Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PLevi

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
jay's workout Edzéstervek 2012.12.04 16:01:01
üzenetek hada záporoz szinte mindennap. az embereknek nem jóó, nem értik a fegyencedzés végén levő terveket, segítsek mááár. hát oké. most gondoltam írok egy összefogalalót, mert már elég sokszor leírtam egyesével sokmindenkinek.attól függően, hogy mennyi időd van edzeni…..
PLevi 2014.04.27 18:36:39
@jayworkout: Köszönöm szépen a gyors választ!
Ez a heti 2-3 jól hangzik! Gondolkodtam rajta, hogy mikor mennyi időm van, de úgy néz ki, hogy nyárig csak 1,5 fog beleférni (3 edzésnap/hét, 3 főgyakorlat/edzésnap, hetenként forog hogy miből van kettő). Majd ha vége a sulinak, nyáron minimum 2, de ha bírom (és miért ne bírnám? :) ) 3 is menni fog.

Köszönöm a segítséget!

Még annyi kétségem van, hogy írtad, a fekvő és kézenállásban fekvő ne legyen egy, de inkább egymást követő két napon se. Na most ez 2-3-nál kivitelezhetetlen. Ráadásul láttam egy régebbi saját edzésterved (heti 6 nap edzés, 3-as bontás), ahol felváltva követte egymás a fekvős és k.fekvős nap.
Ne értsd félre, nem kötekedésből mondom, de ebben az esetben hogyan megy ez? :)

Az utolsó dolog, hogy ugye nem a nulláról indulok, de az első lépéseket nem hagynám ki. Minimum egy hónapot szánnék egy lépésre. Mit gondolsz 1-1 hónap elég egy-egy lépésre ebben a "másfeles" tempóban arra, hogy az ízületek és inak kellően megerősödjenek a későbbi gyakorlatokhoz?
A nehezebb lépéseket persze nem "darálnám" le egy hónap alatt, ez amolyan alsó határ. :)

Üdv!
PLevi 2014.05.01 22:45:53
@jayworkout:
Szia! Értem, akkor majd kitapasztalom, hogy nekem mi a jó. :)
Kedden kezdtem el az edzést (kedd-csütörtök-szombat a 3 edzésnap), de azt vettem észre, hogy 50 ismétlés az feleslegesen sok. Ráadásul olvastam egy régebbi írásodat tegnap az ismétlésszámokról, az alapján nekem az jött le, hogy ez csak állóképességet növelne.
Így most 5 sorozattal dolgozok, sorozatonként 10 ismétléssel, mert nekem a külső is lényeges. :) (A tempó egyébként 2-1-2, viszont a 3. sorozatban próbálom a robbanékonyságot fejleszteni, így ott 2-1-X sebességgel dolgozok. Ez úgyis változatossá teszi az edzésemet.) Ha nem jön be, akkor legfeljebb változtatok.
Még azt terveztem, hogyha eljön az ideje, akkor is csak szépen fokozatosan váltok szintet. Azaz, 4 sorozat első szint, 1 sorozat második. 2-3 edzés múlva megint folytatom az emelést, stb... Szóval nem fogok rohanni az elején sem.

Még egyszer köszönöm a segítséget, hasznomra voltak a válaszaid és írásaid, most már nincs semmi dilemmám, ami hátráltatna. :)
PLevi 2014.05.02 11:03:42
@jayworkout: Szia!
Köszi! Holnap lesz a következő edzés, már nagyon várom! :)