Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ezkes.hu

26 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rex Applegate Rex Applegate önéletrajza leginkább egy kalandregényhez hasonlítható. Családja a legősibb, Oregonban letelepült famíliák közé tartozik. Nagybátyja, aki mellesleg a Remington puskák díszítésében ért el szép eredményeket, Rex-et már fiatal korában bevezette a vadászat…..
A Global konyhakések   "A felkelő nap szigetének csillanása - ezt jelentik nekem, a késeim."      A hagyományos Japán konyhakések több száz éves fejlődésüknek köszönhetően mára olyan, a kezelhetőség és használat szempontjából is a tökéletességig fejlesztett eszközökké váltak, melyek a világ…..
1939-ben Joseph R. Gerber Portlandban, Oregon államban alapította a Gerber Legendary blades vállalatot kezdetben exkluzív konyhai késeket gyártott, majd hamarosan az egyik legismertebb finomkés gyártó lett az USA-ban. Célja az volt, hogy mindig a piac lehető legjobb minőségű és anyagú késeit…..
A fenőkövekről   A legősibb élezési eljárással ismerkedhetünk meg közelebbről, azaz a fenőkövekről ismerhetünk meg részleteket. Legyen az kézzel vagy géppel végzett az un. abrazív megmunkálások közé tartozik, azaz a folyamat során az adott felületről a felesleges anyagot rendkívül apró részecskék…..
A hidegháború korszakának kései   A kések csillaga a második világháború után többé nem áldozott le. Szerepük megmaradt a korszak háborúiban, sőt talán még nőtt is. Használták a késeket az izraeli ejtőernyős vadászok (elég primitív, lapos, lándzsa hegyű és kifejezetten csavarhúzóra emlékeztető…..
A kukhri Jatti ney hunnu hunchha? - Hogy van?" köszöntik egymást és vendégeiket a nepáliak. Cikkemet is így illik kezdeni, hisz egy fantasztikus nepáli késről, a kukriról szeretnék beszélni, amely az egyik legősibb és legtitokzatosabb fegyver a világon. Don Paul, a Mindenki késbibliája szerzője…..
Túlélő kések   A túlélőkések bemutatásával, eddig nem foglalkoztunk a blogunkban így pár gondolatot osztanék meg ezzel a témával kapcsolatban. Azokat a kétségeket szeretnénk eloszlatni, mely eme nagy késcsaláddal kapcsolatban merültek fel az évek során Magyarországon.   Sokan megmosolyogják…..
Az olasz Alpokban, az osztrák határhoz közel fekszik Maniago városa, amely nem csupán a festői környezetéről híres. Több évtizeddel ezelőtt, itt alakult meg egy vállalkozás, ami az egész világon ismertté tette a település nevét.        A Fox üzeme, ahol a csodálatos kések…..
  A Kershaw története egy másik, legendás késmárkával kezdődik.1967-ben Pete Gerber a Gerber Legendary Blades cég tulajdonosa egy 28 éves Pete Kershaw nevű férfit vett fel a céghez. Kershaw 1967-től 1974-ig a cég nemzetközi értékesítési osztályán dolgozott. Pete a Gerbernél töltött évek alatt…..
A kezdet Szinte alig akad olyan "késmániás" ember, aki ne ismerné az apró pók emblémát és a megosztó formavilágú Spyderco késeket. Sokan azt mondják, hogy a Spyderco-nál a késeket valószínűleg sötétben tervezik, mert némelyik igen furcsán néz ki. Kevesen gondolnák, hogy a mai világhírnevet alig…..
Az alapítás     Amikor sok évvel ezelőtt Les De Assis tervezőasztalán megszületett az első balisong (pillangókés) még maga a mester sem gondolta volna, hogy szárnypróbálgatása az amerikai késkészítés egyik meghatározó tagjává teszi. Sokan talán még a mai napig sem tudják honnan ered a…..
Tradicionális, japán konyhakések   A legenda szerint a japán kardkovácsokat a 14 század elején, egy császári rendeletnek köszönhetően mindössze havi két szamuráj kard elkészítésére hatalmazták fel. Mivel ezzel a megélhetésük veszélybe került, legtöbbjük a hagyományos kardkészítési technikákat és…..
