Regisztráció Blogot indítok
Adatok
eSportolo

58 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Legutóbb a kezdetekről gyűjtöttem össze a gondolataimat, viszont úgy gondolom, hogy a 2014-es történéseket nem túlzó a sztárrá válás időszakának nevezni. Annyi minden történt külföldön és itthon is, hogy talán a leghosszabb rész lesz a mostani... Annyi minden történt 2014-ben összesen, ami eszembe…..
Hosszú út vezetett oda, amit ma CSGO-nak hívunk és mivel most volt az utolsó Major, így úgy gondoltam csinálok egy kicsit beszélgetősebb, visszaemlékezős streamet a témában. A nézettség olyan szinten az egeket rugdosta, hogy inkább csinálok egy írásos, de összeszedettebb cikksorozatot is a saját,…..
Az elmúlt négy részben kitárgyaltam nem egy témát. Volt szó a háttérről, a különböző játékos eseményekről, a média munkásságáról és a játékos teljesítményekről, értékekről. Ez az utolsó cikkem egy jó ideig. Ahogy én nyugdíjazom magam, úgy az utolsó cikkemben ugyan erre buzdítok majd még nem kevés…..
A jelenlegi cikksorozatomban beszéltem már  jó néhány problémáról. Legyen szó a háttérről, a különböző játékos eseményekről, a média munkásságáról és most itt az ideje kivesézni a játékosokat. Több szempontból is érdemes megvizsgálni a magyar játékos állományt. Egyik ilyen fontos szempont az adott…..
Mielőtt elkezdeném kivesézni, hogy mi és hogyan változott szerintem, akár pozitív, akár negatív irányba az esporthoz kötődő médiamegjelenések és közvetítések kapcsán, meg kell jegyeznem, hogy sem újságíró, sem marketing területen nem tevékenykedtem. És természetesen nem feltétlen értek egyet az az…..
A korábbi felvezető cikkemben a magyar esport haldoklásának egyik okáról esett szó. Ez nem volt más, mint a háttér hiánya vagy nem megfelelő megléte. A mostani bejegyzés a különböző lehetőségekről szól, ahol villantani lehet. Így vesézzük ki a rendezvényeket, versenyeket és velük kapcsolatos…..
Hosszú ideje érlelődik bennem a mondanivaló és úgy érzem miért is ne adjam ki magamból a gondolataimat. Nagy bajok vannak itthon és sokan csak pislognak, hogy miért mennek el szép lassan mellettünk a környező országok eSport terén is. Ezen gondolatfoszlányokból igyekszem megosztani veletek többet,…..
Először is azzal kezdeném, hogy számomra shooter igazán csak FPS játék lehet. Emiatt nem is követtem a TPP mérkőzéseket. PUBG, mint eSport játék: Személy szerint a Battle Royale játékokat sosem fogom igazán eSport játéknak gondolni mégpedig egy okból. A szerencse faktor, hogy mit és hol találsz…..
Bár a kérdőívet még nem állítottam le, de úgy érzem, hogy a podcast miatt érdemes összeszedni a gondolatokat és a kiértékelést egy cikkbe. Húsvét hétfő estig mindenképp hagyom, hogy aki nem tette még, válaszolni tudjon a kérdésekre. A kérdésekkel igyekeztem mindenféle területet érinteni és bízom…..
Ezt a cikkemet szándékosan egy időben a másikkal együtt jelentetem meg. Bármennyire is úgy tűnik vagy tüntetik fel, hogy a rossz fiú vagyok, én ezt nem érzem. Én csak azt szeretném, ha a közösségnek és a közönségnek lenne jó. Pont emiatt gyűjtöm össze a különböző gondolataim a teljes rendezvénnyel…..
Mikor ennek a blogbejegyzésnek nekiálltam, még napok voltak a rendezvényig, de már elég sok olyan inger és visszajelzés jutott el hozzám, ami részben amatőrséget mutat, részben biztosítékot vág ki sokaknál és természetesen nálam is. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem volt gyakran téma a rendezvény…..
A vasárnapi nap folyamán hivatalosan is kiderült az, amire facebook oldalamon már a múlt szerdán sejtelmesen utaltam. A GameAgentsből kikerült pbD, amit azt már tudtunk, de FLEAV streamjén kiderült más is, amit hivatalos álláspontnak foghatunk fel a csapat részéről. Ez viszont egy sor kérdést és…..
Mikor elkezd(t)em írni ezt a blogbejegyzést, akkor már kiderültek, hogy kik szerepelnek a V4-es CS:GO nemzeti döntőben. Viszont nem véletlenül most állítottam nyilvánosra a kis cikkem. A saját szemszögemből igyekszem felvázolni, amit látok a megszokott őszinteséggel. Szabályzat: Amit az elején le…..
Azt mondhatom, hogy a múlt hét egyik legszerencsésebb embere lehetek, legalább is a hazai CS:GO tekintetében. Még a hét elején felkérést kaptam, hogy legyek tartalék közvetítő a selejtezők folyamán. Alapból, hogy egy ilyen rendezvényre és ilyen stábba meghívást kap az ember, úgy érzem…..
Hosszú ideje nem ragadtam billentyűzetet, hogy írjak, mert nem láttam értelmét. Hiába jut el hozzám a mai napig sok információ a játékosoktól, rajtam keresztül ritkán jut el annyi emberig, hogy az megmozdítson valamit a eSport közösségekben. Robi ezeket könnyebben tudja a nagyérdemű elé tárni, mint…..
A CSS azon kevés játék közé tartozik, amivel elég sokat játszottam annak ellenére is, hogy jómagam a mai napig inkább CoD-osnak vallom. A közösség már kicsit másabb, mint amit az 1.6-nál tapasztaltam, de ez részben az életkorból is és az egyénekből is adódik. Visszatekintve…..
eSportolo 2016.12.03 13:31:10
@fagyikaa: Ti végtátok, ti tudjátok ezt jobban. :)
De ott ilyen módon összevágva a sportkastélyban hatalmas élmény volt látni és főleg a reakciókat az arcokon.
Egyik legkellemesebb eSporthoz és lanokhoz kapcsolódó élményem. Szóval köszönet érte :)
Körülbelül 2 hónapja, szeptember elején kaptam egy meghívást egy eSport témájú beszélgetős estre. Végül azonban nem mentem el az ominózus megbeszélésre, de részben csak megerősített néhány gondolatomban és a véleményemben. A témák a magyar eSport résztvevői, a magyar eSport fejlődése és helyzete a…..
Mióta nem menedzserkedem, nem igazán foglalkozom azzal, hogy itthon mi és hogyan zajlik az eSport terén, de mindig vannak olyan események, amik akár a játékos ismerősökön keresztül, akár a közösségi média segítségével mégis elérnek engem is. Rengeteg olyan gondolat keringet…..
Nem is olyan rég történt egy olyan esemény, amire már számítani lehetett, de még csak most következett be. Nagyon nagy problémának tartok sok mindent ezzel kapcsolatban és szépen sorba is szedem őket. Mindemellett vettem a fáradtságot és írtam a tRICKED szervezetének, ahol azon…..
eSportolo 2015.06.21 12:56:52
@Pene: Ezt elfogadom és szép és jó. De a kérdés a betartatása és annak kialakítása. Ez a kijelentés is már rengeteg kérdést vet fel nálam.
Anno beküldtem én is egy eléggé általánosnak mondható 10 pontot, ami bekerült a kalapba, hogy foglalkozni fogunk vele...
Jó ötletnek tartom én a millát és kell valaki, aki összefogja a játékokat és azok közösségét, csak sokszor ott elvész az erő, hogy a népszerűsítésre megy el az energia, nem pedig arra, hogy ilyen eseteket megelőzzön és valamilyen retorzióval sújtson.
Egyénenként sokszor vállalva vannak a vélemények kisebb társaságban vagy négyszemközt, de a nyilvánosság előtt nem mertek konfrontálódni akkor sem, mikor jó lenne. Ezzel kéne még valamit kezdeni.

