Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Veres Szilárd

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Császi Ádám Viharsarok című filmje tarolt a Berlinálé-n, majd végre eljutott hozzánk is a mozikba. A külföldi siker után kíváncsian várjuk mindannyian, hogyan fog beépülni a film a magyar köztudatba. Nyilván a kérdés az, hogy a magyar nézőközönség elég érett-e egy ilyen…..
Veres Szilárd 2014.05.07 03:38:30
@maxell az okoskodó birka:
1. származott abból valaha problémád abból, hogy két férfi, vagy két nő szereti egymást, sőt, szexelnek is egymással? nehezen tudok elképzelni ilyen szituációt. én legalább is nehezen tudom elképzelni, hogy mondjuk azért nem tudtad valahol befizetni a sárga csekket, mert valahol totál máshol két férfi szexelt egymással a tudtodon kívül. szóval... a mindennapi életedben miben gátol az téged, hogy léteznek homoszexuálisok? "picsába, valahol a világban két nő éppen lefekszik egymással, most el fogok késni ez miatt a munkából!" szerintem ez sem hangzik el túl gyakran...
2. nekem semmi bajom azzal, ha valaki intoleráns seggfej, amíg azt otthon a négy fal közt csinálja. viszont elég gyáva dolog, hogy ezt a vallásoddal próbálod igazolni, tekintve, hogy ez a TE vallásod, és mindannyiunké. tudod, sokunknak betelt a pohár a beszélő égő csipkebokornál, sőt, többen fel is voltunk háborodva Job miatt. kénytelen leszel elfogadni, ahogy mi is elfogadjuk, hogy te abban hiszel, amiben - már amíg nem maya vallású vagy, és nem áldozol fel élő embereket. az azért picit goromba dolog lenne, remélem megérted az aggályainkat a maya vallást illetően.
3. ha esetleg attól tartasz, hogy kihal az emberiség, mert a buziság ragályos, van egy rossz hírem: valószínűleg bizonytalan vagy a saját nemi identitásodban, szóval valószínűleg már el is kaptad. a jó hír viszont, hogy készülnek meleg pornófilmek is, fel a fejjel! csak meg kell szoknod a váltást, össze fog jönni, bízom benned!
Veres Szilárd 2014.05.07 03:40:41
@Veres Szilárd: akarom mondani, a TE vallásod és NEM mindannyiunk, elírás, félre ne értsd!
Rendszeresen felmerül a probléma, miszerint a producerek szemlátomást többet foglalkoznak az úgynevezett filmkritikusok reakcióival, mint magával a kritika tárgyát képező mozival. Ennek örömére szíveskednék lefirkálni néhány mondatot a magyar filmszakmáról, a szakma…..
Veres Szilárd 2014.04.15 19:39:47
@Deepblue Noir: nyilván én sem arra céloztam, hogy tessék kihozni a kommersz filmeket ennyiből, azok - tetszik, nem tetszik - kellenek Hajnal Tímeástól, Coming Outostól, mert ezekre sokan mennek, és miért ne készülnének olyan filmek, amiknél a premier előtt tudni lehet, hogy megnézik őket közel annyian, mint egy közepes sikerű amerikai blockbustert. viszont évi 100 millió annyira nem hiányozna szerintem, simán el lehetne osztani 4 olyan filmtervre minden évben, ami kisebb, kevésbé népszerű műfajjal (pl. horrorral) próbálkozó mű. meg mondjuk én elsőfilmesekről beszélek. így amire ők odakerülnek, hogy 200-300-600 millióból alkotnak, lenne egy nagyjátékfilm mögöttük, és nem lennének egy mondjuk 400 milliós filmben elsőfilmes hibák. plusz, másik oldalról közelítve, ezek felé a fiatalok felé előfordulhat, hogy kisebb a bizalom, viszont 25 millióból bizonyíthatnak, hogy igen, tökösek, lehet nekik többet is adni. plusz, 25 millióból lehet akár vadul kísérletezgetni, amiből lehet kisülne nem egy olyan cucc is, ami ha nem is lenne hatalmas, Hajnal Tímea szintű siker, de kialakíthatna kisebb kultuszt Magyarországon kívül is.

igen, a filmhez sok pénz kell, lehetőleg minél több, és azt is marhaságnak tartom én is, hogy ma már csak egy kamera kell, sőt, elég egy telefon is, meg egy jó ötlet... csak amivel példálózni szoktak, mint "nullpénzes filmek", azok is az árából lehet mondjuk 3 autót venni, annyit azért nem lehet saját zsebből előteremteni általában. szóval értem én ezt. de. nem mindenhez kell annyi pénz, amennyi, van, amit olcsóbban ki lehet hozni, arra meg minek annyi, csak mert megtehetjük? mindenre nem kell elkölteni több száz milliót attól rettegve, hogy olcsónak fog hatni a film. ismét felhozom Dyga Zsombor filmjeit példának, ő elképesztően kevés pénzből dolgozik rendszerint, és a filmjein ez abszolút nem látszik. nyilván ezt ő is kényszerűségből tanulta meg (mert mondjuk rákényszerült, hogy annyiból hozza ki, amennyiből), de megtanulta, jelen pillanatban meg az a magyar rendező, aki mondjuk van annyira profi és találékony, hogy külföldön is megállná a helyét technikailag. szóval 500 millióból bele se merek gondolni, mit tudna kihozni.
Veres Szilárd 2014.04.15 22:09:16
@Dr. Sick Fuck: szeretném tudni, mit tettél le az asztalra, hogy ilyeneket írsz?! ha ennyi bajod van a magyar filmekkel, csinályá' lyobbat. fikázódni könnyű... ezért tart itt ez az ország! és amúgy biztos zsidó vagy, meg kommunista, meg náci is, lejön a soraidból!
Veres Szilárd 2014.04.16 01:22:56
@Advanced Flight: hibás következtetéseket vonsz le, és kegyetlenül csúsztatsz :) de persze nyilván minden szar, és jöhet az Apokalipszis...