Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ádám Csillag

1 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Írta : Will Stroude Stephen Fry teljesen megdöbbentette Gay Byrne tapasztalt újságírót, miután zseniális választ adott egy Istennel kapcsolatos kérdésre egy január 28-án készült interjú során. Fry – aki nyíltan ateista – az RTE One “Az élet értelme” c. műsorában…..
Ádám Csillag 2015.03.09 18:32:21
Nem kezelem úgy Istent mint amit leírtak róla (nem vagyok egyházi Isten hívő ha lehet így mondani). Akik a bibliát írták azok emberek voltak és ki tudja miért írták így (azért mert abban a kórban kellett útmutatásként ---> mert mit mondasz egy parasztnak miért dolgozz a semmiért, miért ne paráználkodj válasz: mert a túlvilágon a pokolra jutsz). Gonoszság tulajdonképpen nincs, érdekes módon mindig erre bontják a dolgokat.( a Yin Yang jelben erre mesterem külön felhívta a figyelmem lágy és kemény vagy fény és árnyék de semmiképp sem jó és rossz.) Tudás almája ---> metafora: arról szól hogy mivel rádöbbentünk az idő és létezés valóságára felfoghatjuk az életet - ezért érzünk szenvedést, hiányt. Nem hiszem hogy volt paradicsom szerintem itt - ez az ---> amit mi rontottunk el és rontunk tovább ma is. A társadalom belénk plántált elérendő célokat, pozíciókat amelyek szervesen nem kapcsolódnak a boldogságunkhoz, nagyrészt ezért szomorúak az emberek, mert a másiknak több van. Ha úgy tetszik az ördög bennünk él s neve: irigység.

Ha Isten létezik nem hiszem hogy azzal akarna foglalkozni hogy állandóan babusgassa teremtményeit, eddig minden problémát megoldottunk: a faj él és virágzik. A jó szülő az olyan szülő aki akkor büszke és boldog ha gyermeke önállóan képes boldogulni és létezni nem irányítgatja folyton, mert akkor csak egy életképtelen embert nevelne aki rá vagy másra van utalva.

A másik: ezekkel a kérdésekkel hogy miért van ez miért van az, csak elégedetlenséget látok - pedig minden pillanatnak ajándéknak kéne lennie. Az is bánt valakit hogy a másik limuzinnal jár? Miért függ a te boldogságod attól hogy a másik mivel rendelkezik, mennyi évet fog élni, fáj e neki is a háta?

Mert ha ez így van akkor egyetlen ember élhet boldogan ezen a világon az aki a legegészségesebb és a leggazdagabb, szerencsére azonban nincs így.
Ádám Csillag 2015.03.09 20:50:51
@anonymand: nem én kesergek meg kérem számon az emberiség bajait máson.
Ádám Csillag 2015.03.09 20:52:29
@Ádám Csillag: És tényleg kicsit kusza volt, elnézést.
Puli Space blog Galaktika, XL-ben 2014.04.23 09:00:00
A XXI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál - ahol vasárnap, április 27-én a Puli is ott lesz - apropójából rövid interjút készítettünk a Galaktika Magazin szerkesztőségével. Miután a Galaktika a kezdetektől fogva Holdra szállásunk hűséges támogatója, külön öröm…..