszi végig, milyenek is voltak a…..
queene 2014.04.30 10:00:22
Minap egyik nemet munkas azt magyarazta felhaborodva, hogy amugy nincs baja az auslanderekkel, de a fenebe is, a lengyel munkas ugyanannyit keres, mint o, de a munkaltato pluszban biztositja a szallast, es a kajat.... Igaz, hogy szallon, mig o lakast berel, de megiscsak felhaboritja, hogy a lengyel ugyanazert a munkaert igy effektiv tobbet kap, mert nincs rezsire gondja... Azert ugye ez is elgondolkodtato?
A nemet egyebkent mindig is auslanderkent fog kezelni, de hat nincs igaza? Nem lenezes ez, hanem annak tudomasul vetele, hogy nem ebben az orszagban szulettel. Ennyi. Berelt hazacskank tulaja echte nemet, magyarsagunkra mindossze annyi volt a reakcioja, hogy ja igen, a keleti blokk, hat nem sokat tud rola, mindig csak azt hallotta (meg anno), hogy ezekre figyelni kell, hat o sose figyelt, nem jart oda nyaralni, fogalma nincs, miota vagyunk unios tagok, nem is erdekli igazan, itt vagyunk, dolgozunk, fizetjuk a berletet, rezsit, mit banja o, hogy ukranok vagyunk vagy magyarok.
A hazunk felujitasat vegzo szakember, szinten nemet, feltette ugyan a kerdest, hogy miert vagyunk itt, miert nem a hazankban, de inkabb kivancsisagbol, es amikor felvazoltuk a munkanelkuliseg, illetve a jovedelmi viszonyok otthoni allapotat, megertoen bologatott, hogy hat igen, akkor jol dontottunk.
Alapvetoen szerintem az atlag nemet pont leszarja, torok vagy, magyar, vagy ukran. Ha nem segelyert allsz sorba, hanem melozol es fizeted a szamlaidat, nem foglalkozik vele, honnan jottel.