Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Peter11

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ernesto Valverde a mai napon a Ter Stegen - Semedo, Piqué, Lenglet, Jordi Alba - Sergi Roberto, Busquets, Rakitic - Messi, Suárez, Dembélé tizenegynek szavazott bizalmat...
A Barcelona a második félidei játékának köszönhetően Messi vezérletével elhozta mindhárom pontot Sevillából. Lássuk hogyan értékeltek a főszereplők...
Ernesto Valverde a mai napon a Ter Stegen - Sergi Roberto, Piqué, Lenglet, Semedo - Rakitic, Busquets, Vidal - Messi, Suárez, Coutinho tizenegynek szavazott bizalmat. ..
Peter11 2019.02.11 08:44:41
@Bivi76: @julio alberto: Egyetértek veletek, de azt is számításba kell venni, hogy nehéz időszakon van túl a csapat, és ez a hét lesz, az a hét, amikor tudnak kicsit pihenni, ami a tegnapi prodikció után tényleg nagyon jól jön.
A Bilbao baromi jól focizott, le a kalappal elöttük, és az 1 pont sosem rossz idegenben ellenük. DE!! A kerettel kapcsolatos hibákról szakdolgozatot lehet írni lassan. Nem is feltétlen a minőséggel kapcsolatban, hanem ahogy az elöttem lévők írták, a felállással.
Minek hoztuk Boatenget, ha nem játszik? Malcom az egyik legjobb volt a Real ellen, miért nem játszott ma, a lépni alig tudó Suarez/Coutinho helyett? Pique nagyon fontos elem ebben az évben, de Vermalen és Murillo is helyt tudna állni néha.

Ezek a kérdések pedig mind az edzőre terelődnek, aki nem meri padoztatni Suarezt, Rakiticet, és balhátvédet most télen sem vettünk, ami sokkal nagyobb hiány sztem, mint csatár vagy KHV.

Kicsit lehiggadva, azért nem vészes a helyzet annyira, mint amennyien itt sokan írják. Vezetjük a bajnokságot, a kupában is állunk még, és a BL-ben is. Ennél jobban szinte senki sem áll a TOP bajnokságokban, és mint írtam, most jöhet pihenés, és egy Valladolid hazaiba.

Visca el Barca!!
Ernesto Valverde a mai napon a Ter Stegen - Semedo, Piqué, Lenglet, Jordi Alba - Rakitic, Busquets, Arthur - Malcom, Suárez, Coutinho tizenegynek szavazott bizalmat. ..
Peter11 2019.02.07 09:02:20
Nagyon nehéz időszakban van a csapat, hiszen, ha belegondoltok az elöző 2 meccsünk a Sevilla és a Valencia ellen volt. Egyik sem volt könnyű, még ha a Sevilla annak is tűnt.Érthető a fáradság, és jó volt ez az 1-1 mindkét csapatnak, az utolsó 20 perc minden volt csak "El Clasico" színvonal nem.
Egyetértek a felettem szólókkal, Viniciusszal még lesz bajunk, ez látszik, de a futáson (és azon a Benzemanak adott passzán) kívül annnyira nem nehezítette meg Semedo dolgát, aki hatalmasat játszott. Tavaly is arról beszéltünk, hogy idén már valszin. ő lesz az elsőszámú jobbhátvéd, de jövőre már tényleg annak kellene lennie szerintem.
A másik pozitív egyértelműen Arthur volt, aki szintén nagyszerűen játszott, nem egyszer játszotta ki az "aranylabdás" Modircot és a többi letámadó reálost.
És végül Malcom, aki a legtöbbet adott hozzá a támadófocinkhoz, képzeljétek el, mi lett volna ha tényleg Rómába megy, és kezdőként, sok játékperccel a háta mögött fejlődhetett volna...
Piquet külön megemlíteném, mert mások nem tették. A védelem igazi vezére volt, szerelésekkel, blokokkal bizonyította miért is az egyik legjobb védő Europában.