A kezdetek   Victor-Amédée Opinel az első kovácsműhelyét Gevoudaz-ban, egy faluban alapította Saint-Jean-de-Maurienne közelében.   Fia, Daniel később mellette dolgozott, és apja halála után átvette a műhelyt. Híres szerszámgyártóvá kellett válnia, hiszen apját nagyra becsültek azok a…..
CRKT kések az innováció élvonalában     A CRKT céget (Columbia River Knife and Tool®) 1994-ben alapította Paul Gillespie és Rod Bremer. Előzőleg mindketten a Kershaw knives-nél dolgoztak. A cég csak az 1997-es Shot Show-n indult, amikor bevezették a K.I.S.S (Keep It Super Simple) zsebkést.…..
Milyen legyen a jó konyhakés?   Egy jó konyhakés talán a legfontosabb kelléke a konyhának, egy olyan szerszám, amely nélkülözhetetlen mindennemű étel elkészítésénél. Más-más jellegű és karakterű konyhakéssel lehet csak szakszerűen,  jól előkészíteni, dolgozni. Ha például vékony szeleteket…..
A kezdetek     A 17.század elején valamikor a Németországi Remscheid-ban egy szép tavaszi napon két fivér, Hermann és Robert Boeker úgy döntött, hogy céget alapít kéziszerszámok gyártására.   A fa szimbóluma, amely az évtizedek folyamán szorosan egybenőtt a céggel, arra a kicsi gesztenyefára…..
   A Bowie kés "legendája"       James Bowie James Bowie, Kentuckyban született 1796. áprilisban, de életét Louisianában töltötte. Fiatal korában sokat vadászott és a legendás bátorságát mi sem mutatja jobban, miszerint kötéllel fogott be aligátorokat, valamint előszeretettel szelídített…..
Az Extrema Ratio   Az olaszországi Pratoban található Extrema Ratio nagy teljesítményű harci, katonai, konyhai, vadászati ​​és taktikai késeket tervez, gyárt és értékesít 1997 óta, és a katonai és taktikai késiparban, páratlan hírnévvel rendelkezik. Az évek során megnövekedett kapacitás lehetővé…..
A késgyártók igyekeznek az újdonságaikkal minden használói réteget kielégíteni. Nagy a piac, nehéz újat alkotni a figyelmet felkelteni. A CRKT újdonságán a Torreya-n már a képek alapján is megakadt a szemem.   Klasszikus vadász zsebkésként ajánlja a gyártó, amely szerinte megállja a helyét…..
Pár hete nézegettem a Blackfox katalógusát és megakadt a szemem egy Blackfox, outdoor kategóriába tartozó BF-617 számú fix pengés késen.   A Blackfox nemigen bajlódik fantázia nevekkel, számokkal jelöli többnyire késeit. Az olasz Fox Cutlery gyártja a Blackfox késeket, igen széles felhasználási…..
Az áruházban kapható kés és outdoor termékek katalógusai. ----katt A linkre kattintva a Google Drive-ra navigál. Megtekinthető,letölthető.Nem szükséges Adobe Reader hozzá.   ..
Sokszor voltunk már a Kosd, Gyadai-rét, Naszály-hegy útvonalakon. Malacka kedvence, mert a réten lehet kergetni a nyulakat, őzeket, rókákat. Vagy oda, vagy visszafelé útba kell ejtenünk a szórakozás miatt. A nap remeknek ígérkezett, felhő sehol sem, friss szellő fújt, ami valamelyest elvette a nap…..
XI.Tűzzel-Vassal Fesztivál 2014. június 21. szombatSzékesfehérvár Rác utca (Skanzen) Az ország késes, tőrös, kovács és fegyverkovács mestereinek kirakodóvására.                 Egész nap igényes kulturális rendezvények a Rác utca minden…..
Két hete hónom alá csaptam Zsebit, két liter vizet, egy kis erdélyi szalonnát lila hagymával és elmaradhatatlan utitársamat az Opinel bicskát (megveheted itt) és elpöfögtünk autóval a Duna másik oldalára a Lajos forráshoz. A videokamera a hátizsákomban volt, nem volt kedvem a fényképezőgéppel…..