Regisztráció Blogot indítok
Adatok
motoroskonyhaja

307 bejegyzést írt és 1187 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Motoros konyhája Hamburger leves 2024.01.11 10:56:40
Biztos megártott a szilveszteri buli - gondolhatják sokan - hogy ekkora baromságot írok és készítek. A szilveszteri buli jó volt (NAGYON JÓ), de ez az étel attól még létezik, sőt: nagyon népszerű Amerika északi felén. Kicsit olyan, mint nálunk a lecsó, vagy a töltött káposzta: ahány ház annyi…..
motoroskonyhaja 2024.01.17 13:45:57
@geegee: Ahogy észrevettem az amerikai fórumokon, igen. ?
Amúgy tényleg nagyon finom!
Beköszöntött az ősz, és vele a hűvös, esősebb idő. Ilyenkor mindenki szeret már bekuckózni, kicsit tartalmasabb, melegebb ételeket enni. Nagyon jól tud esni egy tál forró leves, pláne ha gyorsan elkészül, pikáns, olcsó, és egészséges is. Ezt a levest először nyáron készítettem, és a forróságban is…..
motoroskonyhaja 2023.10.29 19:08:38
@Nike88: Nem teszek fel olyan ételt, ami nekem nem ízlik. ? Hogy isteni finom-e, azt döntsd el Te, miután elkészítetted. ?

Nekem nagyon bejött, ezért is írtam meg a blogon.
Sokan nem örülnek, hogy az idei nyár ennyire változékony és csapadékos, nem úgy a gombászok, akik szinte alig győzik szedni az erdők-mezők kincseit. És ha már mennyei gombák garmada érhető el, akkor mi sem egyszerűbb, mint feldobni velük valami finom ebédet vagy vacsorát. Ez a hűvöskés idő pedig…..
Igen, a nyár elkezdődött, vele együtt még max. tíz napig élvezhetjük az idei spárgaszezont, így használjunk ki minden alkalmat ennek a mennyei csemegének a fogyasztására.Ez az étel nagyon gyorsan elkészül - így kevés időt kell a konyhában tölteni - ráadásul könnyed fogás, ami mind ebédre, mind…..
Végre itt a spárgaszezon! Sajnos minden évben csupán pár hétig tart, így nem árt igyekezni, ha ebből a nemes - és sajnos luxus - zöldségből falatozni szeretnénk.A spárga (ahogy a mondás tartja) a zöldségek királya, a királyok zöldsége, hiszen - ahogy írtam is - aranyárban mérik, cserébe különleges,…..
Most kezd kicsit jobb idő lenni, mintha tényleg a tavasz közeledne. De az esték és hajnalok még hűvösek. Ilyenkor pedig jólesik valami tűzforró, a hagyományostól eltérő, mégis gazdag ízvilágú egytálétel, amit csak kanalazni kell, és máris jobban érezzük magunkat.A vaddisznó baromi különlegesnek…..
motoroskonyhaja 2023.04.03 15:15:25
@Kedélyes Paraszt: Nem azt írtam, hogy nem jó hozzá, hanem azt, hogy sosem láttam, hogy bárki is azzal ette volna :)
motoroskonyhaja 2023.04.03 15:27:04
@Kedélyes Paraszt: Eléggé hasonló, bár a pájsliba szoktak normál húst is tenni (ezzel szelidítva az ízét), de a savanykás ízvilág és a belsőségek tárháza hasonlóvá teszi. Nekem a sauer prie intenzívebb ízvilágúnak tűnik, bár ez lehet szubjektív ;)
Végre újra itt a medvehagyma-szezon, én nagyon szeretem. Van, aki boltban veszi meg, de szerintem sokkal nagyobb élvezet, ha magunk szedjük. Általában kétszer szoktam szedni, így a káposzta is megmarad (üzemanyag...) és a kecske is jóllakik ;) Amennyit lehet felhasználok frissen, a többit pedig…..
Bah, ezek a nyálkás, esős, hideg napok! Ahogy az egyszeri motoros kinéz csak azt látja, hogy esőbogarak kúsznak lefelé az ablakon, és mindent visz a süvítő, hideg szél a borongós időben. Nincs is jobb ilyenkor, mint bekuckózni a meleg lakásban egy pléd vagy paplan alá. Vagy mégis? Talán egy finom,…..
