Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kanálgép

29 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kanálgép Passion fruit vaj 2015.03.10 18:40:16
  Nem tudom, imerős e Nektek az érzés, amikor mondjuk szülinapotokra kaptok valami szuper puccos testvajat, amit legszívesebben kiscicaként nyalogatnátok le a kézfejetekről; vagy átugorva a kenegetést, egyenesen bekanalaznátok, mert olyan az illata, mint a frissen szeletelt trópusi…..
Kanálgép Trüffel 2014.12.18 08:17:13
Nos, gondolom rendkívül sokakat érdekel, hogy ÉN hogyan ünnepeltem a Mikulást (...), csak senki sem merte idáig megkérdezni. Nem csigázlak tovább Titeket, így:     Az a jó ezekben a kis golyócskákban, hogy a végtelenségig variálhatóak. Arról nem beszélve, hogy másnap nem…..
Kedves barátosnőm születésnapjára valami menö vegán tortát kért tőlem, és mert ez az Ő napja, így a kívánságát teljesen ignorálva csináltam Neki egy mascarpones pohárdesszertet, mert ilyen egy igaz barát. Nagy duzzogva persze ez is lecsusszant, a meglepetés pedig így tényleg…..
Kanálgép Körtés brownie 2014.11.04 19:32:24
Egy rendkívül egyszerü desszerttel készültem Nektek. Semmi más nem lesz benne, csak brownie és pár darab körte. Oly annyira minimál lesz ez a bejegyzés, hogy sok helyen még ékezetre sem futja majd.. ezért elöre elnézést kérek azoktól, akik imádják a hosszú ü-ket és ö-ket!…..
Kanálgép Okra 2014.09.16 20:36:45
Nagyon régen szerettem volna már végre friss okrát venni, de sosem jártam szerencsével, egészen mostanáig. Akik szintén keresik, de nem találják, azok ide menjenek. Akik olvasnának róla egy picit előtte, de lusták guglizni, azok ide.  Akik csak fogyasztani szeretnék, azok pedig…..
Kanálgép 2014.09.18 07:21:13
@zsurzsenka: De! Igazad van, köszönöm! :) 1/2 kg kell belőle. Remélem jól sikerül!
Bár lehet itt flancolni kakukkfűvel, meg miegymással, azért félreértés ne essék, nekem is jobban esik bármelyik juharszirupos, ujjnyi vastag tesónál az igazi "ősi" verzió, csak hát persze vannak azok a napok, amikor muszáj villantani. Egy könnyednek éppen nem mondható desszert,…..
Bár nem feltétlenül gasztro szempontból volt érdekes az idei Ars Electronica  fesztivál, azért még így is akadtak finom falatok. Engedjetek meg nekem egy kisebb élmény beszámolót! Fantasztikus dolgokat volt szerencsém látni és kipróbálni; hozzászólni persze nem sokhoz…..
Kanálgép Etyek - Sonkamester 2014.09.04 17:14:52
Sikerült addig húznom ezt a bejegyzést, hogy újra auktuálissá vált a téma, pedig a lényege pont az lett volna, hogy mi van Etyeken a pikniken túl. Sonkamester, az van. Általában, amikor kiprobálok egy új helyet, persze benne van a pakliban az, hogy: a) nagyon rossz lesz b) jó lesz…..
Kanálgép Kesutella 2014.09.02 18:56:13
Lehet, hogy csak én nem találkoztam még senkivel, aki notórius Nutella kerülő lett volna, és ezért gondolom úgy, hogy ez tényleg valami olyasmi, amit mindenki szeret; de azt azért szerintem túlzások nélkül kijelenthetem, hogy elég sokan odavagyunk érte. Felreppentek itt a hírek,…..
Kötelességemnek érzem, hogy én is konstatáljam: bizony, vége van a nyárnak. Tisztában vagyok vele, hogy ilyenkor a befőzős posztok dukálnának, azonban bevallom, nálam ezek valahogy sosem sikerülnek. Kis konyha, kis lábas, két üveg, egy hét, és mintha nyoma sem lenne a…..
Nos, íme az ígért vendégposzt az én tolmácsolásomban: avagy amikor vendégül lát minket a fotós édesanyuja, és megmutatja nekünk, hogy is van ez kérem szépen. Ezen a szinten a hozzávalóknál már például mennyiségek sincsenek nagyon, mindent csak úgy ézéssel, na de azért egy…..
