Regisztráció Blogot indítok
Adatok
springbok

0 bejegyzést írt és 143 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Azt mondják egy kép felér ezer szóval. Bizony ez sokszor igaz. Itt van ez a fotó is. Az ENSZ ülésén az összes jelenlévő képviselő felállt az orosz külügyminiszer, Szergej Lavrov videós beszéde alatt és kivonult a teremből. Szó szerint faképnél hagyták a világ legnagyobb és egyik legerősebb…..
springbok 2022.03.03 09:57:41
@hoplita: ne varazsoljon el a GDP nezegetese. A GDP-be nem szamoljak bele ugyanis a banyasztbol szarmazo nyersanyagokat es igy az energiahordozokat sem. Tehat nincs benne az olaj, a szen, a gaz es az uran sem, csak hogy par dolgot emlitsek. A szuper GDP-d addig van amig elo tudsz allitani termekeket olcso nyersanyagok es energiahordozok felhasznalasaval. Nem veletlen a szep GDP es a 85% adossag.
Ugyanaz a helyzet, mint a csalad ahol van egy 85% hitel a hazon, apuka pedig bejar a munkaba es kap havonta fizut amibol ezt fizeti. Ez europa es magyarorszag helyzete is gazdasaglag jelenleg.
springbok 2022.03.03 10:55:34
@arthurthedent: igazad van, pontositanom kell, tenyleg van hitele oroszorszagnak is : 2021 GDP aranyos hitelallomanya 17.8%. A GDP-t tekintve , amibe mint emlitettem a nyersanyagok eladasa tehat nem szamit bele.
Majd meglatjuk melyik gazdasag sinyli meg a haborut, a 85% eladosodott ami tamogat majd egy lebombazott orszagot vagy a 17.8% as.
Igazi nyertese ennek a haborunak sajnos valoszinuleg az USA es Kina lesz.
Balázsék nyolc évvel ezelőtt költöztek ki Angliába, aztán egy (pontosabban két) svájci látogatás hatására úgy döntöttek, hogy inkább az alpesi országot választják. A szakma (a buszvezetés) maradt, a körülményeik viszont (miként Csillának elmesélte) javultak...
springbok 2021.10.05 19:40:09
@n3spr3ss0: azert nem hal ehen. 5.500 CHF bruttobol megmarad neki 4500 netto, abbol elmegy 1.500 lakasra, marad 3000 az azert meg mindig 1m HUF hogy eltengodj.
Azt is szamold hozza, hogy asszonyka ha csak elmegy 8 orat dolgozni egy boltba, o is kap hozza meg kb 3000-et/2300 netto.
1millio800e HUF rezsi plusz kajara nem rossz, meg ugy sem hogy 20-40% dragabb az elet, viszont cserebe minosegi elelmiszer.
1 millat felre tudnak tenni havonta. De ha csak 800e-et az se rossz.
springbok 2021.10.06 09:08:16
@Örömhernyó: Igy van, es ezert is forintositottam a kinnti keresetet. Remelhetoleg ha lesz gyerek majd egy ido utan visszaternek magyarorszagra, de buszvezetokent fiatalon igy lehet ehhez legjobban megteremteni az alapokat. Nyilvan vannak szakmak ahol magyarorszagon is versenykepes a berezes, de ez konkretan nem az.
Akik meg matekoznak jol irtam -e mennyit tudnak felretenni, szolok hogy a 13. havi fizukat nem is kalkulaltam bele, gondoltam abbol nyaralnak egyet.
Ahogy hernyo is irta: vegyenek vagy epitsenek magyarorszagon egy szep ingatlant, annak a torlesztojet konnyeden kifizetik a kinnti berbol stressz nelkul, aztan majd 10 ev mulva kitalaljak merre tovabb.
