Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Síontan

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Főleg a zsarus filmek elengedhetetlen jelenete a helyszínelés, amelynek koreográfiája és szereplői szinte minden filmben megegyeznek, csak hol ki hagynak valakit, hol megtoldják valamivel. A legfontosabb elem mindig az, amikor a főhős távolból közelít a helyszín felé és már az…..
Síontan 2010.01.18 20:23:11
@csuszokotes: Ilyen jeleneteknek kimeríthetetlen tárháza a - szerintem - borzalmas magyar című Az elveszett ereklyék fosztogatói (1 - ha valami elveszett, azt hogy lehet fosztogatni?, 2 - az ilyen címeket egy időben sorozatban gyártották, Az elveszett ... fosztogatói, tetszőlegesen behelyettesíthető). Egy történészprofesszor, aki ráadásul nő, a béna segédjével bármikor ártalmatlanít öt-hat (hét-nyolc) gengsztert, akik aztán szűkölve menekülnek a helyszínről.
Síontan 2010.01.18 20:28:02
@Bogoj: Mit ad isten, az a rovar/talaj/fafajta az egész világon mindig csak egy helyen fordul elő... :) Ahogy az összes természeti katasztrófa is mindig csak amerikai nagyvárosokra csap le.
A gonosz gengsztert vagy a gyanúsítottat elkapják és beviszik a yardra kihallgatni, sok filmben megtalálható ez a jelenet. A kihallgatási procedúra pedig legtöbbször precízen kialakított sablon forgatókönyvek alapján történik.  Mai posztunk – ha még nem valaki nem…..
Síontan 2010.01.18 20:02:38
"néhány fotó után már tételesen ismerteti azoknak az ókori démonoknak a nevét akikkel napi szinten meetingel" - :):)

A jó/rossz zsaru szisztémát viszont tényleg alkalmazzák valódi rendőrök valódi bűnügyekben (nincs olyan nyomozós film, ami legalább körülbelül a valóságot adja vissza?...), ketten bemennek kihallgatni, az egyik szemétkedik és ideges, a másik megértő és higgadt. Csak az igaziak rájátszanak, a zséfilmekben meg eleve ilyenek a zsarukarakterek, ugye, mindenki csak olyan társat kaphat, aki neki mindenben szöges ellentéte, vagy egy modell jellegű nőt, akivel utálják egymást, legalábbis eleinte.

@nyílméregbéka: Én ilyet játszottam a Van Helsinggel, mindig előre bemondtam, mi fog történni. Általában el is találtam. Apropó, igaz, hogy nem akció, de az amerikai vígjátékok is ilyenek, végül is, azoknak is van egy sablonjuk - ahogy megjelennek a szereplők, lehet tudni, hogy kivel mi történik. Kár beléjük az a rengeteg pénz, mind ugyanarról szól.

És vannak még a tipikus zsarunevek. Jack, David, Michael, néha Will, de legfőképpen Frank.
Síontan 2010.01.18 20:03:57
@báró Leopold: Na, igen :)
Szerinted ki a legjobb ZSlény-szöny-kreatúra? Most szavazhatsz! Büszkén prezentálom a jelölteket: 1. Chucky Már Cartman is megmondta, hogy gond van a vörhenyesekkel. Főleg, ha egy elmebeteg bérgyilkos lelkével rendelkeznek. Ez az aranyos vörös hajú redneck farmeres baba…..
Síontan 2010.01.16 22:45:17
www.port.hu/troll_2._troll_2/pls/fi/films.film_page?i_where=2&i_film_id=102504&i_city_id=&i_county_id=-1
Ez az a híres-neves Troll 2? Ha valaki tudja, hol adják legközelebb, szóljon már, nagyon hiányos a műveltségem.

