Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Don Lope

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Showtime-on mutatnak 2016-ban 9 teljesen új Twin Peaks-epizódot, írja a Variety. Az 1991-ben, brutálisan korán befejeződött tévésorozat fontosságát fölösleges kiemelni, még az Index minden idők legjobb tévésorozatait vizsgáló cikkében is első helyen végzett David Lynch…..
Don Lope 2014.10.07 09:11:24
(részlet a Chris Rodley könyvből.Idehaza az Osiris gondozásában jelent meg 2003-ban)

- Miért szállta meg Bob a végén Coopert? Úgy tűnik, hogy a nyomozó vesztett.

- Nos, az a helyzet, hogy nem szállta meg. Ez egy doppelgänger- sztori, amelynek lényege, hogy mindenkinek két oldala van. Cooper igazából önmaga ellen harcol. A nézők teljesen kiborultak, hogy a sorozat egy gonosz Cooperrel végződött, aki felett Bob vette át a hatalmat. Ám ez nem befejezés. Ez az a befejezés, amit rásoztak az emberekre. Ez csak a második évad befejezése. De ha folytatódott volna...

- Igaz az, hogy a második sorozatban már kevésbé vett részt, mert lelépet a veszett a világ forgatására?

- Igaz. Elkezdődött a Veszett a világ... én pedig a második évadban már eltávolodtam a sorozattól. Bár szerettem a folytatásos történet ötletét., meg is kellett írni ezeket a történeteket, hétről hétre újabb epizódot kellett rendezni, és ez a feladat elég hamar a körmömre égett. Akkor rájöttem, hogy nincs elég időm belemerülni a filmbe és azt csinálni, ami a dolgom volna. A film átalakult kötelezettséggé, amihez nem volt sok kedvem.

- Csalódott volt, amikor visszatért és látta, milyen irányt vett a sorozat?

Nézze, én nem akarok ítélkezni. Nem ez a módja ennek... Ha Mark és én együtt dolgozunk, akkor más lett volna a film. De mi nem ezt tettük, úgy ahogy lett, amilyen lett. Tartottunk néhány megbeszélést a forgatókönyvírókkal, de a dolog csak akkor működik, ha teljesen benne vagyok és rajta tartom a kezem... Ez az egyik, ami kiábrándító a tévében: különböző rendezők és forgatókönyvírók más és más dolgokat hoznak magukkal. Lehet, hogy a műsor remek, mégsem az, amit én csinálnék. Ez elkeserítő.
Don Lope 2014.10.07 14:12:08
Ez azért fura inkább Holtsáv, mert aki tényleg figyeli az interjúkat az könnyen rájön, hogy Lynch azon kevesek rendezők közül aki felmeri sokszor határozatlanságát és ha valamit nem tud azt fel is vállalja. Sőt ettől válik számára is rejtélyessé és foglalkozik vele erőteljesen. Pontosan ez az egyik fűszer amitől marhára ízletes a dunét leszámítva szinte minden nagyfilmje. A mindent tudó tökéletes hús vér ember nem egészen kap helyet a filmjeiben azok inkább valahonnan jöhetnek. Amúgy meg határozottan tehetsége olyan kaliberű rendezőkhöz mérhető mint pl Bunuel, Bergman, Antonioni, Tarkovszkij... akiket inkább az érzés vezérel nem pedig, hogy minél hatásos történeteket meséljen el. A nagyszerűen kidolgozott karakterekről már nem is beszélve és amiket sok esetbe mondanak azok a figurák, órákat lehetne idézni. A baj talán általában ott kezdődik, hogy folyton valami összetákolt megoldást kell a szájba adni amitől aztán tényleg kipukkad a lufi. Volt-nincs majd legfeljebb fújunk egy újabbat a gyerekeknek... Csak, hát ugye amire nincs válasz arra nincs, nem érdemes elhitetni mert arra könnyen rájöhetnek, hogy itt kérem blöffről van szó. Egy a lényeg, ha tényleg Lynch rendezi az összes részt nyugodtan hátradőlhetünk szerintem egyrészt, mert bizonyítani akar (tűz jöjj velem után) és mivel rég volt rendezőszékben remélhetőleg van ott nem kevés felgyülemlett energia. Még a végén tényleg megjelennek 2016-ba azok a marhapásztorok is akik egyik napról a másikra kínai tornászoknak képzelik magukat. :-o

[URL=http://kepkezelo.com/][IMG]http://kepkezelo.com/images/stughio7npaz8jqd3u6q.jpg[/IMG][/URL]