Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kleinv

36 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
LowFODMAP receptek Diós álom 2020.09.26 21:25:21
  Hozzávalók: 150g margarin200g darált dió40g nádcukor60g kókusz cukor4 tojás60g rizsliszt20g mákliszt20g ALDI gluténmentes lisztkeverék50g reszelt étcsokoládéfél csomag sütőpor Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük. A sárgáját a margarinnal és a cukrokkal robotgép…..
LowFODMAP receptek Túrógombóc 2020.09.13 19:34:52
Hozzávalók: 85g rizsdara250g laktózmentes túró25g vaj2 tojás1ek útifűmaghéj liszt1 csipet sólakzózmentes tejfölkókusz cukor Elkészítés: Keverjük össze a túrót, a darát, a vajat és a tojásokat a csipet sóval. Mikor egyneművé válik, akkor adjuk hozzá a teáskanál útifűmaghéj lisztet. Dolgozzuk újra…..
Hozzávalók: 50g paleolit kenyér mix100g rizsliszt100g ALDI gluténmentes lisztkeverék1 csomag élesztő1.2dl víz1ek olivaolajfél doboz fokhagymás paradicsom konzervfél üveg grillezett padlizsán olajban150g mild cheddar sajt15 csepp steviasóolasz fűszerkeverékElkészítés: A liszteket egy teáskanál…..
Hozzávalók: 1 doboz kukorica konzerv50g vaj1kk sógörög fűszerkeverék izlés szerint1 doboz "rizstejszín"6dl víz1 kápia paprika1ek olaj Elkészítés: A kukoricát átmossuk, majd egy lábosban az olvasztott vajon öt percig pirítjuk. Utána felüntjük a vízzel, sózzuk, fűszerezzük. Tíz perc főzés után…..
LowFODMAP receptek Zabfasírt 2020.09.10 20:38:06
Hozzávalók: 2ek zabpehelyliszt2ek barna rizsliszt2ek burgonyakeményítő2ek napraforgómag6ek zabpehely2ek étolaj2 tojás4 csipet sószárnyas fűszerkeverék izlés szerintétolaj a sütéshez Elkészítés: A száraz anyagokat összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, és az olajat. Összedolgozzuk, majd…..
Aki gyerekként élte meg a nyolcvanas éveket Magyarországon, az tudja, hogy mennyire menő volt, aki ilyennel jelent meg a suliban. Volt idő, mikor ezzel a játékkal lehetett a legnagyobbat villantani az osztályteremben. Valakinek a mi osztályunkban is volt egy, de már nem emlékszem ki volt…..
kleinv 2020.09.10 08:52:01
@Gyingizik: Mostanában keveset foglalkoztam a bloggal, ezért válaszolok csak most. Van bejegyzésem a Marine Hunter-ről is: kvarcjatek.blog.hu/2015/11/22/casio_marine_hunter_cg
LowFODMAP receptek Kókuszgolyó 2020.09.09 09:45:04
Hozzávalók: 250g gluténmentes keksz50g kakaópor3ek kókuszvirágcukor1dl kókusztej1tk rum aroma200g hozzáadott cukor nélkül készült eper lekvár50g kókuszreszelék Elkészítés: A kekszet daráljuk le géppel, majd adjuk hozzá a kakaóport, és a cukrot. Keverjük el egyenletesen. A kókusztejhez adjuk hozzá…..
LowFODMAP receptek Diós kosárka 2020.09.09 09:30:52
Hozzávalók a tésztához: 200g rizsliszt80g ALDI gluténmentes lisztkeverék200g vaj80g kókuszvirágcukor2 tojás sárgájacsipet só1tk reszelt citromhéj Hozzávalók a töltelékhez: 4 tojás fehérje40 csepp stevia200g darált dió, vagy mákfél citrom leve12kk hozzáadott cukor nélkül készült…..
LowFODMAP receptek Palacsinta 2020.09.09 09:14:48
Hozzávalók: 90g rizsliszt50g ALDI gluténmentes lisztkeverék350ml kókusztej100ml szénsavas víz1 tojás1 csipet só1tk olaj Elkészítés: Dolgozzuk össze a hozzávalókat, majd pihentessük hűtőben fél órát. Palacsintasütőben süssük meg a szokásos módon. Töltsük meg hozzáadott cukrot nem tartalmazó…..
LowFODMAP receptek Túrós galuska 2020.09.09 09:09:58
Hozzávalók: 200g laktózmentes túró1db tojás3ek. rizsliszt2ek. ALDI gluténmentes lisztkeverék1 csipet só Elkészítés: Keverjük össze a túrót a tojással egy tálban. Kis adagokban adjuk hozzá a kétfajta átszitált lisztet, a sót és dolgozzuk szép simára. Tegyük hűtőbe fél órára. Miután kivettük,…..
LowFODMAP receptek Mákos muffin 2020.09.08 21:00:35
Hozzávalók: 100g darált mák20g kókuszliszt20g barnarizsliszt5g sütőpor60g vaj/margarin2db tojásfél citrom reszelt héja20 csepp stevia a sárgájához40 csepp stevia a fehérjéhez1 banán Elkészítés: A mákot, a liszteket és a sütöport keverjük össze. A vajat keverjük habosra, majd adjuk hozzá a két…..