A londoni The Sunday Times örömteli hétvégét okozott az Egyesült Királyság (és a világ) számára, amikor egyik cikkében bejelentette, (mégpedig szombaton, azaz április 11-én) hogy az Oxfordi Egyetem laboratóriumának kutatócsoportja, Dr. Sarah Gilbert vakcinológus-professzor vezetésével elkészítette a…..
springbok 2020.04.15 08:39:38
@szobatars: es tenyleg "kidobjak" a korhazbol a vegso stadiumos illetve sulyosan serült rehabilitaciot igenylö betegeket, hogy legyen 36e szabad agy a kb 2 ezer lelegeztetö melle. Mindezt ugy, hogy a szomszedos nagyjabol hasonlo lakossagu ausztriaban mindössze 13e fertözöttig jutottak el , kb 2 ezer ember szorult ebbol korhazi kezelesre, es mara több a gyogyult mint az uj fertözött. Valaki el tudja mondani miert kell felszabaditani ennyi agyat..? Nem vagyok jarvanyügyi szakertö vagy orvos, de a matekhoz valamennyit ertek, ezt igy nem ertem...
Hosszútáv blog Szabad-e szabadon? 2018.07.26 10:00:00
Ártatlan arccal futottam kifele a biai erdőből a munkanap megérdemelt zárásaként. Péntek volt, napszállta, hőguta, két kilométer a parkolóig, kb. tíz a lábamban. Egy utolsó emelkedő, egy hosszú egyenes. Ritka pillanat, szemből érkezett egy futó, bevártam, hogy köszönjek neki. Akkor realizáltam, hogy…..
Sok módszert kipróbáltál már a rezsiköltség csökkentésére, de egyik sem vált be igazán? Itt egy tuti ötlet a svédektől, amivel a téli hónapok nagy részében megúszhatod a fűtésszámlát, ráadásul decemberben sem kell az áruházakban zöldséget venned. Forrás: www.almaimotthona.hu Egy svéd házaspár…..
Korábban volt szó az örökhajtós bicajokról, azok előnyeiről és nyűgjeiről. Belátható, hogy ez a többség számára nem biztos, hogy járható út.  Mi a helyzet a single speedekkel?Talán riasztó elsőre ez egy sebesség és a megszokott kényelmi dolgok elhagyása, de ha kicsit…..
Lakásfelújításoknál, vízvezeték bővítéseknél a hagyományos fémcsöveknél előnyösebben használhatók az ún. ötrétegű műanyagcsövek. A csövek viszonylag olcsók, és alkalmazásukkal a vezetékhálózatok, vagy bővítések gyorsan kialakíthatók akár saját kezűleg…..
Zolinak kirúgták a fogait, haverját 8 napon túl gyógyuló sérülésekkel dobták ki a balatonmáriafürdői Black Magic diszkóból, miután egyikük bunkón flörtölt egy pultoslánnyal: Az alábbi eset egy hete történt velünk a balatonmáriafürdői Black Magic diszkóban. Egy…..
springbok 2013.08.29 11:31:43
@zsebacsi: nem jol latod. Az lenne az igazsagtalan, ha egy not tobbszor leqrvazva es kirohogve szepen elsetaltok esti furdozni... Ez lenne a kivanatos szint az orszagban? Naugye.
springbok 2013.08.29 12:10:20
@zsebacsi: persze nem azt irtad, hogy a qrvazas normalis volt, hanem azt kifogasoltad, hogy a kidobok pofan vagtak erte a 3 sracot.
De ha nem vagjak oket pofan, hanem kikiserik oket akkor mi is tortenik?
Leqrvaztak es kirohogtek a pincercsajt majd elsetaltak esti furdozni.
Igy mar erted?