Én már javában készülök a karácsonyra, ahogy remélem mindenki. Sokan a hagyományos ételsorban gondolkodnak a legszebb ünnepen, aki viszont ismer, az tudja: én a számomra legkülönlegesebb ünnepre a legkülönlegesebb ételekkel készülök. Ne értsetek félre, imádom a töltött káposztát és a halászlét is,…..
Van úgy, hogy az egyszeri motoros is megkíván valami tök egyszerű, mondhatni átlagos dolgot uzsonnára, ami akár egy étkezés előétele is lehet. De most csak "nassolna", harapna valami tartalmasat, izgalmasat. Így esett a választásom a mosolygós, de mégis komoly velőscsontra, amit 1000 Ft/kg áron…..
motoroskonyhaja 2022.10.12 19:19:49
@Walter_Dornberger: Halihóóóóó!
Igen, teljesen igazad van, hosszában kettévágva még jobb, meg sültebb. Ilyetén módon elkészítve többször ettem mondjuk a Vakvarjúban. De Spar barátunk sajna így árulja így azzal kell(ett) beérnem, amit kaptam ;)
Ezt a parmezános verziót mindenképpen ki fogom próbálni, köszönöm!!! ;)
motoroskonyhaja 2022.11.15 21:04:56
@Kedélyes Paraszt: Nagyon jól néz ki! Én is ilyen formában kaptam a Vakvarjú Újlipótban, de sajnos itt falun (Ajka...) örülök, ha azokat a darabokat fel tudom lelni, amiből készítettem is a posztot ;)
Az is lehetett volna a cím, hogy luxus kimaxolva. De minden viccet félretéve: Sokan vannak úgy, hogy ünnepi alkalmakkor elmennek étterembe, és többet fizetnek egy-egy jóval gagyibb (és jóval kevésbé minőségi) fogásért személyenként, mint amibe ez az étel kerül, azaz minden relatív. Mert ez az étel…..
Jódolgom (és nunkáltatóm) idén a Balatonra vezényelt. Sokat szoktam nevetni azon, hogy más azért fizet, hogy a Balatonra utazhasson, nekem pedig azért fizetnek, hogy menjek el oda :) Egy hónapig dolgoztam Balatonlellén, és szokás szerint körbenéztem milyen is a lellei felhozatal. Meg is akadt a…..
A Denver steak nemrég kezdett itthon is divatba jönni. Persze - mint minden steaknek - ennek is a minőségi marha az alapja, nem elég bemenni Mari néni kisboltjába, és venni egy tejmarhából vágott szeletet. Nagyon finom, szaftos, gyorsan elkészül, akkor pedig miért ne készítenénk mi is? Tartsatok…..
Már kifelé megyünk a télből, ráadásul itt a böjt is (tudjátok mit szoktak ilyenkor - kifogásként - mondani: böjt van, most nem eszek húst, csak csirkét vagy halat :D :D :D ), így valami könnyedebbre vágytam én is, mint a hidegebb napokon. Jó volna már grillezni is (télen is szoktam, nem ördögtől…..
motoroskonyhaja 2022.03.26 11:49:35
@A fickó: Bakker, hát én mekkora emeletes barom vagyok! :) Amikor egészben vettem pl. kecsegét, akkor is forró vízbe tettem, hogy a páncélja és a bőre könnyebben lejöjjön. Látszik régen készítettem.... A ceviche-t imádom :) De ezt is javítottam, igazad van ;)
motoroskonyhaja 2022.05.12 16:46:40
@Kedélyes Paraszt: Nnnnnnnna, ez nagyon jó ötlet volt, köszönöm! Rákospalotára viszonylag keveset járok, de Zalacsány majdnem itt van a szomszédban, és nem is tudtam, hog yott is árulnak.
Köszönöm az infót.