Ozsi
Húsvét idején, ahogy már megszoktuk, egy újabb ICL-t hozott a nyuszi nekünk. És azt kell mondjam, hogy egy olyat, amit jó "fogyasztani". Hogy pontosan mire is értem ezt, azt azonnal ki is fejtem. Azt a legtöbben tudjátok, hogy korábbi cikkem révén én már egyetlen egy alkalommal sem…..
eSportolo 2015.06.21 11:30:27
@ponorka: Kedves ponorka!

Örülök, hogy építő jellegűnek fogod fel kritikámat. Sok sikert a következő interjúhoz! :)

Üdv, Ozsi
Március 28-án megrendezésre került az első Esport Fest, amit sok szempontból a "leg" szócskával illettek. De sajnos azt kell mondanom, hogy az összkép ennyire nem volt egybehangzóan pozitív. Mostani bejegyzésemben is több videóval és képpel találkozhattok a helyszínről és a…..
Megint egy olyan téma, amit kedves Robi barátom vetett fel és úgy érzem, hogy kicsit több kifejtést igényel és kis dorgálást mindazoknak, akik magukra ismernek. A kérdés, amit pár napja feltett igen egyszerű: "Mire van szüksége a magyar eSportnak?", ám válaszolni rá kicsit…..
Január végén először vettem részt bármilyen, játékhoz köthető mozizásban. A kezdés annyira lelkes volt, hogy az elmúlt 3 hétvégén vetítésre került összecsapások legnagyobb részénél én is jelen voltam a moziban. Ezen időszak alatt pozitív és negatív élményekkel…..
Most november végén második alkalommal nyílt lehetőségem arra, hogy segítsem a PlayIT staff részének munkáját. Mivel szeretem az ilyesfajta pörgést, nem volt számomra terhes sem az előkészület, sem a rendezvény maga. Elég izgalmas és tartalmas 3 napot tudok magam mögött és…..