Regisztráció Blogot indítok
Adatok
takacsniki

41 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
On_foot 1. A válasz: nem 2018.06.23 09:36:35
Az írás nem könnyű, főleg, ha fogalmad sincs, igazán mi érdekel, és 2016-ban elkezdesz egy blogot, amire aztán két êvig rá sem nézel. Szomorú tény, hogy még 25 évesen is hónapról hónapra csapongtam, egyszer longboardozni akartam, utána jött a kitesurfing (kösz Mui Ne!), majd a bouldering, TRX (nem,…..
Ne ámítsuk magunkat - pont úgy főzök és sütök, ahogyan élek. Olykor ez kimerül annyiban, hogy fellapozok egy könyvet, megnézek egy receptet, és elkészítem, olykor meg végigdumálom, akár magamban is az egész procedúrát. Őszintén remélem, ez nem valami rossznak az előjele. Miután megérkeztünk, sőt,…..
A két és fél hónapos utunk szinte egy szemvillanás alatt elrepült, újra használok ékezeteket, és közel 3 hét után rávettem magam, hogy mappákba rendezzem a fotókat, így több is felkerült a bejegyzések mellé. Mivel a Tet alatt igyekeztünk nagyokat sétálni, mindent megnézni Hanoiban mégegyszer,…..
Miutan megneztuk Ho Chi Mihnt, a "kotelezo" muzeumot, egy filmet a moziban, bejartuk a francia negyedet, az ovarost, a piacokat, es elkoltoztunk egy masik hotelba, ami kiesik ugyan a nagy forgatagbol, meg a Nap is kisutott. Az utolso napok ezek, holnap alszunk Hanoiban utoljara, masnap ejjel indunk…..
A Haoiba erkezesunk elso napjatol kezdve hideg van, ma mar esik is az eso, oszinten remeljuk ez megall ezen a szinten, mert ha Vietnamban esik az eso, az olyan, mintha soha nem allna el. Tegnapelott megkerestuk a Sihn Tourist helyi irodajat, amit konnyu osszeteveszteni a Sihn Cafe (korabban ez volt…..
365 nap hátizsákkal Azsia(rol) 2016.02.01 11:34:12
Azsia csodalatos. Legalabbis amit eddig lattunk belole. Annak ellenere, hogy Kambodzsa alapvetoen vegyes, bennem szemely szerint leginkabb szomoru erzeseket keltett, megis azt mondom, semmi penzert nem hagytuk volna ki az Angkort, (Siem Reapben), sem a Gyilkos Mezoket (Killing Fields), sem pedig a…..
Az elmult kozel 10 napban strandoltunk, moziba mentunk, bowlingoztunk, megneztuk az oceanografiai muzeumot, a varosi piacot, az ejszakai piacot, reszben egy tradicionalis vietnami tanceloadast, de legfokepp, ettunk. Nha Trang egy kivalo helyszine a sokak altal kedvelt vizparti nyaralasnak,…..
Szoval Mui Ne... a napjaink a buvos negyes jegyeben telnek, part - a nagybetus PART, ahol meg Dicaprio is orommel lazulgatott volna, ha nem epp Thaifoldon jatszodik a film, BBQ - HILL SMOKERIA - remek burgerek, a pulled porkra csak izben emlekezteto, nevezzuk igy vietnami pulled pork, hazi…..
Hetfo reggel negyed 7-kor indult az alvos buszunk Mui Nebe. Sleeping Bus = harom sorban egymas felett, agyszeru ulesekkel teli busz, ajandek viz, frissito kendo, egy megallo, szuper gyors csomag kihalaszas a csomagtartobol, minusz 1 pulover. Diohejban. Az utazas maga egyaltalan nem tunt hosszunak,…..
Szoval, a The Sihn Tourist... aznap harom busz indult a Mekong Delta kirandulasra, nem tudom miert, mi egy javareszt koreaiakbol allo csoportba kerultunk, az idegenvezetonk (ismeros lehet, leginkabb Pattogi karakterehez hasonlit a Szomszedokbol) akkora rutinra tett szert az evek soran, hogy ket…..
Hol is hagytuk abba? Nos, a Bangkokba valo visszateres utan komoly dilemmaba estunk, mert azt a kirandulast hosszabbra terveztuk, ket napnal mindenkepp. Nem ostorozom tovabb se magamat (magunkat vegkepp), se a piszkos, szemetes Pattayat, igy most nem kezdek bele a "de ilyen mocskos partot meg sose…..
Mielott megerkeztunk, kulonbozo velemenyeket hallottunk Pattayarol. Amikor leszalltunk, egy kocsi hatso reszebe preselodtunk, majd a cel elott korulbelul ket utcaval leszallitott bennunket a sofor, es korulnezve nem tunt tul baratsagosnak a kornyek, kicsit elbizonytalanodtunk. Mi delen lakunk, a…..
Fel 11-kor indult a buszunk, egy kis zapor kisereteben, aztan egy kellemes masfel oras alvas utan Pattayan talaltuk magunkat, legalabbis az utaskisero dallamos hangjan ezt kialtotta, mikor megallt a jarmu. Buszbol ki, csomagokat osszeszedni, aztan egy taxiba be, amit a helyiek tuk tuknak hivnak, de…..
