Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Avalanche01

1 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Másfél hónappal ezelőtt feltettem a Lemilblog olvasóinak a (csak részben költői) provokatív kérdést, hogy mitől kiváló és hatékony egy hadsereg. Nem csalódtam bennetek: a parázs vitákkal is tarkított kommentfolyamban számos érdemi és informatív hozzászólás született, amikért köszönet jár. A nyári…..
Avalanche01 2019.08.30 10:59:46
@Pierr Kardán: Azért ez a komment teljesen értelmezhetetlen, hülyeségamit az USA hadseregéről írsz. Minden hadvezetés arra törekszik, hogy fölénybe kerüljön. 1 az 1-bent meg hogy érted? Pl 1 Abrams vs 1 T72 és az arab fog nyerni az elavult tankjával? Mondjuk ez a felvetés sem életszerű de nem tudom hogy gondoltad. Vagy hogy a techniikai fölényüket dobják el és ugyanazzal a techinkával menjenek?

Amúgy hogy emnnyire tudnak harcolni az arabok arról annyit, hogy egymás között mit csinálnak. A Szaudiak vagy akár a törökök a nyugati technikával szenvednek elég jelentős veszteségeket. Szóval azt is tudni kell használni.
Európa egységének gondolatát már sokan megfogalmazták a történelem folyamán. Talán az egyik legismertebb ilyen gondolat Winston Churchill nevéhez fűződik, aki 1946-ban felvetette az Európai Egyesült Államok létrehozásának gondolatát. Az alapgondolata az volt, hogy Európa…..