Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szg54

77 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hiányod már nem érdekel,szívem többé nem énekel,lelkem újra életre kel,senki előtt nem térdepel,és vidáman ébredek fel.  Dömös, 2023. szeptember 17...
(Andreának)Évszázadok óta ismerlek itt e Földön,és évszázadok óta kereslek itt téged,ahová egy másik mindenségbőlcsillagokon lovagolva tértem vissza érted.Évszázadok óta karjaidban fekszem,évszázadok óta van ágyad ölemben.Alkonyórán jöttél, mikor már nem reméltem,azt hittem, már minden lehetőt…..
1915. Haiti inváziója során egy amerikai katona halott felkelők mellett pózol..
Úgy őrzöd csonttáfagyott álmaid fájdalmát, az éhezés gyönyörét, mint mesebeli kincset. Szerelemnélküli éjszakáid áldozata lettél, önnön rabságába vetett szellem, hitetlenség temploma. Lennék én teljességed, koszorúd, csönded, nyugalmad, simogatnám kiáltásod. Lehetnél mellettem gyenge nő,…..
  Jehov kézműves volt. Világokat épített, rakott össze a saját kezével. Megrendelésre is dolgozott, de kedvtelésből is alkotott, teremtett, kísérletezett. Most éppen különös műgonddal járt el. Elemében érezte magát: ismét egy új világ született a keze alól. Először izzó vasmagot formált, azt…..
. Házastárs ingerlékeny apja: harapós.  Cher, amerikai énekesnő annyira népszerű Franciaországban, hogy még egy várost is elneveztek róla...  Szeretnék május éjszakáján betépni...  A hadihajón a győztes csatát követően ünnepélyesen felzendült – a legénység.  Játszótéri játék örömlányok számára:…..
csillagom szívem sötét virágom csak te vagy már az egész világom hogyha kívánnád kárhozott lennék érted akár a pokolra mennék odalent járnám ördögi táncom hátamon korbács nyakamon járom emelj fel engem arcodat fedd fel szárnyaljunk együtt ha itt reggel gyere velem hát – átkozzon bárki –…..
Csillagom vagy, egemen ragyogsz. Hiába bújsz el sötét fátylak mögött átvilágítasz homályon, ködön. Téged áhít minden pórusom, árva vagyok nélküled, levágott szárnyú angyal, bús, földönfutóvá lett szellem. Csak ködlovag vagyok, ha nem vagy velem. Betölti egemet ragyogásod, nincs neked csak égi…..
Azt hitte magáról, hogy költő,ki majd az égbe menetel,ám eltelt majd egy emberöltő,s nem jött rá, hogy ő csak szemetel.  És otthon ült a kisszobába’,zseninek gondolván magát,de koszorúja svájcisapka,s mit palástnak hitt, csak kiskabát.  Ha olvas más költőket néha,gyakran csak így irigykedik:mikor…..
Milyen szép nagy fehér pelyhekben hullanak a szavak, az elárvult, jelentésükvesztett szomorú szavak. Mégis milyen vidám ez a szóesés: szógolyózunk, szóembert építünk, csúszkálunk a befagyott szavakon. Aztán ha jön az olvadás, bokáig járunk a szólatyakban, és végül csak állunk szótlanul. Dömös,…..
Ismét nagyot ment az oktatási államtitkár a közmédiában. A propagandaműsorban Palkovics László védte a védhetetlent és olyanokat mondott, hogy "túl nagy szabadsága van a pedagógusoknak", meg "a pedagógus pálya vonzó" és a Pisa-teszt amúgy sem releváns a sikeresség szempontjából.    ..
A parton őszi dermedésben állnak a fák, mint halk harangszó csilingelnek távoli vadlibák. Levél hull, sárga és barna álmodás, a víz se csobban, a szó se szól, s minden dal újabb halálos állomás. A nap csak egyre szürkül, számban a bor íze is fakul, s az ifjúság aranya lassan nemes ezüstté alakul.…..