Kanálgép 2014.08.22 16:18:34
@Krutzifix: Amúgy Neked van igazad. Azt a 10-15 percet leírni nem tudom, amíg négyen vártuk, hogy az ötödik végre befotózza, és hozzányúlhassunk. A legtürelmetlenebb meg persze én voltam, akinek a blogjához készültek a képek, naná..
Kanálgép 2014.08.22 16:31:48
@Egri János, kvíznagymester: Ha nem ragaszkodsz a szeletekhez és a tökéletes külalakhoz, szerintem ez a magas falú edény jó megoldás lehet. Egy próbát megér! Később ezt is lehet amúgy szépen szeletelni, csak persze azt ki kell várni.. és azért nem egy őzgerinc, az biztos!
Kanálgép 2014.08.22 22:37:29
@reeingre: Lisztbe kell tenni majorannát, köménymagot, pirospaprikát, sót és borsot; ez a verzio bacon mentes, a tál libazsírral volt kikenve. Karikára vágott hagyma kell még hozzá, amit szintén meg kell forgatni a lisztes keverékben, csak úgy, mint a húst. Alulra megy a csirke, fölé a hagyma, majd minderre rá kell önteni az olajos, fokhagymás és tetszés szerint pirospaprikás tejfölt; zárásként pedig mehet egy jó nagy adag füstölt sajt.
Köztudott, hogy ünnepnapokon és vasárnaponként az ételek kalóriatartalma nullázódik, ezt kihasználva szeretném bemutatni Nektek ezt a szörnyeteget. Egy rendkívül férfias desszertről van szó, és most kivételesen egy kiskanállal sem csökkentettem az előírt mérgek mennyiségeit.…..
Ismét túlzásokba estem, és a következő recept elkészítése közben tettem egy kis kitérőt. Erre később visszatérek, de most probálom tartani magamat a tárgyhoz. Egyelőre. Szóval, tekercseket készítettem, egyszerre próbálkoztam rizspapírral és kelkáposztalevelekkel, mert…..
A héten elég jól viselkedtem (vegán torta, quinoa burger, miegymás..), szóval azt gondolom, ezt a következő receptet bőven megérdemlem, és szerintem Ti is. Édes drága papikám 85 éves lett a héten, erre az alkalomra készült ez a torta, ami stílusban persze nem feltétlenül Őt…..
Nagyon szeretem a quinoát. Akár csak simán sajttal egy lustább napon, vagy éppen muffinokhoz felhasználva, számomra megunhatatlan; és nem mellékesen egy mennyeien egészséges alternatívája lehet annak a sok szénhidrát dús köretnek, amit előszeretettel fogyasztunk a…..
Kanálgép Vegán torta szederrel 2014.08.04 15:37:55
Számomra a vegán receptek elkészítése mindig olyan, mint a varázslás. Hihetetlennek tartom, hogy csupa olyan dolgoból, ami pusztán jót tesz a testünknek (mellékhatások nélkül), valami finomat és nem mellékesen gyönyörűt lehet alkotni. Ezt a receptet vegán sajttortaként…..
Sütés, főzés; kvázi nyers vegán konhya, azonban a mai három falat a szőrős kisbarátainknak készült, noha természetesen emberi fogyasztásra is teljesen alkalmasak.   Szóval a kutymákok... Nos igen, a minimum, amit mi kétlábúak tehetünk cserébe azért a sok szeretetért és…..
Kanálgép Mennyei bacon dzsem 2014.07.25 12:57:17
Imádom a bacont. Pedig a disznóhúst nem tudom megenni, valamiért nem bírom, de a bacon az bacon; és engem maximálisan kárpótol a malac (számomra!) nem finom részeiért. A blog eddig nagyon maximum csak nyomokban tartalmazott húst, azonban figyelem, mert most túladagolás következik -…..
Kanálgép 2014.07.28 08:19:22
@usb2.0: Bizony, vannak ilyenek, azonban sajnos fontos specifikálni a receptben, hogy milyen típusú szalonnával érdemes dolgozni. Ezért van például az, hogy sok recept lime-ot, és nem csak szimplán gyümölcsöt, vagy citrusfélét kér; ugyanis nem mindegy. És bizonyára itt is jobban örülnél a zöldcitrom megnevezésnek; vagy éppen a szőlőgyümölcsnek a grapefruit helyett; azonban hiába magyar terméket vásároltam, mégis 'bacon'-ként volt feltüntetve a csomagoláson, de sajnos még a blokkon is. Az éttermekben sem szalonnába lesz begöngyölve a máj vagy a spárga, hanem bacon-be; meg lesz még ott ezen kívül sok minden más furcsaság is az étlapokon..