Na és akkor a negatívum(ok). Coutinho sajnos ma sem volt jó, sőt. Nem a balszélső a helye, mert ahhoz nem elég gyors és erős felépítésű. A középpályára nem lehet visszatenni, mert nem jó annyira a védekező munkája. Lehet jönni azzal, hogy a Liverp.-ban azt játszotta, de nézzétek meg, hogy akkor mennyi gólt kapott Klopp csapata, és most mennyit kap, úgy, hogy tényleges középpályások játszanak a helyén. Nem akarok gonosz lenni, de számomra még van 3 dobása a srácnak, mert ez a játék nem ér 160 milliót.Ha nem él vele én boldogan adnám el a PSG-nak akár 100 millió környékén is.
A másik Suarez lenne, de igazából, már megszokhattuk a labdában elbotlós vámpírunktól, hogy nem mindig az a világsztár, aki valójában.
A többiek az oké kategóriába estek számomra, Messi és Vidal is jól szállt be viszonylag, főleg az utóbbi, aki bemutatkozott Casemironak :D

Jön a Bilbao, nálam KPB kezdhetne Sua helyén, Murillo is Pique helyén, lehetne egy kicsit rotálni, még ha kicsit kockázatos is, ill. hátha Dembouz is bevethető lesz.

Visca el Barca!!
Ernesto Valverde a mai napon a Ter Stegen - Semedo, Piqué, Vermaelen, Sergi Roberto - Vidal, Rakitic, Aleñá - Messi, Suárez, Coutinho tizenegynek szavazott bizalmat. ..
Peter11 2019.02.02 17:54:17
@Bivi76: Ha nem lenne ennyire sérülékeny, lehet egy nagyon jó védő is lehetett volna belőle, de a fociban nincsen "ha". Ettől függetlenül, tavaly is megállta a helyét ha kezdő volt, most is meg fogja, legalábbis remélem.

Szerintem jó a kezdő, hajrááá!!
Peter11 2019.02.02 20:42:52
@Pál Bence: Teljesen egyettértek. Szerintem Messi kisebb sérülése megbénította a csapatot kicsit. Messi azutan egy métert sem futott, ami érthető. Kár, hogy így alakult, menni kell tovább, nem lehet mindig nyerni.

U.I.: a bíró borzalmas volt szerintem, és nem csak a kárunkra...
Peter11 2019.02.03 17:18:37
@Balázs37.: Elvileg nincs komoly baj, és bevethető lesz a Real ellen, de a klub nem bánja, ha nem játszik, elég lesz a visszavágón.
Ernesto Valverde kijelölte 19 fős keretét a Valencia ellen hazai bajnokira. Sérülés okán Cillessen, Umtiti, Rafinha és Dembélé, technikai döntés miatt Todibo a kimaradók névsora. Sergio Busquets sárga lapok miatt eltiltását tölti a holnapi találkozón. ..
Peter11 2019.02.02 12:04:15
@Nagybarcelona: Jovicot én láttam párszor játszani, és a jövő egyik nagy 9-ese lehet. Pépét még nem, csak videon. Ami biztos, hogy nyáron jönni fog szerintem egy 9-es, mert KPB-t aligha tarjuk meg.

A Valencia ellen, én egy TS-Semedo,Murillo,Vermalen,Roberto(Alba)-Vidal,Alena,Samper-Messi,KPB,Coutinho kezdővel állnék fel. Ez egy olyan meccs, ahol lehet bizonyítani, és meg kell adni a többieknek is a játékperceket, de ha választanom kell Piquet pihentetném leginkább. Nem is tudom hagyott-e már ki meccset a szezonban.

De Ernőt ismerve gálakezdő lesz, ami csak a rotáció miatt baj.
Visca el Barcaa!!
Jean-Clair Todibot a Barcelona bemutatta a szurkolóknak, majd a hivatalos sajtóeseményen szóhoz jutott a fiatal középső védő...
Peter11 2019.02.01 16:37:32
@Robi71: Nagyon nehéz lesz, és nem is várok 100%os menetelést. A bajnokságban 1 bukta benne van még úgy is marad 2 pont előny. A BL-t idegenben kezdjük, ott is szerintem egy x is jó ha lövünk gólt (a tippem 1-1). A kupa, így, hogy a Real jön, jó lenne ha meglenne, mert nehezen tudom elképzelni, hogy a döntőben a Valenci v a Betis megtréfáljon minket.
Alapból én a hazai Valladolid ellen küldenék fel egy "b" csapatot, talán meglehet velük is, és a felénél jó lenne ha pihennének Messiék.
Kevin Prince Boateng a 19-es számú szerelést választotta. A ghánai játékos Abidal társaságában megtartotta az első sajtótájékoztatóját a Barcelona játékosaként. ..
Peter11 2019.01.22 15:01:05
Üdv nálunk, Boateng! Megnéznék egy-két szögeltet, amit Messi rúg, bent pedig egy Umtiti, Pique, Vidal, KPB, Suarez 5ös várja a labdát. RIP, elenfelek épsége :DD

