Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gortex22

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Készül a nemzeti alkoholstratégia. Jönnek a nemzeti alkoholboltok? Lenne egy jobb megoldás... "Alkoholista az, aki annyit iszik mint mi, csak ellenszenves" - szól a magyar szállóige. A Global Drug Survey felmérése pedig be is igazolta, hogy a megkérdezett magyarok fele ment már be…..
Gortex22 2014.04.29 19:14:18
Ti most tényleg azt hiszitek hogy ezzel az intézkedéssel visszaszorítanak bármit is. Szerintetek a cigivel bármit is visszaszorítottak nagy a lófaszt. Csak feketén veszik meg az emberek. Kb 150000 hely van M.o.-on ahol alkoholt lehet kapni ezt a cigi példájából kiindulva sőt a választások előtt megjelent cikkből is az derül ki hogy kb 15000 helyet akarnak ez a 10%-a.(Lehet hogy pletyka de a trafik is annak indult) Ha most egy kereskedőtől elveszik még ezt is akkor annak vége de ez gondolom Titeket kurvára nem érdekel az a lényeg hogy akinek van már egy milliárdja annak legyen 3. Akkor kérdezem ha egy kis bolt bezár akkor oda nem kell már a péknek a tejesnek a szalámisnak stb-nek senkinek mennie majd a második is bezár és így tovább. Nem csak a boltosnak lesz vége hanem mindenkinek aki vele üzleti kapcsolatban volt. Akkor pl a szállodák. Nem lehet majd alkoholt kapni? De ott lehet ugye mert ott nem látja a kölök a fatert bebaszni. Mi lesz a boltokban megmaradt árukészlettel. A cigit visszavásárolták. A piát is visszavásárolják, de ki? És ha Én esetleg majd drága italt akarok venni hol veszem meg keresgélnem kell egy helyet az országban ahol azt majd megkapom. Ezeket én mind úgy írom hogy nem érdekelnek az oldalak jobb vagy bal egyszerűen csak sajnálom az embereket akik megint megszívják (szerintem ez a demokrácia törődni egymással nem elvenni). Párhuzamot pedig nem lehet vonni a cigi és alkohol között. Aki nem látja be hogy ez sokkal nagyobb horderejű dolog mint a cigi az hülye.És mindez csak azért hogy nekik több legyen. Felháborító. Ebben dolgozom és valószínű idén be is fejeződik pályafutásom tudom Titeket ez sem érdekel nem Magamat sajnálom csak egyszerűen durva hogy van egy jó fizető állasod és azt egy tollvonással eltörlik. Nekem még van más lehetőségem de sok kollégámnak nincs. DE tudom ez sem érdekel Titeket az a lényeg hogy nem lesznek alkoholisták. Bocs hogy sokat írtam. Aki hasonló gondolkodású mint Én az megért aki meg nem az tövig beveheti. Na megyek iszom egy sört.
Gortex22 2014.04.30 06:08:10
@Pipas: Ezek szerint Te dohányzol. Tehát te azért szoktál rá mert láttad kisgyerek korodban a trafikokban a cigit. Osztrák példa ugye. Érdekes ott be lehet látni a trafikba (és nem rettegnek az eladók), sőt van amelyikben posta van. Szerinted ott nem adhat fel levelet kiskorú, de igen ,csak cigit nem vehet. Nem attól fog rászokni valaki a cigire mert látja a boltba,trafikba ez hülyeség pláne nem "karonülő". Az a valaki meg azért küldte ki mert ez a szabály és ha ott valaki között van egy ellenőr akkor kurvára megbüntetik, az alkalmazottat meg elküldik. A probléma nem az elvvel van csak a kivitelezéssel. 20e-ből 5-e (abból sem megy mind (fekete kereskedelem). hely lett . Miért nem maradhatott mindenkinél a cigi ugyan ilyen feltételekkel? Döntse el mindenki ki akar árulni . Ezzel nem lett volna probléma.
"Szerintem ott pár embernek, köztük anyukának is leesett valami"
Igen hogy micsoda egy hülye szabály ahol a 2-3 éves gyerekemet kint kell hagynom egy üzlet előtt nehogy míg a kiflit majszolja rászokjon a cigire. Otthon meg csukott szemmel van amíg anyu cigizik.

Jó reggelt
Gortex22 2014.04.30 19:54:14
@zizi77: "Mondjuk ennek már úgy lenne értelme, ha együtt lenne a pia meg a cigi, de újra kéne versenyeztetni. Hátha így mások is lehetőséget kapnának."

Jaj Istenem! A cigi meg a pia már most is együtt van. Tehát Nekik a hihetetlenül ügyes hozzá nem értő de ellenben kiváló pályázatot irt trafikosoknak tuti, hogy nem kell pályázni. Azon felül meg hát tudjuk kik lesznek azok akik szintén kiválóan fognak pályázni (Ők a mások). Az lehet hogy a barátnőd anyukája nyert úgy hogy nem volt hátszele, ezt nem is tartom kizártnak. De valószínű , hogy valami faluban vagy kisebb településen ahol nem volt pályázó vagy már harmadszorra írták ki mert az nem kellett senkinek.

@Pipas: Azt valóban nem tudom mik a hosszú távú következményei.(Max a dohányzásnak, az tüdőrák) De az biztos, hogy jobban bassza a gyerek csőrét mi van a nagy 18-as karika mögött mintha be lehetne látni. Én cigiztem, de szerintem mikor rászoktam nem hiszem hogy az járt a fejemben,hogy de jól néz ki Kimi West mclaren-je. Előbb tiltatnám be a szennyet a tv-ben a kibaszot facebookot mint az korlátoznám a piát vagy a cigit. Attól lesznek nem normálisak a gyerekek. De nagyon elkanyarodtam.Tudod inkább cigit szívjon a lányom 14 évesen mint Őt cigiztessék.Ha érted mire gondolok. Vannak súlyosabb problémák mint ez.

Ez egy kiváló indok a cigire meg a piára: Az egészség megőrzése. És Ti ezt el is hiszitek, hogy ez az egész erről szól és fog is szólni. Pedig sajnos nem, nagyon NEM.