Regisztráció Blogot indítok
Adatok
M Gönczöl Andrea

7 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kinek hogy? A cikk európai országok iskoláinak nyári szünetéről ír. Ez itthon is visszatérő téma. Hosszabb vagy rövidebb legyen-e a nyári szünet?  Sokféle véleményt hallottam már erről, de igazán magam se tudtam soha eldönteni a kérdést. Ami tény, én a mai napig nem értem…..
Melyik következzen?  ..
A papírral történő alkotómunka nagyon közel áll hozzánk, ezért ha ebben a témában találunk valami érdekességet, azonnal felkapjuk rá a fejünket. Következő válogatásunkban egy francia alkotópáros munkáit mutatjuk be nektek, akik a világon szinte bármit képesek papírból…..
M Gönczöl Andrea 2014.06.16 21:14:32
Nem gondoltam, hogy ilyen kis ország oktatási rendszerének bemutatása lesz a következő, de "Tulipáncsokor" beszámolója olyan részletes, bő és érdekfeszítő volt, s úgy vártam soron következő levelét, akár egy folytatásos regény következő fejezetét - hogy úgy gondoltam, ezt…..
Angliában a tankötelezettség 5-től 16 éves korig tart, ill napjainkban kerül bevezetésre a 18 éves korig tartó tankötelezettség. Állami iskolákban az oktatás ingyenes. Ezt megelőző életkorban 3 hónapos kortól 3 éves korig csak fizetős, magánkézben lévő bölcsődék vannak. A…..
Nemsokára felteszem az angol iskolákról szóló részt, és várom szaszo71  leírását a németországi érettségiről. Addig is egy kis iskolai vidámító vagy szomorító. Kinek, hogy!..
A magyarországi iskolák 1989. óta folyamatos változáson esnek át.  A rendszerváltás után nemcsak az alternatív oktatási módszerek jelentek meg és kaptak lehetőséget, hanem számos iskola került vissza a különböző egyházak kezébe, és alakultak magán- és alapítványi…..
M Gönczöl Andrea 2014.05.20 09:31:21
@blogvadasz: Magyarországon is oktatják! Már 1. osztályban is tanulnak egy-egy lecke erejéig közlekedési ismereteket a környezetismeret tárgyon belül.
Mi voltunk gyerekekkel közlekedési parkban is. De tény, hogy ilyen alkalomszerű oktatás során sosem mélyülnek el úgy az ismeretek, mintha ezt hosszabb ideig teszik.
Ha valaki olvassa "blogvadász" bejegyzését, és tudna neki segíteni a kinti munkavállalásban, megköszönjük. :)
M Gönczöl Andrea 2014.05.20 09:33:57
@maxell az okoskodó birka: Viszont több szünet van év közben, mint itt, és a szünetek is hosszabbak. Persze tartományonként ebben is lehetnek eltérések!
M Gönczöl Andrea 2014.05.20 09:35:58
@megmindigtanul: Köszönöm! /Sajnos nem vagyok "németes"!/
Hol kezdődhetett az iskolák története? Honnan eredeztethetjük őket? Talán a barlangrajzok idejéből? Hogy milyen céllal készülhettek ezek a rajzok, azt ma már nehéz lenne megmondani, de hogy „oktatási anyag” is lehetett a következő nemzedékek számára, az…..