@Berbatov: @Maestro10: Ha ide is jön, ő is tudja hogy kell neki idő. Csak miatta ne söpörjük ki az egészcsapatot. Alena és Puig pedig még 2 év mire stabil kezdők lehetnek, de lehet ezzel még alá is lőttem :)
Peter11 2019.01.22 17:47:43
@kritizator: Meg kell neki mondani, hogy ezentúl rugja be rendesen a szögleteket :D

@DISTANTxTHUNDER: Ez igaz. Coutinhonak is most nem megy a játék, és már adná el mindenki, és nem azért mert nincs formában, hanem mert 140 millió euroért cserébe nincs formában :D Tavaly Dembelevel uganez.

Ha De Jong, kb 75 misiért jön (bár szerintem ennél jóval több lesz, akár 100 is) tuti, hogy nem fogják padoztatni, nehogy azt az érzést keltse, hogy kidobott pénz.
Josep Maria Bartomeu, az FC Barcelona elnöke a Sportnak adott exkluzív interjújában kifejtette, a jelenlegi edző folytatja a következő idényben is a munkát az első csapat élén. ..
Peter11 2019.01.16 12:44:06
Be kell vallanom, nem biztos,hogy jó döntést hoz a klub, ha még egy évig, de az igazság az, hogy ha sikerülne elhódítani a BL-t, akkor megérdemelné. Tavaly, egy mondhatni halott keretből( Neymar off, Iniesta utolsó idénye, a kispad tele Gomes szintű játékosokkal, Suarez kiszámíthatatlan formája, 2 normális belső védő, Dembele sérülése, stb...) hozta ki a maximumot.
Idén kapott egy 3. (Lenglet) és egy 4. (Murillo) KHV-et, és ugyan a védekezésünk nem lett jobb, a fiatalítás jó úton halad hátul.
A középpálya, ahogy a pletykák is alátámasztják, még bővülni fog. Rakitic 31, Busi 30, Vidal 31 éves, nem tudom hány szezon van bennük, de egy De Jong, vagy egy Rabiot (el sem hiszem, hogy ezt mondom :D ) jól jönne nyáron. A La Masiaba Tito óta senki sem bízik, és ennek 1 oka van, mert nem elég jók. Vagy elmentek külföldre, vagy nincs meg bennük a kvalitás. 2 éve mondjuk, hogy Alena így, meg úgy, de a srác 21 éves és még most sem kap 20 perceknél többet a bajnokságban. Nem hiszem hogy ez véletlen lenne. Pedig ha pályára lép általában jól játszik, de valamiért E.V. nem bízik még benne. Puig még egy reménység, és tényleg nagy,azonban a spanyol 3. osztályban még lehet én is az lennék, már nem azért :)
Félre ne értsetek, szeretném, ha lenne sajatnevelésű játokosból minél több lenne a kretben, de nem lehet mindig aranygeneráció.
A támadósorban világos a helyzet. Suarez szerintem nyáron távozik, meg kéne próbálni egy nagyobb összeget elkérni érte, és felőlem mehet a PSGbe. Ezért is kell egy új 9-es után nézni, ami most is zajlik, de nem Morata, és társai felé kacsintgatni, hanem egy Maxi Gomezt, vagy egy Lacazette stílusú erőcsatárt hozni Messi mellé, aki brusztol egész meccsen, és a labdával is jóban van.
Így a végére egy kicsit keretelemző lett az írásom, de ezt most le kellett írnom.
Nagyon ránk férne már 1 BL győzelem, mert a Real már eleget nyert. A bajnokság és a kupa csak hab lenne a tortán.
Bocsi, hogy hoszzú voltam :)
Peter11 2019.01.16 13:25:01
@Robi71: @LDzsi:@Máté Nagy00: Igazatok van jó lenne ilyen csatár, egy a baj, az ára. Griezmann, Kane, Dybala, Firmino mind 150 millió fölött vannak.
Picit reálisabb neveket probáltam meg felsorolni, akik miatt nem kellene a gatyáját is kifizetni a klubnak.
Amugy Griezmannt én biztos nem szeretném, azok után ahogy bánt a klubbal... komolyan egy videot készíteni arról, hogy mégsem jön, elötte meg hónapokig húzni az emberek agyát... ne már
