Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Örökbe

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eberhard ma sem érezte ugyan jól magát, de unokája felvidította, így a képeken semmi nem látszik rajta. Az ebédet ma Janó hathatós segítségével főztem, akit leginkább az evéssel kapcsolatos tevékenységekkel lehet lekötni. Míg sült a főétel a sütőben, a kisszakács megbeszélte Nagypapával a világ…..
Örökbe 2022.01.13 10:30:05
            A kötődés egy " láthatatlan köldökzsinór" gyermek és anya (gondozó)  között. Annak kialakulása  vagy épp hiánya befolyással lesz a baba későbbi életére, kapcsolataira, önbizalmára, saját személyiségének kialakulására, a biztonság megalapozására.  Mi van akkor, ha már úgy kerül…..
FOGADOTT KERESZTANYA Olvasás 2017.06.30 16:11:01
A keresztlányaim tudnak olvasni, de nem megy nekik könnyen. Én ennyi idős koromban - Róbert Gida 11, Micimackó 9 éves - már szerettem olvasni, és rendszeresen be is fészkeltem magam egy nagy fotelbe könyvvel. Nekik azonban az olvasás az iskolát jelenti. Több mint 3 éves kapcsolatunk kezdetén…..
Örökbe 2017.07.01 19:12:19
@fogadottkeresztanya: Az első a Divattervező kerestetik volt (120 oldal), egyszerűen ez volt benn a könyvtárban, azóta kihozta és elolvasta A sötétség hercegnőjét is (280 oldal). Gondolom, a többi is hasonló... A könyvtárakba gyerekeknek a beiratkozás ingyenes, ha gyerekkönyveket vesznek ki.
Idestova három éve ismerem a keresztlányaimat, de még mindig érnek meglepetések azzal kapcsolatban, hogy milyen világból érkeztek is ők. És itt nem feltétlen szörnyűségekre kell gondolni. Az első magyarországi látogatásunk alkalmával számukra a legnagyobb attrakció a bevásárlóközpont önműködő…..
Örökbe 2016.09.17 11:51:23
Az persze túlzás, hogy ismeretlenek, hiszen ugyanabban az Otthonban élnek, mint a keresztlányaim. De a szokásaikat, a reakcióikat nem ismertem, hiszen ők nem ugyanabban a családban nevelkednek, mint a keresztlányaim. Kisebbek is náluk, még ovisok, így egy kissé tartottam attól, hogy én szállítsam…..
kisrigók itt nő fel 2016.06.01 11:13:29
kétcopfot csinálok reggel, szandra még mindig inkább a sámliról látja magát jól a tükörben, fogkrémet nyom, és beszél: - képzeld el, anya, hogy engem most visszavisztek a gyerekotthonba...- ne, kérlek, ne kelljen ezt most elképzelnem!- nem igazából, csak képzeld el!- nem akarom.- na, képzeld el,…..
Amikor először látogattak el hozzánk a keresztlányaink, kiürítettem az egyiknek két fiókot, a másiknak két polcot. Ezeket azóta is ők használják, akkor is, ha nincsenek nálunk. A fiókok és a polcok ugyanis ilyenkor sem teljesen üresek, mindig van valami, amit itt hagynak…..
Örökbe 2016.04.09 17:33:55
Már régen feltűnt, külsőleg is mennyire megváltoznak a gyerekek több hónappal azután, hogy bekerülnek az Otthonba. Tüzetesebben azonban csak azután kezdtem el ezt figyelni, hogy az egyik nevelőnő egy olyan kislányt tett ki facebook borítóképnek, aki nagyjából egy évvel korábban elég csúnyácskán…..
Róbert Gida, a 9 éves keresztlányom a leggyakrabban ezt a szót használja: "hogymondják". A rendkívül értelmes, érdeklődő kislány esze ugyanis előbbre jár, mint amit a szókincsével követni tud. Hogy mást ne mondjak, a Csodák Palotájából alig lehetett hazavonszolni, esténként megnézi a hírműsort, és…..