Regisztráció Blogot indítok
Adatok
luci.kelemen

23 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyre kényelmetlenebbül éreztem magam a székben. Tudtam, hogy szándékos az egész, mesterséges hatás. Tisztában voltam vele, hogy a fenyegető hangzású, lassú zene, a sötét stúdió és a néhány reflektor együttese arra lett kitalálva, hogy a játékos feszülten érezze magát. Mégis: működött. Szinte…..
Immár kilencvenkilenc éve hitetik el az amerikai emberekkel, hogy bármit is számítanak – írja provokatív cikkében Jack Shafer, a Politico újságírója. Átverésnek, bennfentes bolondságnak tartja az újságírói díjakat, kiosztásuk körülményeit és szakmai hátterét pedig…..
Történelmet írtak Tapolcán: a Jobbik megszerezte első egyéni parlamenti mandátumát az időközi választásokon. Bár a média a nap nagy eseményeként kezelte az ügyet (pedig a fantasztikus vasárnapi idő sokkal több szót érdemelt volna), a csinnadratta közepén szokás szerint…..
Rég éreztem már olyan kicsinek magam, mint amikor kiszálltam a kocsiból. Balomon az MTV-székház magasodik komoly exteriőrjével, jobbomon pedig egy aprócska lakókocsi, rajta az anakronisztikus Szabad sajtó útja-címtábla – és benne az ember, akit keresek: Nagy Navarro…..
Horn György, az Alternatív Közgazdasági Gimnázium pedagógiai vezetője ismét körbetáncolta a médiát, nehogy véletlenül elfelejtkezzünk iskolájáról. Az Origónak adott interjújában jó érzékkel megeresztett pár bombasztikus ballasztot, hogy könnyen adjon hatásos címet az…..
Közgazdász Online Jegyrendszer 2015.03.13 23:04:17
Igencsak megdöbbentem, amikor a jegypénztár ablakából nem a szokásos arc nézett vissza rám. Elődje már olyan régóta végezte munkáját, hogy azt hittem, a hosszú évek során gyökeret eresztett székébe és a végtelen munkaórák alatt izzadtságával együtt lényének esszenciája…..
Hogyan lesz regény egy román filmrendező úti dokumentumfilmjéből? Úgy, hogy majdnem belebolondul az eseményekbe. Walter Ghidibaca különös könyve, a Minden jó, ha a vége rossz egy utazás krónikája – hiszen nem csak Oroszország, hanem az emberi elme elhagyatottabb vidékeit is…..
Sokan kincstári hurráoptimizmussal fogadták, hogy a Fidesz-KDNP elvesztette kétharmados többségét – mintha ez bármit is számítana a mai magyar politikai életben. Veszprémben most az történt, ami 2010-ben országszerte: csupán az elég volt a választás megnyeréséhez, hogy…..
Dolgozott a BBC-nél, a Washington Post-nál, elszomorította Lázár Jánost, most pedig többedmagával egy új, független oknyomozó műhely elindításán szorgoskodik. A hazai sajtó életét körbejáró cikksorozatunk negyedik részében Pethő Andrással beszélgettem a brit és amerikai…..
Közgazdász Online Agyfalók 2015.02.02 11:42:45
Rohamosan nőtt a hülyék száma. A dolog sokáig nem tűnt fel senkinek, elvégre azok, akik észrevehették volna, hogy az emberek elhülyültek, már rég hülyék lettek azelőtt, mielőtt észrevehettek volna bármit is. S mivel a hülyék nem vették észre, hogy heveny elhülyülés…..
„Ne lakj együtt bölcsésszel, mert megbukhatsz” – írja az Irodalmi Jelen egy, a Semmelweis Egyetem lapjában nemrég nagyon hasonló címmel megjelent cikkről. (Kép: SZTE Bölcsésztudományi Kar Facebook) A rövid, egyébként véleményem szerint nem különösebben igényes…..