Bangkok az a varos Thaifoldon, ahol eddig a legtobbszor jartunk. Altalaban mindig visszajovunk ide egy - egy tura utan, pihenunk, aztan utnak indulunk. Az elso harom alkalommal legalabbis igy tortent, igy utaztunk Ayutthayaba, Phuketra es Chiang Maiba is. Chiang Maibol masfel oras repulouttal…..
 A vendeglatasban dolgozok szamara (altalaban delutanra jarunk dolgozni) a reggel 6 orai ebredes kisse szokatlan, igy barmi is tortenik, mindig kerdojelek vannak a fejunkben, vajon jol allitottuk e be az orat. A valasz igen, indulas a buszhoz, persze jo azsiai szokashoz hiven (ezuttal, csak) negyed…..
365 nap hátizsákkal Chiang Mai 2016.01.05 09:43:47
A varos amelyet az 1250 - 1860 kozott fennallo Lanna Kiralysag szive es lelkekent szoktak emlegetni, egy hegyekkel es folyokkal ovezett volgyben fekszik, az eghajlata kicsivel huvosebb, igy a tengerpart es Bangkok utan kifejezetten frissnek hat, mikor ideerkezunk. 1292 ota letezik hivatalosan,…..
Bangkokba kicsit elobb erkezett meg a busz, igy en meg az igazak almat aludtam (volna), mikor megalltunk es mindenki leszallt. Rovid tanakodas, hosszabb felebredesi procedura utan elindultunk a Skytrain fele, hogy tomegkozlekedessel kozelitsuk meg a belvarost, megsporolva ezzel ugy 400 THB-ot. Mivel…..
365 nap hátizsákkal Csomagolas 2016.01.02 15:40:09
Megint... a legjobb resze az utnak, amikor elindulunk, mert valami teljesen uj kovetkezik majd. A masik, maga az utazas, jelen esetben a buszozas, kozben egy kis Johnny Cash (erosebb idegzetueknek az oreg Ogli G, vagy TKO, nem, nem vicc), az ut menti ejjel is telt hazzal mukodo levesezok, kis…..
Az elmult par nap osszefoglaloja ismet a Phuket - Bangkok buszuton irodik, csak ezuttal visszafele haladunk, a busz felso szintjen ulunk, pont az ablakkal szemben, kaptunk ket ajandek vizet, es bananos muffint. Mivel mar rongyosra hallgattam a Kornel mobiljan levo dalokat, az enyem tovabbra sem…..
365 nap hátizsákkal Ayutthaya 2015.12.22 15:31:04
A terv a kovetkezo volt. Bangkok, 2 nap. Aztan elindulunk Ayutthayaba, majd onnan egy 12 oras vonatozas utan megerkezunk Chiang Maiba. Ayutthayaba eljutni Bangkokbol nem nehez, sok vonat megy, masfel ora az ut, a harmadosztalyra szolo jegyek pedig kifejezetten olcsok, 1 dollarert utazhatunk. A…..
Miutan eldontottuk, maradunk meg egy napot, a szallodanak tovabbra sem volt kiado szobaja a 20 USD/nap szinten, amit a booking.com oldalon viszont tovabbra is hirdettek, tehat foglaltunk ujbol, majd maradtunk ugyanabban, amiben tegnap aludtunk, tehat a negyediken, a dragabb szobak egyikeben…..
Tegnap delutan lefoglaltuk a jegyeket Siem Reapbol Bangkokba, majd a reggeli utan fel 8-kor vartuk az uriembert, aki azt mondta felvesz minket. A fel 8-bol kis telefonos rasegitessel 7:50 lett, amit en kisse nehezmenyeztem, Kornel azt mondta, fogadjam el, ez nem Svajc. A tegnaphoz kepest jobban…..
A mai napra az Angkor Wat egy napos turat terveztuk, a napfelkelte megtekintesevel. Nem voltunk egyedul, ugy 200-an meg biztosan sorban alltak a penztarnal, ahol kis varakozas utan a kezunkbe foghattuk a fenykepes beleponket. Az ar 1 napra 20 USD/ fo. A tuk tuk soforunk, Mr. A (nem, ez sem vicc)…..
365 nap hátizsákkal Tiszta lap 2015.12.20 11:14:23
Phnom Penh utan vegyes erzelmekkel vagtunk neki Siem Reapnek, de ugy dontotunk ugy fair, ha tiszta lappal inditunk. A 6,5 oras buszozas utan kicsit faradtan nezelodtunk ki az ablakon, mert a hotelban azt igertek, kuldenek egy tuk tukost. Es lam, megerkezett Vanda (vagy Wanda, vagy total mashogy kell…..
Harom teljes nap a fovarosban tobb mint elegnek bizonyult, az utolso napi kis rosszullet utan alig vartuk, hogy, idezem "jojjon ertunk a kicsi busz, ami atvisz a hidon, ahol var a nagy busz" - az irodaban igy mondtak. Korulbelul fel oras varakozas utan, a jobb kormanyos kisbusz megerkezett,…..