Regisztráció Blogot indítok
Adatok
galantaiBalogh

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyarország Magyarországi anyakönyvek (1895-1980) (ugyanitt felvidéki és több magyar helység, európai és más kontinensek anyakönyvei is)  Magyarország (és néhány elcsatolt rész) indexelt római kat. anyakönyvei (1895-ig) Magyarország (és néhány elcsatolt terület) indexelt református…..
galantaiBalogh 2014.06.01 13:09:37
@Genealogus: Tisztelt Genealogus! Köszönöm a válaszát. Elnézését kérem, de szándékosan nem említettem (csak, hogy ne befolyásoljam) az első körben azt az információt, amit 1995-ben említett ott jártamkor az akkori egyházi vezető. Két telefonbeszélgetést folytatott le 5 percen belül. Ezek összegzései így hangzottak:
1. "A németek a háború idején elszállíttatták az anyakönyveket, majd, hogy az Úr megmutassa, hogy ez hibás döntés, leégett az épület. Sajnálom."
2. "Fiatalember nyugodjon meg, nincs minden veszve. Abban az időben, amiről ön beszélt nem itt tartották az anyakönyveket, hanem Besztercebánya közelében Radványban. Oda kéne elutaznia."
Ugyan személyesen nem jártam ott, de email-ben már több levelet is írtam (szlovákul is). Választ nem kaptam. Ezek után mit tanácsol, kinek írjak, hol keressem? Ha mellékelne egy linket, amit végigböngészhetek nagyon megköszönöm.

Még egy kérdés. Ükapám halotti értesítőjén szerepel a galantai előnév. A ma élő idős rokonok nem tudnak segíteni. Hol tudhatnám meg, hogy milyen vonatkozásban vagyok galantai? Mikor származott el Galántáról a család?

Tisztelettel: Balogh Péter Ernő