Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Egyiptom

1 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szeretnék közreadni egy - sajnos mindennapi - magyar utazási történetet: Közel 1/2 millió Ft-ért (2 főre értve) a KING TOURS utazási Iroda (címe: 1056 Budapest, Írinyi u. 10., web: www.kingtours.hu) az alábbi szolgáltatásokat nyújtja, és ezt helyénvalónak tartja egy…..
Egyiptom 2009.06.04 21:16:02
Nadja vérprofi, iszonyú sokat tud és szórakoztató az előadásmódja. Az utazási iroda sara, hogy - mi hosszabbítottunk - a név szerint lefoglalt tengerparti szálloda helyett csak egy városszéli, nem tengerpartit adtak (nem kevés pénzért). Ennek az oka egyébként csak annyi, hogy rengeteg orosz turista volt akkor, akik zsebből túllicitálták a mi foglalásunk és így örülhettünk, hogy volt hol lakni. A telepített idegenvezető azt mondta, hogy a szállodák a TUI-val és NECKERMANN-al nem packáznak annyit, mert sok vendéget visznek, viszont a KING TOURS-hoz hasonló kis irodákkal nem foglalkoznak, mert nem veszteség nekik az a pár ember akit miattuk elbukhatnak. Orosz pedig több van Egyiptomban, mint magyar. Ami miatt berágtam a KING TOURS-ra az az, ahogy a helyzetet kezelték. Utólag pedig mindenkinek azt mondták, hogy ő a hülye, a panasza egyedi és a többiek elégedettek voltak... Mi tartottuk a kapcsolatot a többiekkel is...
Azt meg versenyen kívül említette meg az iroda vezetője, hogy ugye nem gondolom komolyan, hogy ezeket a várható problémákat előre elmondja? Én hiszek a választás szabadságában, így komolyan gondolom és el tudtam volna dönteni, hogy megéri-e így nekem, vagy fizetek többet és megyek a Neckermannal. Az első komment pedig magáért beszél, mert a blog születése előtt én elküldtem az irodának, hogy mi és hol fog felkerülni a netre, így reagálhattak volna rá a nyilvánosságra hozatal előtt. Igaz akkor már helyszíni jegyzőkönyvön, panaszlevélen és millió telefonbeszélgetésen túl voltunk mindenféle eredmény nélkül (egy őszinte bocsánatkérés is lehet, hogy elég lett volna...), így nem is vártam mást tőlük.
Ez ugyan még nem egy nyári vakáció története, de a friss sérelmekre 1-2 hónapot még biztos várni kell, hagyni egy kis időt, amíg érlelődnek, úgyhogy addig melegítsünk SF videóval dokumentált üdülésével Mauritiuson a Les Cocotiers hotelben: 2006 októberében barátnőmmel…..
Egyiptom 2008.01.08 10:25:27
King Tours-os történet, eldöndheted, hogy feketelista, vagy bevállalod...
Van egy utazási szerződésed amiben jól láthatóan szerepel a szolgáltatás. 5*, all inclusive ellátás. (A számítógép ördöge miatt került oda az a szám a PTK hatálya alá tartozó szerződésre, legalábbis erre hivatkoznak.)
Helyette egy 4*-os szállodát kapsz Hurghadán, amit más 3*-osként árul, de kicsire nem adunk.
Aztán hajnalban továbbállsz a nílusi hajóútra.
Ott egy kedves, jólelkű, ámde a magyar nyelvvel igencsak hadilábon álló fiatalember fogad (sem idegenvezetői engedéllyel nem rendelkezik sem a magyar nyelv nem megy, sem történelmi tudása sincs), és mondani, hogy ő lenni vezetni körbe téged idegent.
Én lenni érthető?
Azért ez az volt, szerintem.
Viszont ami Egyiptomban elhangzott az nem annyira. Pár percet mesélt egy-egy nevezetességnél (értsd: például a megnézendő templom bejáratánál mondott egy-két mondatot az egész templomról) és utána mondani, hogy találkozni lenni majd fél óra múlva, addig nézegess. Amúgy arra a helyre "csak a fáráó és a nágypapa" mehetett be, Egy hetünkbe telt, de megfejtettük: a nágypapa, nem nagypapa, hanem a nagypap, azaz a FŐPAP! Tehát oda csak a fáraó és a főpap mehetett ahova mi is benéztünk. Ugye mennyire máskép hangzik így? És ez így ment végig egy teljes 4 napos hajóúton.
Aztán megnézel mindent, ami egyébként csodaszép és tényleg ott van Egyiptomban függetlenül az utazási irodától.

Aztán visszaérsz a hajóútról némi fanyar ízzel a szádban, hogy mennyi mindenről is lemaradtál az idegenvezetés hiánya miatt, de majd legfeljebb pihensz egy kicsit a tengerparton, hiszen mész Hurghadára.

Erre visszavisznek ugyanabba a szállóba ahol kezdted az utat. De nem baj, elviseled, hiszen másnap már a hosszabbításra lefoglalt és ezer forrásból letesztelt szállodában leszel.
Gondolod te...
De nem, reggel kiderül, hogy maradsz ahol voltál, mert hiába fizettél és igazolták vissza, nincs hely.
Oké, akkor viszont szeretnénk egy legalább olyan szállodát amit kinéztünk. Az sincs. Így mivel nem akartunk hajléktalanok lenni, maradtunk.
Volna...
Végül is maradtunk, bár délben kizártak minket a szobánkból (mindenünk odabennt), mivel valahogy elkeveredett állítólag az utazási iroda foglalása. Így délután 1/2 4-kor már ott tartottunk, hogy nagyon kezdtünk örülni, amikor megkaptuk az all inclusive karszalagot és végre bemehettünk a szobánkba
Ehhez kellett némi fenyegetőzés a magyar konzulátusra hivatkozással, és az idegenvezető odarendelése. (Arabul mi nem beszélni sajnos.)
Bár elment egy napod veszekedéssel és a nyaralás helyett a nap kérdése a hogyan is juthatnék be a cuccaimhoz a szobába lett.
Így ott maradtunk Hurghada szélén. Ebben annyi jó volt, hogy megismertük a reptéri menetrendet, mivel a szállodánk a kifutópálya végében volt. Azt azért meg kellett állapítani, hogy a leszálló repülőket meg lehet szokni, viszont a felszállókat nehéz, mert akkor remeg az ablak egy kicsit.
Aztán még annyit szeretnék elmesélni, hogy ott a helyszínen vetettünk fel jegyzőkönyvet a hiányosságokról, nehogy azt találják mondani, hogy itthon találtunk ki mindent.

Konklúzió:

Az utazási szerződést kidobhatod, mert abban hiába vannak olyanok, hogy ilyen esetben legalább olyan, vagy jobb szállodát kell biztosítani mint a lefoglalt, ezt próbáld meg érvényesíteni odakinnt, legalábbis a King Tours utazási irodánál.

A panaszlevélre válaszul számon kérnek, hogy mit mászkálsz napra, ha nem szabad, és miért reklamálsz, hogy nincs magyar idegenvezető, amikor van, mert tud magyarul is köszönni? Az nem elég? Micsoda igényes utas...

Meg különben is, el lett rontva a szerződés és ők ezt nem vették észre, de egyébként is az utas dolga.

A vége? Ennyi. A KING TOURS utazási irodától óvok mindenki.

Egyiptomról pedig annyit szeretnék írni, hogy érdekes ország, nagyon szép és izgalmas látnivalókkal.
Ha eljutsz oda csoda-dolgokat láthatsz, de jól válassz utazási irodát!