Tudom: qrva drága, de ilyen finom halízt ritkán érez az ember ;)
Az is lehetett volna az alcím, hogy mit kezdjünk a húsvéti maradékok egy részével, de ez úgyis kiderül a posztból :) Nos, hát maradt meg ez-az a húsvéti asztalról (sonka, tojás, újhagyma), és én semmit sem szeretek kidobni, tehát igyekszem mindent felhasználni, ami a konyhámban akad. Így született…..
  Itt a Húsvét, vele együtt a finom, húsos, laktató ételek időszaka. A sonka, a kalács, a franciasaláta mellett jól esik a kisétkezésekre, vagy vacsorára, reggelire valami más. Erre remek választás a pástétom, ami készülhet kacsa, liba, pulyka vagy ahogy most nálam: csirkemájból. Friss…..
Szubjektív válogatás az utazásaim során különösen megkedvelt tésztaételekből. Kimaradt szerinted valami fontos? Itt pedig van egy elég durva breaking news!..
motoroskonyhaja 2022.04.12 18:42:48
@világevő: Sejtettem, de mivel azt kérdezted mi az, ami szerintünk kimaradt.... ;) Persze a pirogtól a varenikin át egy csomó minden eszembe jutott még, de ha a TOP 10-et kellene belőnöm nem is tudom mit csinálnék, annyi igazán finom tésztaétel van ;) Szerintem ez egy Mission Impossible :D
Valamilyen szinten persze szubjektív dolog: az ízek, állagok és textrúrák mellett - nekem legalábbis - az adott ételhez köthető élmény is biztos sokat nyomna a latba.
Egy kísérletező kedvű fagylaltos a konyhájában alkotta meg a világ talán leghíresebb jégkrém-brandjét, majd kerített hozzá egy népmesét...
motoroskonyhaja 2022.01.28 17:01:19
@Le a spammerekkel: Ha nincs módod megkóstolni a - szerintem - legjobbat a világon a bolti fagyik közül (www.quintadosacores.com/os-produtos-da-quinta/ice-cream/?lang=en), akkor a HD a legjobb választás, ha csúcs fagyira vágysz a boltban. Nekem a mangós-málnás a kedvencem, de bármelyik megéri az árát. Sparban szokták akciózni, és ha a hazai normál gombócos fagyi árakat nézzük, akkor nem drágább, mintha elmennél fagyizni. Carte? Na ne vicceljünk ;) Egyetlen előnye van: le tudod a dobozában fagyasztani a maradékot :) A HD valóban minőségi alapanyagokkal operál, semmi színezék, semmi hozzáadott akármi, csak minőségi alapanyagok. És - ahogy a posztban is le van írva - döbbenetes, hogy nagyobbik része egyetlen kicsiny faluban készül (mint a Tabasco szósz, kizuárólag egyetlen szigeten, Averyn). Szerintem elég, ha azt mondom: az eljegyzésünk estéjén Tokyóban mindössze két dolgot vittünk a szobánkba vacsora után: egy Alpacca rozét és egy doboz HD fagyit :)
Nincs is jobb egy egyben sült pecsenyénél. Nincs vele sok meló, az előkészítés sem sok, és a végeredmény mennyei. Persze rengeteg változata létezik, de pont az a jó ebben is, hogy mindenki a saját ízlése szerint tudja fűszerezni, variálni. Sörben sült ropogós bőrös…..
motoroskonyhaja 2013.07.19 09:39:21
@vladimir0370: Hoppá! Öreg Sainsbury is trükközni kezdet? Nem semmi...
motoroskonyhaja 2013.07.21 19:09:03
@vladimir0370: Főpróba volt? És mi lesz az előadás? ;)

Örülök, ha ízlett!!! Bőre ropogós lett? Én mindig azzal kezdem, hogy azt lelegelem róla :)
Én is így voltam a sültek alatti pecsenyelével, ezért vagy így, vagy kevés tejföllel szoktam dúsítani. Az is finom :)
Örülök, hogy a feleségednek is ízlett, nem minden a sweet chili sauce (bár kétség kívül az is finom!)