Tobben osszefoglaltak mar ezt fenntebb, ne rugozzunk rajta. Bunko modon zaklattak a szemelyzetet, mire pofan vagtak es kiraktak oket a diszko ele.
Milyen az, amikor a dohányzás káros hatásai ellen valóban fellépnek és előveszik a dohánygyárakat? Svédország válaszol. Egy becslés szerint egymilliárd csikk is heverhet évente a svéd utcákon, ezért egy csoport nagyszabású akciót indít. A Tartsuk Svédországot Tisztán…..
A 21. század egyik legjelentősebb magyar bírósági ítéletére kerül sor holnap Korábban már beszámoltunk róla, hogy a deviza alapú hitel- és kölcsönszerződések megítélése kapcsán döntő jelentőségű ítélethozatalra kerülhet sor június 25-én, azaz holnap. A…..
springbok 2013.06.25 11:05:33
@elwood: "bank meg nyelje le a frank veszteségeket. "

Ez igy valoban igazsagtalan lenne , hiszen a devizahiteles bevallalta az arfolyamingadozas kockazatat a szerzodeskor. Mivel ez azert benne van a szerzodesben, nyilvan nem fogjak ezt ratolni a bankra.

Van eleg okos penzugyes ember , szamoljak ki szepen havi torleszteskor mennyi volt az MNB kozep, az ezen feluli osszeget pedig adjak vissza az adosnak, mondjuk irjak le a toketartozasbol.
Aztan kinaljanak fel az adosnak egy uj szerzodest amiben benne van a marzs, az ados pedig vagy elfogadja, vagy vegtorleszt. Nem?

Ez azert mar nem is olyan nagy beka a banknak, hiszen 10m befizetett torleszto utan 3% marzs eseten is visszaad kb 300e forintot, valszeg tuleli...
springbok 2013.06.25 11:24:20
@elwood: "nem is volt ott deviza. "

Na igen, de a szerzodesben a Bank valoszinuleg nem azt vallalta, hogy konkretan vesz es elad devizat az ugyfelnek, hanem hogy az ugyfel az adott deviza arfolyamahoz kototten kap penzt es torleszt.
Emigyen nem rohato fel neki, hogy nem kereskedett a hatterben devizaval, mivel ezt nem is vallalta sehol.

Ha viszont a szerzodesben szerepel az, hogy a bank "beszerzi" az adott devizat es azt ertekesiti az ugyfel fele, akkor bajban van a Bank, mert ezt nem teljesitette , illetve olyan arut ertekesitett az ugyfelnek(es szamolt fel koltseget hozza) ami nem is volt neki... LOL
2013.03.13 szerda estén indultunk feleségemmel haza bécsi lakásunkból Budapestre nagyapám másnapi temetésére. Csütörtök délután háromkor indultunk vissza, mert pénteken mindkettőnket várt a bécsi munkahely, ehelyett szombat késő este sikerült megérkeznünk. Először is hadd…..
Képzeljük csak el, hogy mi lenne, ha a tavasszal megrendezendő magyar-román világbajnoki selejtezőn az MLSZ döntené el, hogy kik legyenek a bírók, hogy mekkora legyen a pálya mérete, hogy mekkora legyen a kapu, hogy hány csere lehet, hogy hány percig melegíthetnek a meccs előtt a…..
Két évvel ezelőtt elindult egy Szíj Melinda nevű nő a Megasztárban, mert szerette volna kipróbálni magát mások előtt is, van ez így, mi sem az asztalfióknak írogatunk, ugye. A jellegzetes csíkos szatyrát és kötött pulóverét a meghallgatáson sem szívesen tette le, ha más nem,…..
A 2012-es Tour de France győztes országúti kerékpárját, a Pinarello Dogma 2-t új szerepkörben mutatja be Martyn Ashton új videója. A lassan 40-hez közeledő brit triálos számára lehet, hogy már unalmasak az ugrásokra optimalizált kerékpárok, ezért vette kölcsön a Bradley…..
springbok 2012.10.12 19:16:45
@Nano: semmit , nem kotozkodesnek szantam, csak erdekelne ez is. Mert ugye ez egy marketing film ami azt sugallja, hogy ez a bringa szetnyuhetetlen, pedig sztem par vazat szejjeltortek, kerekekrol nem is beszelve..
Néha előfordul, hogy olyan történet érkezik, amely mintegy megcsavarja a Határátkelő nézőpontját és azt mutatja meg, milyen külföldiként (vagy külföldivel) élni Magyarországon. Akik hosszabb ideje követik a blogot, azok talán emlékeznek Rg történetére, aki egy afrikai…..
Vasárnap reggel Tihanyban ébredtünk, a reggeli mellett gyorsan végignyálaztam telefonon a hireket. 8:54-es keltezéssel kint volt egy hír: kamion felborult az M7-esen, teljes útzár Budapest felé. Fasza. 11-kor elindultunk hazafelé, rádióban mondták, hogy a pályazár még mindig tart.…..
Játsszunk egyet!Négy európai várost rejtettünk el a képeken: A négy európai város közül az egyik nem kíván befektetni egy magas nyomású mosóba (44 ezer HUF) és közmunkásba (havi 47 ezer HUF), aki minden reggel lemosná a lépcsőket, és összeszedné a szemetet (éves…..