Nem szabadulsz, nem szabadulhatsz! Odaláncolva élsz az idő gyarmatain, céltalanul sodródva, mint sziget egy kontinensek nélküli világban. Ám egy májusi hajnalon bekiált a sárgarigó a nyitott ablakon, és íme, íme és íme, az örök újrakezdés dala szól: Fütyül a rigó, kisül a cipó, szalad a csikó,…..
Megkoptak mind a szép szavak, nem állnak össze tollamon, és mint kiszáradó tavak, elporlik minden mondatom. Csak ülök, s a tollat rágom, s nem nyílik ki versvirágom. Dömös, 2016. május 15.  ..
Talán nem ide kellett volna születnem. Talán egy másik időben, egy másik dimenzióban lenne a helyem. A téridő labirintusában kellene bujdokolnom hideg északi fényben, hallgatva égi zenét, vándorolni csillagközi űrben, mint magányos hajótörött, az univerzum számkivetettjeként bujdosni fagyos és…..
  Ha itt az április, zöldül a szép Pilis, örüljünk hát mi is, történjék bármi is. Megjött az április, öröm már látni is, bohókás, kerge, friss, s olyan mint én – dilis. Dömös, 2016. április 3.  ..
Nem vagyok hős, nem vagyok bátor nagy király, mégis naponta begyalogolok a városba, járom az utcákat, megvakult udvarokban koldulok, kelkáposztaszagban, elkorhadt porolók tövében, összefirkált életek tövében, füles sapkával fejemen, szorosan megkötött fülvédővel, hogy ne halljam, mert nem akarom…..
Szeretnék egyszer elmenni innen messze, eltépni minden összetákolt versemet, s ha az út végén majd rám talál az este, talán még lesz egy jóbarát, ki eltemet. Dömös, 2016. március 4.  ..
Ölelés vagy magad, szerelmével kérkedő lágy csókvirágdémon. Kezedben tartasz engem, bőröd alatt simogatlak. Hadd legyek az álmod, lebbenő pillád mögött tolakodó szellem, meghasadt égboltbeton, kőeső-cirógatás, tántorgó józanság, tanácstalan szerelem. Értünk hull a tavasz könnyű könnye, miénk…..
Mexico városa Cancún, messze van, nincs is ott kun kán, van sok szép asszonya, ezért hát nem csoda, hogy vágyik oda sok kan kun. * * * Nyámnyila ifjú volt Kelemen, nem kapott ő még nőt sohasem. „Férfias hogy legyek? Fiúkat szeretek, mert legszebb a férfiszerelem!” * * * Szép nagyváros…..
  Ó, hát megint itt van a szigorú tél, fagy csikorog, hó hull, s kint zihál a szél.   Farkasok fénylő foga vicsorog, homályban felvöröslő vér bugyog. Lábak ropják, tiporják a táncot, kéz derekat markol, simít ráncot.   Csikorog a hegedű, síp sikolt, arcára sötét felhőt húz a…..
  Az ősz palástja rám telepszik, aki elfut, sosem menekszik, a múltja ott él két kezében, kísérti az elveszett éden.   A szabadság bezárva bennem, csodákra táruló szememben, ölelni feszülő karomban, szűkölve hátráló napokban.   A tél árnya már megkörnyékez, bújnék hozzád, mint fa…..
Szeretsz? A ráncaidat is. Nézd, már fehérlik fejem. Ó, hány éve is már… Szemed szemem, kezed kezem, s átkaroljuk egymást – halálos öleléssel. Dömös, 2015. november 24...
Oly nagy vagy, és oly nagy a dühöd is. Megértem. Te valahol politológus is vagy, nemcsak az általános gyűlölet beszél belőled, hanem a személyes düh és a sértettség is, hozzáértő szakértelemmel, történelmi szemelvényekkel alátámasztva. És hát hol van hozzád képest holmi…..
(Magyar László költő halálára) Szomjas a Duna, porzik a parti iszap, rekken a nyár:a nap is barnára sül. Az autó kormányára ég a kéz, arcomon görcsbe rándul a simogatás: az érintés is éget, nem csak tekinteted. Már csak mi vagyunk-vagyunk, támadunk és támogatunk, s napunk…..