Az elmúlt időszakban elhanyagoltam az írást a régi kedvenceimről. Persze, mindig volt más tennivaló. Főleg, miután kertes házba költöztünk tavasszal. Itt aztán végeláthatatlan tennivalók sora várt, éppen, ahogy elképzeltük. Most is a kertben lennék, és készíteném elő a terepet gyümölcsfák ültetésére…..
Ez a játék a legmenőbbek közé tartozhatott 1982-ben. 3D-s nézetben lehetett vele játszani, ráadásul a külvilág kizárásával! Egyik egykori tulajdonosa azt írta, hogy emellett az összes többi játék unalmasnak és elavultnak tűnt abban az időben...
Ez a kvarcjáték gyerekkoromból maradt meg. Kicsit halványodott a kijelzője, de még mindig örömteli perceket okoz, ha előkerül a fiókból. Régen is az egyik kedvencem volt, ráadásul kiderült, hogy a feleségemnek is volt egy ilyen akkoriban, ezért ez az ő kedvence is. Ez is egy olyan darab, ami…..
Mindig örülök, ha olyan játékhoz jutok, ami valamilyen szempontból különleges. Amikor ezt a Bandai játékot megláttam a neten, rögtön felkeltette az érdeklődésem. Bandai gyártmány, ami garancia a jó minőségre, jópofa karakterek és japán szöveg mindenütt. Emellett az ára is elfogadható volt.…..
Aki otthonosan mozog az elektronikus játékok piacán, annak ismerősen csenghet a Nintendo név. Manapság ez a vállalat egyike a három legnagyobb gyártónak (a Sony és a Microsoft mellett) ebben a szegmensben. A cég történelme messzire nyúlik vissza, egészen a XIX. század végére. Természetesen az…..
kleinv 2017.04.21 14:00:32
@bati67: Szerintem jól fogsz szórakozni, ha megveszed. Lehet, akkor már ez lesz a kedvenced :) A Zeldát is kedvelem, az is nagyon szép kidolgozású, és sokáig el lehet vele játszani egyhuzamban. Ez inkább megfigyelős játék: hol, mikor, melyik sziklaperem jelenik meg, ahová tovább lehet ugrani.
Mostanában egyre inkább a tabletop játékok keltik fel az érdeklődésemet. Különlegesnek találom a színes VFD kijelzőjüket, az erősebb és szebb hangjukat és a részletesebb kidolgozottságukat. Ha egy ilyen játékot találok a neten elfogadható áron, akkor inkább azt veszem meg, mint egy sima…..
A két képernyős Nintendo kvarcjátékok közül ez volt az első, amit megvettem, a Donkey Kong II-vel együtt. Akkor még nem ismertem egyiket sem, de azt tudtam, hogy ezek klasszikus darabok, ezért azt gondoltam, éppen megfelelő lesz ezekre építenem a Nintendo gyűjteményemet. Egy gyűjtő társ, aki…..
Általában vásárlással szoktam gyarapítani a kvarcjáték gyűjteményemet, de előfordul néha az is, hogy ajándékba kapok egyet-egyet. A mai példányt a szüleimtől kaptam. Szívesen járnak bolhapiacra, és gyakran fel is keresik egyiket-másikat. Mióta tudják, hogy elkapott a gyűjtési szenvedély, azóta a…..
1982-ben a Sega Games Co. kiadott egy merőben újszerű játékot, térbeli megjelenítéssel, melyben a játékos külső nézőpontból irányította repülőgépét. Ez volt az első játék, amelyben az árnyék ábrázolása is megjelent, a térbeli mélység…..
Kezdjük a mai bejegyzést egy találós kérdéssel. Harminckét éve rakták össze a japánok, és azóta hibátlanul működik elemcsere nélkül, mi az? Igen, a válasz a napelemes Casio Marine Hunter kvarcjáték! A nap energiáját elektromos áramként hasznosító technológia a játék…..
Amikor elkezdtem gyűjteni a kvarcjátékokat, egy konkrét darabot mindenképpen szerettem volna megszerezni. A Tronica által gyártott Monkey Kingdomot. Ez a típus volt ugyanis annak idején az első kvarcjátékunk. Viszont az eredeti példány már nem volt meg. Ha jól emlékszem, az ára…..
A gyerekek gyakran olyan játékot játszanak, amivel feldolgozzák magukban a világ történéseit. Azokat amikről hallanak, filmen látnak, vagy amik a szűkebb-tágabb családjukban történnek. Lehet, hogy ez motiválta a Gakken fejlesztőit is, amikor előálltak a mai posztban szereplő…..
Ha kvarcjátékról van szó, akkor LCD kijelző, és a mögötte álló elektronika jut eszébe az embernek. Voltak, akik másképp gondolták. A TOMY készített mechanikus "kvarcjátékokat" is, például a címben szereplő Puck Man-t. Japánban eredetileg így írták a nevét. Később, az…..
kleinv 2015.10.20 15:33:36
Tavaly karácsonyra kaptam ezt a játékot a feleségemtől. Persze segítettem a választásban. Tetszett a játék vicces neve, a gombok érdekes elhelyezkedése és a szokatlan kijelző forma. Debrecenből postán érkezett meg novemberben, így még jó pár hetet várnom kellett rá, hogy…..