A BMI nálam is kiverheti most a biztosítékot, ma du 1-től 5-ig ukrán ismerősöknél voltunk ebédelni. Mondom 1-től 5-ig. Ettünk. Ittunk. Botrány, hogy mit be nem faltam....
motoroskonyhaja 2022.01.25 17:45:50
@nagypapi: Pont az a lényeg, hogy ne pattogjon ki a bőr :) Ha az a cél (pl. egy ropogós sertésbőrke snack esetében lásd itt:
motoroskonyhaja.blog.hu/2014/03/10/ferfias_jatekok_569
akkor mehet rá só is. De itt a szépség is dominál a ropogósság mellett. Hólyagosan nem olyan guszta, a sörtől viszont fényes és ugyanolyan ropogós lesz. Remélem tudtam segíteni ;)
Gyógyíthatatlan kín, biztos halál, megaláztatás – elég gyászos gondolataink támadnak a rákkal kapcsolatban, épp ezért mindig lefagyunk egy pillanatra, ha kiderül, hogy kedvenc ételünk, italunk rákkeltő anyagot tartalmaz. Na de mi van akkor, ha már a szex is ilyen?..
motoroskonyhaja 2022.01.23 11:37:39
@morcos68: Ebben - a hatás- és klikkvadász cím valótlanságában - teljes mértékben egyetértünk! Nem létezik rák elleni védőoltás. A HPV oltás egy nagyon fontos oltás (illetve leggyakrabban két oltás férfiaknál, 3 nőknél). Természetesen nem véd a HPV minden formája ellen egyik sem, de a legveszélyesebbekkel szemben (6, 11, 16, 18 típusok) hatékonyak. De amíg itthon az átlagos fogkefe vásárlás 1 db/fő/év, és amíg fontosabb az, hogy valaki műszempillát vagy műkörmöt csináltasson ahelyett, hogy PAP kenetet vetessen vagy fogorvosi szűrésre menjen, addig nem is csodálkozok nagyon ;)
Barátsággal: motoros
Kitartó olvasóink talán emlékeznek rá, hogy régebben (kb. úgy 8-10 éve...) elkezdtünk egy sorozatot, aminek "Hétvégi lusta reggelik" volt a címe. Igen, ez elég régen volt, ezért szeretnénk kicsit feleleveníteni és folytatni ezt a régen népszerű sorozatot.Ma hajnalban, miközben hazaszenvedtem magam a…..
  Ősszel, megérkezés után, az első napokban, Lódzban, a fűtetlen kollégiumi szobában, amikor még kicsomagolni sem volt kedvem, jobb híján bámultam az üres falakat, mert az ablakon kinézve csak alacsonyan gomolygó felhők, és sűrű esőfüggöny volt látható, azt pedig nézze, akinek hét anyja van.…..
Régen volt - talán igaz sem volt :) - mikor utoljára 2020-ban kint jártunk Sao Miguelen. Hazajövetelünk után 1 héttel pedig már zárultak is a határok. Közbejött a járvány, meg egy sor más dolog is. 2021 júliusában végre áttörést jelentett az EU digitális Covid igazolvány, így elkezdtük a tervezést,…..
Hogy mi volt előbb, a karácsonyfa vagy a szaloncukor, már erre is nehéz válaszolni, hiszen a karácsonyra történő apró édesség készítésére már a 14. századi Franciaországból is van feljegyzés, míg a karácsonyfa-állításra csak az 1500-as évekből vannak emlékek, miszerint a Német-római Birodalomban a…..
motoroskonyhaja 2021.12.22 18:40:58
@¿Qué tapas hay?: Lehet le fogsz sajnálni, de nekem a csupasz konzum választék volt anno ('70-es évek vége - '80-as évek eleje) a legkedveltebb. Persze emlékszem még a keménypapírdobozba csomagolt zselésre is, de az - szerintem - meg sem közelítette a konzumot.
Amit a mai szaloncukor-választékból hiányolok, az az igényes csomagolás. Csicsás (vagy egyszerű) egyenfólia mindenen, aztán annyi, vedd paraszt, aranyárban, mert Karácsony van, és ez kell hozzá.
Nem is vettem szaloncukrot vagy 10-12 éve, a fámhoz sem illik. Sokkal elegánsabb nélküle a kézzel festett ezüst üvegdíszekkel (nem a gagyi műanyag kínaiakkal), és a Párom által horgolt, keményített gömbökkel, hópelyhekkel ;)