A nagy érdeklődésnek örvendő MotivNation féléves ingyenes kurzusa a pályakezdés nehézségeivel valamint a motiváció és az önismeret bonyolult kérdéseivel hadilábon álló fiataloknak szólt – s úgy tűnik, nem véletlenül kívánatos oly sokak számára az, amit nyújtani…..
„Megjártam az állam legsötétebb bugyrait, és tudom, hogy amitől ők a legjobban félnek, az a világosság.” (Edward Snowden) „Találkozunk majd ott, ahol nincs sötétség.” (1984) Nehéz elhelyeznem, kinek szól Glen Greenwald könyve a nemzetközi politikai (és újságírói)…..
A filmek és könyvek világában már megannyi klasszikus demonstrálta a háború borzalmait és kegyetlenségeit – a videojátékok világában azonban sokkal ritkábbak az olyan alkotások, melyek a fegyveres konfliktusok szörnyűségét mutatják meg ahelyett, hogy az aktuális…..
"Demokrácia? Demokrácia? Demokrácia nem az, ami azoknak az embereknek kell – francokat, ez nem is az, amit akarnak. [...] Az emberek nem akarnak szabadságot. Határokat, szabályokat. Védelmet. A támadókkal szemben és magukkal szemben. Az embereknek egy vezér kell, aki támogatást is…..
Szórakoztató irodalomnak és ponyvának nevezik a nyilvánosság előtt, de valójában csúnyairodalomra gondolnak. Ők azok, akik a fogyasztói társadalom ekézésével keresik kenyerüket és a tömegek leostobázásával szólnak kevesekhez. Mély és többértelmű szövegeket akarnak, de…..
A devizahitelekkel kapcsolatban sok elemzés, tényanyag, érv, vita, siránkozás és törvény látott napvilágot, amióta elszállt a svájci frank árfolyama. Miközben az állam szerepét vizsgáljuk a témában, nem szabad elfelejtenünk azért azt sem, hogy a nyugatibb szellemiségű…..
Megannyi sajtótermék bombáz minket az újabb és újabb vesztes bankperek hírével. De miben állnak ezek a bankperek és mi a mögöttük álló gondolatmenet? Milyen hatással lehet ez a gazdaságra? Dr. Bod Péter Ákost, egyetemünk tanárát, a Magyar Nemzeti Bank egykori elnökét…..
Mit kezdjünk a változó világgal és az új generációs kihívásokkal? Többek közt a magukat elveszettnek érző fiataloknak próbál segítséget nyújtani a MotivNation – hamarosan indul féléves ingyenes kurzusuk az egyetemen. Mai problémák, mai válaszok: a programról és a…..
Emlékeztek a SOPA-ra és a PIPA-ra? Úgy látszik, az USA törvényalkotói évről évre fontos feladatuknak érzik, hogy a szakadék szélére taszítsák a szabad, egyenlő és biztonságos internetet. Most éppen a netsemlegesség eltörlése van terítéken – természetesen mi másért, mint…..
Egyre izgalmasabb a kijevi morális szürke zóna. Ha te is úgy gondolod, hogy a gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmi, akkor jó hírünk van. A nyugatpárti „jófiúk” is beszálltak a propagandagyártásba az Ukrajna földjén zajló ideológiai,…..
Már a választás estéjén felkaptam a fejemet, amikor meghallotta, hogy Mesterházy Attila – már miután hajlandó volt előkerülni – gratulált az LMP-nek az öt százalékos küszöb átlépéséhez. A nyomulás a jelek szerint tovább folytatódik, ugyanis az MSZP nagyon szeretné, hogy…..
Huszonhat évig volt a Manchester United élén Sir Alex Ferguson. Az utódja, kit ő maga választott ki, egyetlen szezonig sem húzta. Viszlát, David Moyes, üdv, akárki más! Nem egyszerű újat mondani egy olyan futballedző rövid pályafutásáról a kedvenc csapatom élén, aki egy élő…..