Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nyugdijas

4 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Modorosblog Kedves Vendégem! 2012.01.09 06:00:00
Először is köszönöm, hogy eleget tettél a meghívásomnak - másképp nem is engedtelek volna be. Általában úgy hívok vendéget, ahogy éppen kedvem tartja - és persze egyszerre minél kevesebbet minél rövidebb időre, hogy eszükbe se jusson komolyabban jól érezni magukat. A spontán…..
Nyugdijas 2012.01.09 22:55:51
@nemjogasz: A vendégjog alapján alapvető kérdés, hogy a vendég érezze jól magát. Ennek nem része a rendszabályozás, különösen nem a cipő levétele.
Azért van a lábtörlő általában a lakások előtt, hogy használja az ember. Tehát olyan embereket hívunk vendégségbe akiket ismerünk, ebből fakad, hogy tudjuk, hogy mire számíthatunk. Amennyiben tudjuk, hogy az ismerősünk elvből se veti le a cipőjét mert monjuk alantas dolognak tartja, akkor nem hívjuk meg. A fiamhoz se megyek vendégségbe, mert le akarja vetetni a cipőmet.
Nyugdijas 2012.01.10 12:51:19
@Ben Zinkoot: Úgy gondolod, hogy egy jó apa ismérve, hogy leveti a cipőjét a fia lakásában? Sajnálatos gondolkodásmód. Eszedbe se jut, hogy a tisztességben felnevelt fiam részérő talán nem kellene az apjával szemben ilyen követelményeket támasztani, annál is inkább mert Ő soha nem veti le a cipőjét amikor hozzánk jön.
Nyugdijas 2012.01.10 13:36:44
@Intizar: Ha ez a kicsinyesség és nem az, hogy a saját apámtól kérek olyat ami tudom, hogy az elveivel ellenkezik, akkor természetesen vállalom ezt a jelzőt.Egyébként ez nem pitiánerség!!!!!
Úgy tűnik, vannak dolgok, amiken még a kétharmad sem változtat. A Fidesz-kormány sem mer az öregségi nyugdíjasok juttatásaihoz nyúlni. Ismét egy kicsit több konkrétumot tudtunk meg a Széll Kálmán-tervről. Sajnos tényleg csak egy kicsivel többet, hiszen Matolcsy György…..
Nyugdijas 2011.05.02 00:22:10
@Kulics: Talán igazad is lenne, ha a jelenlegi nyugdíjasok nem fizették volna 40 évig a járulékot azért, hogy az öregségük létfeltételei biztosítottak legyenek, tehát a témát nem lehet csak úgy "lezárni". A társadalom fejlődése hozta a szolidarítás elvének erősebb érvényesítését.
Nyugdijas 2011.05.02 00:22:16
@Zabalint:
3 gyereket neveltem fel ennél nehezebb nkörülmények között, de vállaltam.
egyetlen nyugdíjassal se találkoztam aki harcolt volna az inflációnál nagyobb nyugdíjemerlésért. A 13. havi nyugdíj elvétele nehézséget okozott, de nem tüntettünk miatta.
Egyáltalán nem annyira nagyon tisztelt Kormány! Alapvetően a demokrácia, és az aktív demokrácia híve vagyok; így tehát, ha már megkérdeznek egy politikai kérdésről, akkor válaszolok, örömmel válaszolok, és őszintén válaszolok. Ez nem árthat. (Én már úgyis biztos…..
w Neveket akarok hallani 2009.03.21 16:59:11
Ha a szocialisták azt hiszik, hogy eltölthetnek két hetet pöcsvakargatással, akkor éppen elkövetik az utolsó súlyos hibájukat. Az új miniszterelnököt napokon belül meg kell nevezni, vagy legalább azt a kettőt-hármat, aki szóba jöhet. Itt most nem lesz szundikálás, nincs tévé,…..
Tegnap megkaptam a kormány "Új Magyarország" kiadványát.Nagyjából átnézve a következő gondolatok fogalmazódtak meg bennem.- a kiadvány ugyanolyan mint az MSZP által sokat kritizált FIDESZ kormány által kiadott Országjáró- kíváncsi lennék, hogy ezt a sok pénzért…..
Orbán Viktor nem is olyan régen azt a kijelentést tette, hogy  "ha hatalomra kerülünk befagyasztjuka költségvetési kiadásokat". Először amikor hallottam ezt a mondatrészt nem is gondolkodtam el a tartalmán, automatikusan arra gondoltam, hogy ez azt jelenti, hogy…..
2008.01.18.-án a Népszavában egész oldalas hirdetést jelentetett meg az MSZP "a józan ész nevében".Megigérik, hogy az elkövetkező időben tájékoztatnak bennünket a reformokról és azok hátteréről. A bevezető szöveg éppen olyan általános és semmitmondó mint az MSZP…..
Politikai Dühöngő 4-es metró 2008.01.07 19:23:00
Röhejes, hogy 200 m-re egymástól állomást létesítenek. Az a baj, hogy átgondolatlanul, illetve ötletszerűen hozzák a döntéseiket a vezetők. Igaz nem a saját pénzüket költik. Ha a jövedelmük attól függne, hogy az ország, vagy egy város adósságállománya mennyi, akkor…..