Ez egy ilyen világ, nem érdemes bosszankodni a félműveletlen embereken, vagyon azon, hogy ki mit nem tud. Annyit nem ér ez a recept, hogy két napig idegesítsd magad a tudatlanságomon.
Kanálgép Eper sauté bruschetta 2014.07.24 13:29:26
Ma valami szuper egyszerűben gondolkodtam. Egy dolgot tudtam tutira: ebédre szeretnék valami finom és hideg levest enni. Ez meg is volt, azonban még mindig kellett valami, de csak egy harapásnyi. Na ez lett belőle:   Hozzávalók: 1 marék eper felkockázva 1 ek olivaolaj 1 ek…..
Kanálgép Édes Szicília 2014.07.20 14:23:36
Egy rendkívül egyszerű recepttel készültem ma Nektek, viszont annál több olvasnivallóval, hogy két selfie között legyen mit lapozgatni a plázson. Találtam egy nagyon szuper könyvet: Sweet Sicily; ami tele van gyönyörűséges fotókkal, nagyon jó történetekkel, és nem mellesleg…..
Kanálgép 2014.07.21 18:30:25
@Mitzi von Küche: Ezt cseresznyével nem láttam, de simán lehet, hogy Palermoban épp nem az a módi, szóval elképzelhető.

Cannoli - hozzávalók a tésztához: 500g liszt, 50g zsír, 50g cukor, 200ml ecet, egy csipet só és olaj a sütéshez; a krémhez: 500g ricotta, 230g cukor, 50g csokipasztilla; díszítéshez: szárított gyümölcsök, pisztácia, porcukor, fahéj, etc.
Elkészítés: simára kell keverni az összes tésztához valót, majd kinyújtani, kör alakú formákat vágni belőle, és a formákat még külön is nyújtani egy picit. Kell hozza egy speciális fém henger, amire a tésztát fel lehet csavarni, majd úgy együtt olajban legalább 6 percig sütni, vagy amíg aranybarna nem lesz.
A krémhez össze kell keverni a cukrot a sajttal, majd megolvasztani gőz fölött a csokit - ahogy ez megpihent és lehűlt egy picit, mehet bele a ricottába, amit tálalás előtt célszerű csak a tésztába tölteni.

Befotózom a könyv tartalomjegyzékét, és arról szívesen bemásolok bármit. Amúgy az amazon.co.uk-án most fél áron van a könyv (azt hiszem kevesebb, mint 9 font)!
Még mindig az egyszerűség jegyében készültek ezek a kis karfiol falatok is, amelyek elvileg az egészséges pizza alap alternatívái lennének, azonban tekintve a sajt mennyiségét, nagyon maximum csak akkor egyétek lelkiismeretfurdalás nélkül, ha egy zsírszegény opciót…..
Rendhagyó módon ma nem a saját kajáimmal fogok felvágni előttetek; és igazából sokkal többről is van itt szó, mint gasztro hipszterkedésről. Július 19-én nyílik egy szuper hely, ahol a város legjobb tahini szósza mellett sok minden mást is kipróbálhattok (sőt, ki kell…..
Kanálgép Céklás humusz 2014.07.16 16:20:27
Uram atyám, találtam Lucullus paradicsomot! Na mindegy is, a recepthez nem kell, de majdnem elbőgtem magam az örömtől. Lesz itt paradicsomszósz főzés, azt hiszem.. Szóval csináljunk humuszt! Amennyiben nem szeretnétek konzervet használni, úgy szerintem most itt álljatok is meg,…..
Sütés főzés volt itt, kérem szépen, még pedig a Le petit pois két gyönyörűséges cukrászának egyikével, az én kis "gardrób konyhámban", ami azt jelenti, hogy a kanapén hűlt a süti, és a kádban pihent meg a mosatlan. És az mondjuk volt sok. Csináltunk minden jót -…..
Kanálgép Thai curry leves 2014.07.14 21:25:25
Szeretem a curryt. Minden formában. A leveseket meg mondjuk egyenesen imádom, bár sokszor beleesem abba a hibába, hogy a végére inkább főzelék lesz, mint sem nem. Amellett, hogy ez a következő recept curry és leves is lesz egyben, még az is elég menő, hogy a hozzávalókat mind egy…..
Kanálgép 2014.07.15 15:58:43
@bodzapuska: a bejegyzés lényege a mindenki számára elérhető alapanyagokból való főzés volt - de aki csak tudja, próbálja ki, mert tényleg csudijó!!!