Egyébként meg éljenek a Rémecskék!! FOOD :):):)
A világ csak hangulat Hejjj 2010.01.08 23:25:00
 B.ú.ék.! Hosszú ú-val. A nagy kérdés, hogy akkor is hosszúval kell-e írni, ha mozaikszóként használom, azaz BÚÉK-ot mondok. Hm? Mert már nagyon idegesítő, hogy mindenütt röviddel van. De ha kiderülne, hogy röviddel is kell írni, az más helyzet.Ejhaj. Eltelt ismét egy…..
A kislány ekkor hátra fordult, és ránézett. Szemében megcsillant a gyermeki lelkesedés, ajkai mosolyra húzódtak, arcán a boldogság halvány pírja jelent meg.-Kutyuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuus! - kiáltotta határtalan örömmel, mindeddig ugyanis hiába kérlelte szüleit, hogy vegyenek…..
Síontan 2009.06.14 19:21:25
A világ csak hangulat ... 2009.04.27 22:58:00
Állapot: Szakdogán és zárótanításon túl, következik: marhasok házidoga, zéhák és államvizsga.Súly: ............... Hátőőő köbö 58 kg. :-SSSSSSSSSSSSSSSSSSKiakadás és mától fogyókúra. Ez alkalommal a mérleg győzött, de majd megmutatom én neki!!!!!! csókszismacc..
A világ csak hangulat Talán... 2009.03.09 23:43:00
... haladok is valamire, illetve valamerre...Már van néhány oldal a szakdogából! :-P De persze még az a néhány is vázlatos, a fő azonban az, hogy sikerült ELKEZDENI az írást. Mert már jóideje olvasok és olvasok és olvasok sok-sok szakirodalmat, meg mostmár a szépirodalmat is…..
Immedias resÉs igen. Elérkezett az idő, amikor az ember, aki tanárnak tanul, végre kicsit úszhat a kétméteres medencében anélkül, hogy szorosan fognák a kezét. Már csak a medence széléről figyelik, de azért a közelben van a mentőöv, vészhelyzet esetére.E csodálatos párhuzam…..
A világ csak hangulat ??? :( ??? 2008.07.03 11:17:00
Szomorú vagyok, és nem tudom pontosan, hogy miért is... Kicsit elmagányosodtam, és valahogy nem tudok örülni a nyárnak. Pedig annyira vártam. Még azt is mondtam, hogy megrúgom, aki nyavalyog, pedig már semmi dolga. Na, akkor most rúgdoshatom magam erőteljesen. Talán annyira…..
Jön a Telihold megint, és ilyenkor ha Semota ír valamit a blogjára, akkor hirtelen igen nagy számban jelennek meg kommentelők, akik kételkednek és/illetve/valamint egyenesen kijelentik, hogy a blogot olvasó közönség és írója, csak azért vallják magukat autistáknak, hogy kifogást…..
A világ csak hangulat Vélemény 2008.05.01 10:22:00
Kezdjük ott, hogy ilyen nincs. Ilyen zenekart még nem látott a világ. Ilyen fantasztikusan szervezetlen városi fúvószenekart még biztosan nem.Program: délelőtt térzene két helyszínen. Természetesen kotta és állvány lesz. Természetesen nem csak két helyszín volt, hanem több, és…..
Telihold volt. A vérfarkas lassan lépdelt a nyirkos füvön. Szőrös hátán ezüstösen csillant meg a holdsugár. Mélyen beleszagolt a levegőbe, szája megvonaglott, kivillantak félelmetes fogai. Hirtelen megtorpant, s vérfagyasztó üvöltésben tört ki. Megérezte a zsákmány illatát,…..
Síontan 2008.04.20 23:10:05
A világ csak hangulat Vagyok 2008.03.12 12:41:13
Heyho,kicsit elvagyok, éppen zeneelmélet órára készülök, azaz nem készülök, mert nincsen hozzá erőm és idegzetem. És rámtört ismét a "mi a fenét keresek én az ének tanszéken"-féle érzés. De tényleg. Mit keresek én ott... És menjen a nemismondominkábbhogyhova,…..
Vége. Nem is akarom elhinni! Ma levizsgáztam az utolsó tantárgyból is, és még sikerült is!!! :) Ez felettébb örvendetes. Mondhatnám úgy is, hogy: wááááááááááááááá, jejejejeeeeeeeeee, igenigenezaaaaaaz!!!!Most egy hét semmittevés vár rám! Azaz nem egészen... Kedden…..
A világ csak hangulat Köszöntő 2008.01.06 01:33:00
Üdv mindenkinek, aki erre tévedt! :)Nos, megkezdem az első bejegyzést. Nagyon izgalmas! Remélem sikerül egy tartalmas blogfélét előállítanom, persze most enyhén szólva késő van ahhoz, hogy ép gondolatokat írkáljak, de valamikor el kell kezdeni...Szóval zenetöri szigorlatra…..
Síontan 2008.01.07 10:42:33