Kane 200 millió elv., Dybala talán 100 körül lenne, de nem tudom hogy jól kijönnek-e Messivel.
Firmino pedig Liverpool-os, azt pedig nem fogunk igazolni olcsón, a Coutinho szerződés alapján.
Peter11 2019.01.16 13:42:56
@Berbatov: Hiába, pénz beszél, (mai) focisták ugatnak... Kár érte és egyre gyanusabb, hogy ez már 100%, mert mindenki erről ír.
Marad De Ligt, reméljük róla már nem maradunk le.
Peter11 2019.01.13 11:32:43
@kritizator: Nem tudom hol a pedagógia, de Dembelenél bejött. Coutinho túl drága volt a klubnak azért, hogy 15 perceket kapjon meccsek végén. Mindenképp meg kell oldani a jelenlegi helyzetét, mert sok jó nem lesz ebből.
A többiek tudják a helyüket. Cillesen, Murillo, Alena és Malcom is tudják, hogy jelenleg kiegészítő emberek(Semedo szerintem bizonyította, hogy a kezdőben a helye, de ez most més tészta :)). Nincsenek még Coutinho helyzetében, akit 160 millióért igazoltunk, és minden le nem játszott perce, pénzszórásnak érződik.
A RAC1 információi szerint Denis Suárezért a Chelsea és az Arsenal is ajánlatot tett, azonban a Barcelona nem engedi el alacsony összegért. ..
Peter11 2019.01.04 14:41:44
@il Moro: Igazad van, de az is biztos, hogy nem lehet 20 világsztár a keretben. Elviekben Denis, Rafi, Samper, Munir stb. kiegészítő emberek lennének, ha valaki lesérül, vagy eltiltott. Abidal érkezésével úgy néz ki kicsit jobban gazdálkodunk az eladásokkal.
Denisből ki lehetne csalni, egy 5 milliós kölcsönt, és egy 10-15 milliós végeleges kivásárlást. Munir pont ugyanez a kategória. Abidalon és a stábján múlik lesz-e valamennyi profitunk a télen, vagy nyáron mindenki megy ingyen.
Peter11 2019.01.04 16:24:20
@LeoMessifcb: Ha tényleg megy az Arsenalba, Emery meg fogja találni a helyét, mert egyébként jobb játékos annál, mint ahogy szerintem leírtad.
Az Arsenal amugy is megújulni látszik, kiváncsi vagyok 1-2 év múlva milyen csapatuk lesz :)
Peter11 2019.01.04 16:57:58
@Berbatov: Hát nagyon kiváncsi leszek erre. Nem tudom hova fog jönni, kinek a helyére,mikor a középpályánk így is túlzsúfolt... de így sem Alena sem Puig,nem fog idén 1 percet sem kapni a felnőtteknél.
Továbbra sem tartom jónak Rabiotot, remélem rámcáfol. :(
Az olasz Sky Sports transzferguruja szerint a Toulouse fiatal középhátvédje rábólintott a Barcelona ajánlatáta...
Peter11 2019.01.04 10:45:04
@Robi71: Umtiti remélem belátja, hogy a műtét elkerülhetetlen, és kés alá fekszik. De megértem, hogy ha vár ezzel nyárig, csak ki tudja addig mi történik a térdével.
Valalmelyik holland igéret szerintem érkezik majd, és inkább egy KHV érkezzen, mint egy KP, mert abból van nekünk egy Alenank, és egy Puigunk is, mint tehetség.
Valverde amugy is az utolsó átigazolási időszakát éli meg itt a klubnál valszinűleg, így Abidaléknak már egy kicsit a következő edző (akárki is legyen az) igényének kell megfeleniük az igazolásokkal kapcsolatban.
Ti kit látnátok szívesen nyártól a Barca élén?
Peter11 2019.01.04 11:31:31
@Berbatov: Nagyszerű, hogy ezt a nyáron senki nem közölte :D Most nem azért a 8 misiért, de így "csak" 2 millió a profit az egészből, és ha azt vesszük hogy emiatt 18m-ért meg kellett venni Vidalt, akkor már mínuszban is vagyunk.
Milyen érdekes, hogy ez csak most derül ki....

@Eminusz: Wenger beépítené Puigot és Alenat, efelől nincs kétségem, de kérdés hogy elég jó edző-e a korábbi trénereinkhez képest(-Tata :D).