Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GerGab

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha tényleg minden csodaszer hatásos lenne, amit az interneten rák ellen ajánlanak, akkor valószínűleg nem a rosszindulatú daganat lenne az egyik vezető halálok Magyarországon. Gyakori jelenség, hogy anyagi haszonszerzés reményében vagy jóhiszeműen, hiteles bizonyítékok nélkül…..
GerGab 2014.04.15 13:28:51
@stro-B: Hány olyan eset kerül bíróság elé, ahol a kezelőorvos miatt hal meg a beteg idő előtt?! Nem sok. Tudja, az onkológiában nem annyira feltűnő, ha valakit félre kezelnek, és esetleg évekkel korábban meghal, mint ameddig élt volna kezelés nélkül. Édesdapám prosztatarákkal kezelték, olyan stádiumban, ahol kezelés neélkül is 10 éves túlélés kijárt volna. Két év múlva meghalt szívinfarktusban, vélhetően a TAB-kezelés miatt (teljes férfihormon gátlás). Évekkel később szólta erl magát a kezelőorvos, hogy " ja infarktus, a TAB.kezelés megnöveli erősen a kockázatát". EZ talán nem is a legjobb példa, de ha egy beteg az egészséges mellére kapja a sugárkezelést a beteg helyett, az legaláb olyan súlyos dolog, mint a kuruzslás...
GerGab 2014.04.15 13:15:01
Kedves BORDOLX!

Ön egy olyan orvos, akiben az ember megbízhat, mert segíteni szeretne az embereken, és ezért legjobb tudása szerint meg is tesz minden Öntől telhetőt.
Remélem, még sok hasonlóan gondolkodó kollégája dolgozik a megyar egészségügyben. Én is egészségügyben dolgozom, onkológiában, de nem orvosként, hanem egyéb diplomásként. Sajnos, a pénz alapvető probléma.
Az orvosok bőven tehetnek róla, hogy csökken a bizalom irántuk. Ez ad energiát csalóknak. Másrészt nem minden igaztalan, amit alternatív gyógymódokról olvasni. Valóban utána kell járni mindennek. Ez fontos. Manapság mintha az történne, hogy rég elfeledett, avagy elfelejtetett gyógynövényeket újra felfedeznek, megvizsgálnak modern kutatási módszerek segítségével.
A bizalomvesztés másik oka lehet a világméretű gyógyszer lobbi, vagy inkább maffia ténykedéseinek egyre szélesebb körben ismertté válása. Példáula koleszterin-csalás. Mai napig is orvosok írják fel a sztatinokat koleszterinszint csökkentésre, holott már a "szakirodalomban" is jelentek meg tanulmányok ezek káros voltáról. Tudományos adathalmazokból vonnak le gyógyszer maffia által elvárt/diktált következtetéseket anyagi haszon miatt, embermilliók életét, életminőségét tönkretéve közvetlen, vagy közvetett módon.
Vérnyomáscsökkentőket írnak fel tonnaszám, mert az elektromos felkaros vérnyomásmérővel 160 Hgmm-t mérnek, mert azt sem tudják, hogy az többet mér minimum 15-tel. Ez pl. velem történt meg. Csak én ezt már akkor is tudtam.
Feltesszük, hogí itt nem szándékosság van, hanem tudatlanság.
Sorolhatnám még.
Tehát az éremnek két oldala van. Véleményem szerint a bizalomvesztésnek nagyban okai a tisztelt gyógyító orvosdoktorok is.
Vissza kellene térni a gyógyszer felírástól a gyógyításhoz. Bőven van mit tanulni a régiektől (kínaiak, füvesemberek, gyógyxnövények).
Tsiztelet az Önhöz hasonló kivételektől, én saját magam tapasztalom naponta a lelkiismeretlen orovsi munka következményeit.
Az orvosoknak is el kellene foglalni az őket megillető, egyébként előkelő, helyet a társadalomban.